Nu Öldüğünde

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Nu Öldüğünde – Aylık Öykü Seçkisi

image

Köpük köpük koyun dalgalarının arkasında Türdü nehriyle beraber İç Deniz’e akan çoban, nehir ve denizin, koyun çanlarının müjdelediği buluşmasına yakın bir adacıkta, arkası sürüye dönük halde denizi seyreden deniz kızını görünce hiç şaşırmamıştı. Deniz kızının ne soracağını, ona ne cevap verileceğini, sonra kızın ne anlatacağını buraya kadar gelen herkes bilirdi. Kanlı göz bebeklerinin etrafına çizili… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Bir deniz kızı ve bir insanın başkaldırısı anlatan, ilginç bir hikaye olmuş. Fantastik bir kitabın konusu olabilecekken böyle küçük bir şekilde yazılınca insan ister istemez detaylarla boğuşmak zorunda kalabiliyor. Kimdi bu Duzeh, kimdi bu Mütev? Tanrıların dili, büyü… Şahsen birbirine karıştığını hissettim biraz. Paragraflar birer bilgi yığınına döndü gözümde.

Bir insanın bir tanrıyı yenmesi de ilgi uyandırıcı bir unsurdu. Geçtiği yol üstünde bir tık daha dursaydınız Fevaz’ın gerçek gücünü öğrenebilirdik.

Deniz kızının kime hitap ettiğini anlamam biraz yorucuydu. Belki benimle alakalı bir durumdur, bilemem.

Kaleminize sağlık.

2 Beğeni

Vaktiniz için teşekkür ederim. Yorum çok hoşuma gitti. Çünkü, evet, fantastik bir kitap denemesi için oluşturduğum bir evren içerisinde yazıyorum. Bunun en zor yanı hikayeyi kendi içinde anlaşılır kılmak. Okuyucu hikaye okumaya geliyor ve nelerin döndüğünü sıkılmadan anlayabilmeli. Dediğiniz gibi bir bilgi yığınına dönmemeli işler. Bunu yapıp da, hikayenin ötesindeki evrende neler döndüğünü merak ettirebilmek ise büyük bir başarı olur.

Ben şimdilik ilkini başarmaya çalışıyorum. Uğraşmaya devam edeceğim :slight_smile:

2 Beğeni