Okuyorum (Görsel Başlık)

Hocam notlar güzel. Bir iki tane de ben ilave yapayım.

Agamemnon’un dedesi Tantalos, tanrılardan ambrosiayı çaldığı için tanrılar buna kızıyor. Daha sonra tanrılara kendisini affettirmek için bir şölen düzenleyip şölende oğlu Pelops’u tanrılara yediriyor. Oğlunu yedirdiklerini anlayınca tanrılar öfkelenip Tantalos’u cezalandırıyor sonra da Pelops’u diriltiyorlar.

Pelops öldükten sonra oğulları arasında taht kavgası başlıyor kavgayı Agammenon’un babası Atreus kazanıyor. Daha sonra buna sinirlenen Aigistios’un babası Thyestes, Atreus’un karısını kaçırıp ondan çocuklar yapıyor.

Biraz zaman sonra Atreus kardeşine seninle ve ailenle barışmak istiyorum deyip onu bir şölene davet ediyor. Şölende Thyestes’in Aigistos hariç tüm çocuklarını pişirip Theystes’e yediriyor. Sonunda yediklerinin çocukları olduğunu öğrenen Thyestes deliriyor. Tanrılar da Atreus’u ve onun soyundan gelenleri lanetliyor.

Bu bilgilerle kitap daha anlamlı gelecektir.

6 Beğeni

24 Beğeni

Rama’yla Buluşma - Arthur C. Clarke

29 Beğeni

21 Beğeni

23 Beğeni

21 Beğeni

17 Beğeni

27 Beğeni

24 Beğeni

20 Beğeni

Aynı zamanda öneridir​:blush:

12 Beğeni

Bu kitabı alıp almamak konusunda ikilemde kaldım. Sana zahmet kitap bitince iki kelam edersen iyi olacak. Resim atıp okuyorum demekle olmaz :face_with_hand_over_mouth::innocent:

4 Beğeni

16 Beğeni

21 Beğeni

16 Beğeni

:joy:

15 Beğeni

21 Beğeni

24 Beğeni

23 Beğeni

18 Beğeni