Neden Bazı Kitap Kapaklarında Fiyat Yazıp Bazılarında Yazmıyor?

Merhabalar, oldukça anlamsız bir soruyla karşınızdayım. İki tane yayınevinde dikkatimi çeken bir durum oldu bu. Öncelikle etiketten bahsetmiyorum onu satıcılar yapıştırıyor. Ben direkt arka kapak üzerine basılmış fiyattan bahsediyorum.

Can yayınları ve İş Bankası Kültür yayınlarının bazı baskılarında fiyat bilgisi varken bazılarında yok. Bu ayrımı neye göre yapıyorlar?

Zaten kitabın üzerinde fiyat yazması anlamsız. Zira enflasyon dolayısıyla artış yaptıklarında satıcılar fiyatın üstüne etiket yapıştırıyorlar zaten. Hiçbir anlamı yok yani ama bu başka bir tartışma konusu tabii.

Artık yeni çıkan kitaplarda yazmayacak diye bir şey okumuştum. Fiyatlar daha kitaplar baskıdayken bile değişebildiği için yani zam yiyebildiği için yazmıyorlar diye düşünüyorum. Sonra biri çıkıyor bu kitabın asıl fiyatı 12 lira ama üstüne etiketle 18 TL yapıştırmışlar vs diye tartışması oluyor. Onunda belki ufak bir etkisi vardır.

2 Beğeni

Elimdeki İş Bankası kitaplarına biraz baktım; bulabildiğim en yeni arkasında fiyat yazılı olan kitabın basım tarihi Aralık 2021, en eski fiyat yazmayan kitap Ocak 2022 basım.

2 Beğeni