Oyun ve İnternet Bağımlılığıma Savaş Açtım

I go, you go, we go…

14 Beğeni

Bugün başlamayan diyet hiçbir zaman başlamaz diye düşünen biri olsam da yolun açık olsun. 21 gün alışkanlık için önemli bir durak. Umarım amacında ve daha önemlisi daha mutlu bir hayata ulaşma konusunda başarılı olursun.

3 Beğeni

Cyberpunk 2077’yi oynayıp zirvede bıraksaydın bari :smile: Neyse, kanına girmeyeyim :slight_smile:

11 Beğeni

Sigarayı bırakan arkadaşa “Hadi bu son olsun, al benden iç” demek gibi bir şey bu. :slight_smile:

5 Beğeni

Günde kaç saat oyun oynuyordunuz? Bekarlık günlerimde çok boş zamanım olduğundan bayağı zaman harcıyordum ama şimdi haftada toplasan 7 saati bulmuyor :confused:

10 saat fazlaymış gerçekten. Benim üniversite zamanlarında msn ve pes yüzünden çok zamanım gidiyordu. Bunları bırakınca rahat etmiştim.

1 Beğeni

Oyunu pek seven biri değilim ve yakınımdan birileri sürekli oynarsa da gıcık oluyorum. Gerçi futbol izlenmesine de çok gıcığım da uzatmayım. :smiley:
İnsanın canı sıkılır biraz oynar da saatlerce oynamak ne? Oynamayan kişi bunalıma giriyor resmen. :slight_smile: Daha işe yarar bir uğraş bulmak gerekli.
İnternet konusuna gelirsem bazen ben de çok vakit kaybettiğimi düşünüyorum (ders vs. hariç) ve azaltmaya çalışıyorum.
Oyuna, internete daldıkça insan etraftan kopuyor ve bu pek hoş bir şey değil. İnsan kalabalığından uzaklaşayım derken sanal ortamın kalabalığında boğuluyoruz aslında. Kafamız ister istemez gereksiz şeylerle dolmaya başlıyor. Gerektiği kadar interneti kullanmak daha mantıklı sanırım. Ayrıca odaklanma sorununa da sebep oluyor.

3 Beğeni

En kritik soru, 10 saat hangi oyunu oynuyorsun?:thinking:

Kararlıysanız başarırsınız. Zararın neresinden dönse insan o kâr. Ben de hep kendime bir uğraş bulurum. Hatta çeşitli sınavlara hazırlanmaya o kadar alıştım ki bir sınava hazırlanmayınca boşlukta hissediyorum kendimi. :sweat_smile: Akrabalar yine mi sınava hazırlanıyorsun diye takılıyorlar. Ama dikkat ettim boştayken kafama daha çok şey taktığım için daha mutsuz hissediyorum.

3 Beğeni

Bence oyun oynamayı bırakma, bir sınır koy. Her şeyin fazlası zarar. Hobilerimizi kararında yapmak lazım. Günde 10 saat oyun oynamak demek yemeğe, uykuya, sosyalleşmeye ayırdığın vakti kısıtlamak demek. Haftada 1-2 gün bunu yapmak problem değil bence ama her gün yapıyorsanız eğer durumunuz çok kritik. Öğrenciyken ben de çok oyun oynuyordum ama iş hayatı başlayınca hobilerime vakit ayıramamaya başladım. Bu yüzden bazı günlerimi belirli hobilerime ayırıyorum. Eğer öğrenciyseniz dersinizi aksatmayacağınız kadar oynayın, iş hayatına girince zaten bunları pek yapamayacaksınız.

2 Beğeni

ben de 20 aralıkta bir ay olarak destekledigim ve deneyecegim eylem

1 Beğeni

Ben özellikle üniversitenin ilk yılında oyun bağımlılığından muzdariptim.

İnternetin henüz evlere tam olarak girmediği dönemde 10 15 kişi internet kafe kapatıp sabahlara kadar Ultima Online oynama işi ADSL modemlerin evlere girmesi ve World Of Warcraf’ın çıkışı ile çok daha sıkıntılı bir döneme evrildi. Üniversitenin ilk yıllarında bazı günler günde 22 saat WoW oynadığımız oluyordu. Aynı şu meşhur South Park bölümü gibi bir dönemden geçtim ama South Park kadar komik değildi. Keza ciddi ciddi hem bedensel hem ruhsal sağlığım bozulmuştu. Bende Lich King ek paketi çıktığı gün bırakıcam dedim ve bıraktım fakat bir anda bırakmanın da çözüm olmadığını deneyimledim.

Her şeyden önce o boşluğu doldurabilmesi için yapacak daha iyi bir hobi edinmek gerekiyor ki burada bahsettiğim kitap okumak, müzik dinlemek, dizi seyretmek gibi olanı tükettiğiniz değil, ortaya herhangi bir şey çıkarabildiğiniz bir hobi. Her insanın içten içe çok isteyip de başlamaya cesaret edemediği bir hayali vardır. O hayali bulup üstüne gitmek gerekli. Ben elektro gitar çalmaya başlamıştım. Benim durumda olan bir arkadaşım model helikopterler ile ilgilenmeye başlamıştı. Zaten eğer doğru hobiyi bulduysanız bir süre sonra bu hobiler oyuna olan bağınızı kendiliğinden kopma noktasına getiriyor. Sizin bırakmak için ekstra bir çaba sarfetmenize gerek kalmıyor.

7 Beğeni

Tebrik ederim gerçekten imrendim. İnternetten ben de kurtulmak istiyorum. Kitap ve çizgi roman ile bunu başarabileceğimi düşünüyorum.

1 Beğeni

Çocuk yapın (Şaka tabii ki). Steam hesabıma bakıyorum, son üç yılda toplam 28 saat oynamışım.

@Leingrad a katılıyorum, herhangi bir bağımlılığı yenebilmek için onun yerine bir şey koyabilmek önemli. Bir enstrüman, spor, sanat vs. ürettiğiniz, gözle görülür bir aşama kaydedebileceğiniz bir şeyle ilgilenmeniz gerekir bence. Oyun yerine ders çalışacağım, sosyalleşeceğim derseniz o yalan olur ve kendinizi birden yine ekranın karşısında bulursunuz. Geçmiş olsun, kolaylıklar dilerim.

4 Beğeni

Sana da selam olsun yoldaş. Ne tesadüftür ki bende dün öğlen vakti böyle radikal bir karar almıştım ve bilgisayarımdaki tüm oyunları sildim. Geçmişte de 2-3 girişimim olmuştu ama sonunda yine oyunları yüklememle noktalanmıştı. Bu sefer kararlıyım ben de 1 ay boyunca hiçbir oyuna el sürmeyeceğim.

2 Beğeni

Gerek yok oyun ve dışarıda ki insanlar arasında tercih yapsam oyunları tercih ederim. Sadece yapman gereken insanlarla sohbet içerisinde ol ama beklentin olmasın. Her Allah’ın günü işten çıktıktan sonra eve gidince oyun oynuyorum. Gece ikiye kadar sabah 6.30 kalk ve işe git. Ekstra olarak arkadaşlarım yakın çevremle ilişki içerisinde sürekli bir şekilde sosyal oluyorum. Her hafta dışarıya çıkmaya insanların arasına karışmayı ihmal etmiyorum. Bu çerçevede oyun ve internet arasında ki bağımı iyi ayarlıyorum. Benim naçizane önerim şudur. Yapmaktan haz aldığın herhangi bir aktiviteden asla vazgeçmendir.

1 Beğeni

Bu başlığı açtığın için teşekkür ederim

Ayrıca bu yorum içinde çok teşekkür ediyorum. Ben kendimi oyun oynamayıp kitap okumakla motive etmeye çalıştım bunun işe yaramayacağını bile bile… Bu söylediklerinizi birinin bana söylemesi gerekiyordu. Eh sonuçta kendimi benden daha iyi kandırabilecek kimse yok… Her neyse, gitar almaya karar verdim bende. Umarım başarabilirim.

Edit: Gitar siparişini verdim hadi bakalım hayrola.

3 Beğeni

Bir ara bende çok pubg oynuyordum sonra kitap okumayla bir savaşta ben açtım 6-7ay 30 kadar kitap okudum sonra cod mobil çıkınca saldım kitapları, 2. Sezon bitsin oyunu silecem tekrar kitaplara başlayacağım.Demek istediğim internet bağımlılığına en iyi çözüm düzenli kitap okumak.

Peki düzenli kitap okuyan bir internet bağımlısı olduğumu söylesem?

1 Beğeni

Ozaman düşündüğün kadar bağımlı değilsin bence. Ama hangi etkinliğe ne kadar süre ayırdığında önemli tabi.

1 Beğeni