Okurken çok zorlandığınız ama bitirdikten sonra iyi ki okudum dediğiniz kitaplar

Başlıkta yazdığı gibi böyle okurken acayip zorlayan ama bitirdiğinde iyi ki okumuşum dediğiniz kitaplar oldu mu?

Devlet Ana diyebilirim. Birkaç kere denedim bir türlü başlangıçtan sonra devamını getiremeyip yarım bıraktım. Dili çok tuhaf gelmişti. Ancak sonra boş bir vaktimde sakin kafayla bitirdiğimde favori kitaplarımdan biri oldu. Ciltli baskısı çıkınca onu da aldım. :slight_smile:

5 Beğeni

Bozkırkurdu/Hermann Hesse
Okuması çok zor diyemem lakin belli bir sayfadan sonra bazı kısımlarının beni oldukça sıktığını fark ettim. Çoğu okur ilk okuyuşunda yarım bırakmış, ikinci okuyuşunda ise çok beğenmiş. Başladığım bir kitabı yarım bırakamama alışkanlığım var. Kitabın atmosferi çok farklı, ilk bölümlere, karakter derinlemesine hayran olmuştum. Ortadan sonrası benim için biraz daha durağan geçti. Sonuna doğru tekrar bir heyecanlanma yaşadım daha sonrasında ise kitap bitti. Durağanlığa rağmen sonunda “iyi ki okumuşum” dedirtti bana. Okuyan arkadaşlar da bilir ki, en iyi yerlerden biri bozkırkurdu üzerine yazılan ,onu bize tanıtan sayfalar. Bozkırkurdu’nu umarım sizler de tanırsınız :blush:

8 Beğeni

Don Quxiote diyebilirim. Çoook yıllar geçti üstünden ama hani okurken hem zorlanıyorum hem hoşuma gidiyor, hem sıkıyor hem götürüyor. Gidiyorsun gidiyorsun bitmiyor, tekrar zorluyorsun diyorsun noluyor :smiley: En son bittiğinde de tatmin ediyor :smiley:

6 Beğeni

Zorluktan ziyade ne sebeple olursa olsun beni boğan kitaplara genelde devam etmiyorum, ama bazen dişini sıkıp devam etmek ödüllendiriyor.

Dune - yer yer sıktı, ama bunu okumamış olmanın stresi ve ezikliğiyle yaşamak daha zor gelecekti.

Üç Cisim Problemi - ilk yüz sayfasındaki Çin Kültür Devrimi’ne ilişkin yavan kısımlar bunalttı, asıl olaya geldikten sonraysa elimden bırakamadım. Seri olarak favorilerim arasına girdi.

Alp Dağları’ndan ve Miss Chalfrin’in Albümünden (Yakup K. Karaosmanoğlu) - bunda yazarın eski Türkçesinden dolayı zorlandım, yine de olağanüstü güzellikte denemeler içerdiği için değdi.

5 Beğeni

Umberto Eco - Foucault Sarkacı. Ciddi madana yordu ama pişman değilim :slight_smile:

5 Beğeni

Sefiller

Yaklaşık 100 sayfa süren Waterloo Savaşı’nın geçtiği bölgenin betimlemesi ile Paris kanalizasyonlarının detaylı tasviri çok boğucuydu. Ama kitabı bitireyazarken hafiften gözlerim dolmuştu :slight_smile:

3 Beğeni

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

6 Beğeni

Jorge Luis Borges/Hayeller ve Hikayeler kitabında gerçekten zorlandım. Çevirisinden mi kaynaklı bilmiyorum.

2 Beğeni

Moby Dick.Denizcilik ve balinalarla ilgili teknik anlatımlar beni çok sıkmıştı ama iyi ki okumuşum.

4 Beğeni

Tüm hikayeyi bilip okumadığım kitaplardan artık okumam için çok geç. :sweat_smile:

1 Beğeni

İlk aklıma gelen Kurtlarla Koşan Kadınlar, gerçekten harika bir kitaptı ama bana epey ağır gelmişti. Çok yavaş ilerledim, yavaş yavaş ve sindire sindire okunması gerekiyor bence . Epey zor bir kitap. O uzun sürece değdi mi derseniz, kesinlikle değdi.

3 Beğeni

Cesar Pavese - Yaşama Uğraşı, hayatımın yazarla çok zıt olduğu bir dönemde okumuştum içim bayılmıştı. Bu adam intihar eder dediğimi hatırlıyorum, günlük yazılar/notlar şeklindeydi sanırım kitap, yanlış hatırlamıyorsam yazar gerçekten intihar etmişti.

2 Beğeni

Sissoylu sanırım. Lisenin ortasında okumuştum ilk kitabını. Bilenler vardır her sayfa başında günlük sayfaları oluyordu. Onunla içeriği bağdaştıramıyordum. Kitap da bir şeyleri açıklayarak başlamıyordu ama okumaya başladıktan sonra bir hafta içinde bitmişti. Seriyi çok sevmiştim.

1 Beğeni

Kesinlikle Zaman Çarkı serisi. Her bitirdiğim kitap için bu mu zaman çarkı diye beğenmemiştim. Ama hep hikayenin sonunu görme merakım yüzümden seriye araya sadece bir kitap alarak bitirdim. Son 3 kitap hariç hep beklentim altında kalmıştı seri. Çok şey vaad edip neredeyse hiçbir şey vermeyen bir seri idi taaki son 3 kitapa, özellikle son kitapa kadar. İşin özünde seriyi bir şekilde bitirirerek iyiki okudum diyebiliyorum ama bazende bu seri yerine bambaşka şeyler de okuyabilirdim diye kendime söylemiyorum. 15ay sürmüştü okumam… :roll_eyes:

4 Beğeni

Sefiller. Okurken çok zorlanmadım sadece kimi kısımları okurken biraz sıkıldım ama keyifte aldım. Zorlanmamın nedeni kendi önyargımdı. Hem isminden dolayı hem de çok kalın olmasından dolayı da çekinmemdi. Okuduktan sonra iyi ki okumuşum dediğim kitaplardan biri.

Diğeri ise;

Körlük. Zorlanmamın sebebi ise yazarın okuduğum ilk kitabı olmasından dolayıydı. Yazarın yazım tarzını ve imla kullanımını çözene kadar zorlandım. O sorunu çözünce en sevdiğim kitaplar arasında yerini aldı.

6 Beğeni