Okuma Etkinliği - Kurtuluş Projesi - Andy Weir

images

Merhaba arkadaşlar @Okuryorum’un Kurtuluş Projesini okuduğunu görünce @GKS ile birlikte bir okuma etkinliği yapmak istedik. Katılmak isterseniz bekleriz. :blush:

Başlangıç 28.10.2021
Bitiş 28.11.2021

7 Beğeni

Okudum, harika bir kitap. Yorum kısmında görüşürüz. @alper de okumuştu diye hatırlıyorum.

4 Beğeni

Evet. Ben de okudum ve beğendim kitabı.

Okumak için tam da böyle bir bahaneye ihtiyacım vardı :grimacing:. Ben de keyifle katılıyorum.

2 Beğeni

1-1.5 aydır kitap okuyamıyorum, bende kendime bahane yaratayım da katılıp okuyayım o zaman :grinning_face_with_smiling_eyes: Alalı 2 ay oldu göz ucunda tutuyordum zaten kurtuluş projesini, oraya buraya kaldırsam yıllarca bekleyecek sonra okunmayı :joy:

1 Beğeni

Ben ufaktan başlamış olduğum için ufak bir ön bilgi vereyim. İlk birkaç bölüme dair izlenimlerime dayanarak kitabın oldukça akıcı ve ilginç olduğunu söyleyebilirim. Pek ağır gibi durmuyor. Diğer yorumlarımı konuşmaya başladıktan sonra yapayım. :smiley:

4 Beğeni

Benimki de masanın üstünde bekleyip duruyordu. Haftasonu elimdeki kitap bitsin başlarım demiştim. Etlik olunca daha iyi motive oldum. :blush:

2 Beğeni

Ben de başlamış bulundum ve başları itibariyle gerçekten bilim kurguda aradığım tat bu diyebilirim. Çok keyifli devam ediyor kitap. Etkinlik sayesinde daha fazla kişi okursa mutlu olurum. :slight_smile:

2 Beğeni

Şimdi başladım ilk sayfalardan merak uyandırmaya başladı.:blush:

5 Beğeni

Nasıl gidiyor okumalar arkadaşlar? Ben bitirdim kitabı ve baya beğendim, yorumumu da paylaşacağımyakında. Sizlerin yorumunu da merakla bekliyorum. :slight_smile:

4 Beğeni

Ben 160 küsürlerdeyim ve keyifle okuyorum. Belirli bir yere kadar gelip oraya kadar ki yorumu yapacağım.

Astrofaj fikrini çok beğendim ve güncel bilimsel bilgileri de kullanıyor olması güzel olmuş. Tam kıvamında. Şuandaki sıkıntılarım karakterin fazla muzip olması ve genel olarak detayların azlığı. Öyle bir üslup kullanmayı tercih etmesine bağlıyorum o yüzden eksiklik değil de farklılık olarak alacağım.

2 Beğeni

Biraz daha ilerledikçe bu durumlar daha derli toplu oluyor diyebilirim sanırım. Evet üslubu biraz öyle yazarın, ben Marslı’yı okumadım ama onda da en fazla bahsedilen şey bu üsluptu. Biraz Scalzi’ye benzettim ama o kadar küfürlü ve klasik amerikan konuşması şeklinde değil en azından (Scalzi’yi de severim bu arada).

2 Beğeni

100 sayfa okuyabildim ben. Buraya kadar beğendim diyebilirim. Hem geçmiş olayları hem de uzaydaki olayların nereye varacağını merak ederek okuyorum.
Sadece şu klişeyi sevmedim. Akademik hayattan kovulmuş lise öğretmenine çok önemli bir görev verilmesi. Amerikan filmlerinin klasik sahnesidir. Beyaz önlüklü bir bilim insanına takim elbiseli Amerika devleti gizli örgütü gelir ve apar topar adamı götürürler. Bunun dışında astrofajın etkilerini ve nasıl yakıt olarak kullanılmaya karar verdiklerini merak ediyorum.

3 Beğeni

Ama tam olarak öyle değil ki…

Burası acaba spoiler mi 100. sayfa olmadan bunu okuyoruz galiba yine de emin olamadığım için gizledim…

Akademiden kovulmadı, tezi, çalışmaları ciddiye alınmadı o da küstü.

1 Beğeni

O kısmı hatırlıyorum. Akademik hayata küsmesi, kovulması ya da ne bileyim maddi zorluklardan dolayı devam edememesi hepsi aynı kapıya çıkıyor. FBI,CSI, hükümet ajansı gibi takım elbiseli adamlar, karakteri çok önemli bir iş için seçmesi klişesine. Komedi filmlerinde bile bununla dalga geçiyorlar.:blush:

Pek film izleyen birisi olmadığım için ben farkedememişimdir.

Ama aslında üzerinde çalıştığı ve akademiye küstüğü konu güzel bir tartışma ve merak konusu evrende karbon dışı yaşam var mı? Son yıllarda galiba akademi çevreleri karbon dışı yaşam olabileceği hakkında çok sayıda teori ürettiler.

3 Beğeni

Hikaye ve işleyişi güzel gidiyor. Susuz yaşam mümkün tezini savunduktan sonra astrofajın içinden su çıktığını görünce karakterin yüzündeki ifadeyi görmek isterdim. :sweat_smile:

3 Beğeni

Piuvv buna katılacağım demiştim değil mi ben :sweat_smile: Haftasonu evden çıkmayarak bir boşluk yaratabilirsem cumartesi başlayabilirim umarım.

2 Beğeni

Katılacağım dediniz geri dönmek yok kitap bitene kadar devam. :blush:

2 Beğeni

Okuma etkinliğini görünce hemen sipariş ettim, okumak istiyordum iyi denk geldi. Amazon hızına güveniyorum. Haftasonuna kadar size yetişmiş olurum.

2 Beğeni