Öfkelidoğan Ön Siparişte

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Öfkelidoğan Ön Siparişte – Kayıp Rıhtım

image

Empirium Üçlemesi’nin ilk kitabı olan “Öfkelidoğan” çok yakında Salon Yayınları aracılığıyla bizlerle olacak. (DEVAMI…)

Bana mı öyle geliyor, yoksa fantastik edebiyat patlamasında ilgi çekmek adına serilere tuhaf tuhaf isimler mi seçiliyor? Çeviri için demiyorum; açıkça eserlerin orijinal ismini kastediyorum. Furyborn nedir yahu? (ve daha birçok örnek)

Bir de hep bir “doğan” var, hadi bakalım. Fantastikteki bu monarşik yapı artık hoşuma gitmiyor. Elbetteki arketiplere dayanan bu düzeni inkar edemem. Ama ben de artık farklılık istiyorum. Arketipleri terk etmek değil de, “aynı” tekerlekte dönen fare olma durumu bir okur olan beni bıktırdı. Doğuştan değil de bileğinin hakkıyla kazananları görmek beni daha çok mutlu ediyor.

Diskdünya’nın Ölüm’ü ne güzel de söylemişti: “… Kehanetlerde kesin konuşamazsın. Kurallar böyle. Mutlaka bir açık bırakılmalı.”

İşte tüm bu nedenlerden canım şehir fantastiği… Sen gelince tüm bu tekrarlar son buluyor.

9 Beğeni

Bu kitap çıkmadan önce o kadar şişirildi ki abartıldığı kadar iyi olmadığı, sıradan bir genç yetişkin romanı olacağına dair bir his var içimde. Yabancıların yorumlarının çoğu kötü yönde ama okumadan bilemem.

Fantastik kitap kategorisi çöplüğe dönüştü ya

Her şey Skyrim adlı oyunun çıkmasıyla başladı. Dragonborn (Ejderdoğan) ilk böyle yükseldi. O günden sonra doğanın da doğuranın da vay haline…

1 Beğeni

Ayıp oluyor. Ben gayet memnunum adımın kitaplarda, oyunlarda geçmesinden :sweat_smile: :sweat_smile:

4 Beğeni

Başlığı ilk görünce kuş olan doğandan bahsediliyor sandım. :smiley:

2 Beğeni

Sitemine hak verdim Uraldoğan, hakkını helal et ben bu diyarlardan gidiyorum…

1 Beğeni