Tahmini 3 ay surmesini planladığım seruvenim bu kitapla başlıyor… ![]()
Bu kadar üst üste Rus edebiyatı baymadı mı sizi ya. Aman dikkat bunalıma girmeyin sakın. ![]()
![]()
Valla aynısını hanımda söyledi. Birde yanına “hayırdır bu kadar Rus Edebiyatı” nı da ekledi ![]()
![]()
Şaka bir yana kiş geldimi nedense Rus edebiyatından acayip zevk aliyorum ![]()
Çocukken okuduğumda çok etkilenmiştim ama şu an pek hatırlamıyorum. Geçen yeni dizi uyarlamasını görünce tekrar okuyayım dedim, sonra diziyi de izlerim büyük ihtimal
.
Fantastik serileri Kindle ile okumaya karar verdim. Baya konforlu gelse de fiziki kitaplardan vazgeçemem sanırım. ![]()
Kindle için ben de kılıf almayı düşünüyorum da acaba şeffaf kılıftan memnun musunuz? Bir de kapaklı kılıflar var. İkisi arasında kaldım.
Merhaba, benim aldığım model Amazon paperwhite 7. Pek bir seçenek yoktu. Şeffaf kılıf dışında kapaklı bir alternatif vardı dediğiniz gibi ama ben pek tercih etmiyorum. Bu boyutlara yakın kitap kılıfı örmüştüm, onun içine koyarak çantama koyarım diye düşünüyorum. Şu an kullandığımdan gayet memnunum.
Okuma kulübümüzün bu ayki kitaplarına başladım. ![]()
#bizimbüyükchallengeimiz
~Madde-9: Çok sevdiğiniz bir yazarın kitabı
Yelkovan Yokuşu - Selçuk Baran
~Madde-23: İstanbul’da geçen bir kitap
Yanık Saraylar - Sevim Burak
Yeni Bahar kitabı Zaman Çarkı’nda 0. olarak görünse de ilk kitap olarak okunması pek tavsiye edilmiyor. Basıma göre olan aşağıdaki sıralamayı takip etmenizi tavsiye ederim eğer ilk defa başlıyorsanız.
The Complete Release Order (Basıma göre)
- Eye of the World (1990)
- The Great Hunt (1990)
- The Dragon Reborn (1991)
- The Shadow Rising (1992)
- The Fires of Heaven (1993)
- Lord of Chaos (1994)
- A Crown of Swords (1996)
- The World of Robert Jordan’s The Wheel of Time (1997, a reference book that includes the short story “The Strike at Shayol Ghul”)
- The Path of Daggers (1998)
- Winter’s Heart (2000)
- Crossroads of Twilight (2003)
- New Spring (2004, the prequel novel)
- Knife of Dreams (2005)
- The Gathering Storm (2009, finished by Brandon Sanderson)
- Towers of Midnight (2010, finished by Brandon Sanderson)
- A graphic novel adaptation of New Spring and Eye of the World (2011)
- A Memory of Light (2013, finished by Brandon Sanderson)
- The Amazon Wheel of Time TV series (2021)
Naturally, if you’re only interested in the main series, than you can ignore the reference book, the comics, and the TV series.
Öneriniz için teşekkür ederim. Seriyi ilk okuyuşumda tavsiye ettiğiniz sıraya göre ilerlemiştim ama sonra devam etmemiştim. Bu sefer de böyle denemek istedim. Bu kitaptan sonra sıraya göz gezdirerek okurum.
Aslında başlangıçtan daha çok ara kitap gibi düşünüyorum ben de. ![]()
LitRPG okumalarına devam. Sırada @Re_lar_Kvothe önerisi olan He Who Fights with Monsters (Travis Deverell) var. Ana karakterle ilgili sıkıntı büyükmüş ama bakalım ben sevebilecek miyim. ![]()
Kayıp Zamanın İzinde eserine başladım ve dün akşam 50 sayfa okudum.
Korktuğum gibi çıkmadı, hikaye çok karmaşık değil, yazarın anı ve düşüncelerinden oluşuyor. Tabii ki yaklaşık yarım sayfa süren cümleler var, bazen cümlenin sonunda başını unutup tekrar tekrar başına dönüyorsunuz ancak Proust’un dili çok güzel. Normalde kitapları okurken pek altını çizmem, ancak kayıp zamanın izinde neredeyse her sayfasında altını çizdiğim cümleler oluyor.
Kitabın benim için özel bir anlamı da var. O sebeple çok uzatmadan 2 cildi de bitirmek istiyorum. Umarım tıkanmam.