Oyun Yapacak Olsanız

Hiç oyun yapmayı hayal ettiniz mi? Oyun yapacak olsanız ismi, hikayesi ve türü ne olurdu? Oyundaki evreni siz mi yaratmayı tercih ederdiniz yoksa hazır evren üzerine mi kurgulardınız? Mümkünse tüm sorulara cevap bekliyorum teşekkürler.

7 Beğeni

Evet hayal ettim.Fakat oyunu yapmaktan daha çok oyun için mekan ve karakter tasarımları yapmak isterdim.Zaten çizimle uğraştığım için bu işi zevkle yapardım diye düşünüyorum.Bunun yanı sıra eğer bir oyun yapacak olsam ‘‘Layers of Fear’’ tarzında sanatsal ve psikolojik korku/gerilim oyunu yapmak isterdim.Aslında şu an buna benzer bir hikaye yazmaya başladım kendi kendime ve hoşuma gidiyor.Kesinlikle özgün bir şeyler yapmak isterdim.Hikaye benim için her zaman en önemli unsur olmuştur oyunlarda.Grafikler piksel piksel bile olsa gayet büyüleyici tasarımlar ortaya çıkarılabiliyor açıkcası.Bu yüzden önemli olanın hikaye olduğunu düşünüyorum.Burdan da anlaşılacağı üzere oyundaki evreni ben yaratmak isterdim.Özellikle açık dünya bir oyun yapacak olsaydım kesinlikle kendi evrenimi yaratırdım.Bir başka oyun yapsaydım seçimlerin önemli olduğu ve gidişatı ‘‘gerçekten’’ etkileyen bir oyun yapmak isterdim.Bunu tür olarak düşünmedim pek fazla.Burada üzerine bastığım şey seçimlerin oyunu gerçekten etkilemesi.Oturur saatlerce oyunun senaryosunu yazar ve tüm olasılıkları kağıtlara dökerek evimdeki her yere yapıştırırdım.Oyuncuların oynarken farklı yerlere ve yüzlerce farklı sonlara ulaşmasını isterdim.Yıllardır bu soruyu beklemiş gibi hissettim ve utandım şu an.Bayağı fazlaca yazmışım. :joy: Şaka maka umarım bir gün oyunlarda karakter ve mekan tasarımı yapabilirim.Bunu çok isterim gerçekten. :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

İsmi ve hikayesinden emin değilim, aklıma gelmiyor ancak birkaç türün karışımı olurdu. Örneğin stratejiyle başlar, bir gezegende bir medeniyet kurar, teknolojiyi ilerletir vb. sonra başka bir gezegende FPS içerikli görevler yapar, başka bir gezegende vesaire diye gider. :smiley:

5 Beğeni

Çok özgün bir fikir, Kojima’nın sürekli söylediği yeni bir tür yapacağım sözünden bunun gibi bir fikrin çıkmasını beklerdim Death Stranding gibi bir şey değil.

3 Beğeni

Bende yakında başlamayı düşünüyorum, ufak çaplı da olsa bir oyun yapmak benim en büyük hayalim. Bana kalırsa oyunlar sanatın ulaştığı en yüksek nokta çünkü oyunlar müzik,görüntü,ses ve yazılım mimarisinin bir harmonisi.

Sizin gerçekten acilen oyun yapmaya başlamanız lazım çok büyük yetenekler, hayaller yitip gidiyor

Cevabınız için çok teşekkürler bana çok şey kattı.

3 Beğeni

Aklıma Spore’u getirdiniz. Eskiden oynardım. O da dediğiniz gibi bir oyundu. Keşke devamı gelseydi.

2 Beğeni

Teşekkür ederim düşünceleriniz için.Umarım bir gün ikimiz de bu hayalleri gerçeğe dönüştürebiliriz. :grin:

1 Beğeni

Kendime ait bir dünya, bir hikaye, bir tarz olmasını isterdim. Oluşturduğum bir evren vardı bir yerlere karalamıştım. Bulunca paylaşırım.

1 Beğeni

Piyasada çok yok, Shadow Tactics: Blade of The Shogun gibi bir oyun yapmak isterdim. Karakterleri sağlam, oynanış keyifli, hikâyesi güzel… Desperados 3’ü merakla bekliyorum.

3 Beğeni

Daha önce duymamıştım bir bakayım. Ben de Portal gibi bir oyun yapmak isterdim.

Alan Wake tarzında bir oyun yapmak isterdim. Psikolojik gerilim unsurlarını üstte tutarken bir yandan da doğanın güzelliklerini gözler önüne sererdim. Sıkı bir kaç-yakala oyunu olurdu.

3 Beğeni

Mmorpg olurdu. Bütün evreni tasarlayıp WoW’u 10’a katlayacak bir lore yazardım. Karakter ve yetenek çeşitliliğinde büyük önem verip her türlü rpnin önünü açardım.

4 Beğeni

Benim böyle lootbox’ların dünyanın para birimi olduğu enteresan konsept fikirlerim var ara sıra karaladığım. Blender, maya, zbrush falan kurcaladım ama 3d art ve animasyon kısmı benim yeteneklerim dahilinde değilmiş. Scripting kısmında sorun yok da, ilerde belki ilham gelir 3d modelleme de yapabilirim o zaman belki gerçekleşir.

1 Beğeni

Ben tost makinesinde bile çalışabilecek olan p2w bir online oyun yapıp içine lootbox, pack, chest mhest ne varsa doldurdum.

Şu Level 5’e kadar güzel gidip oyuncuyu kendine bağlayan fakat Level 5’den sonra “Şu bölgeye gitmek istiyorsan ya storedan 10 Dolara 50 Elmas satın al ya da aynı yaratığı 9750 defa kes” seçeneği çıkan oyunlardan.

Hikaye oynanış vs. hiç önemli değil, ne kadar basit olursa o kadar iyi. Türkiyeye özgü osmanlı padişahı skin’i, mafya babası pack’i vs. ile paraya para demezdim.

2 Beğeni

Belki daha kolay bir şeyden başlamak yardımcı olabilir.

@Leingrad
O tür oyunları oynayan var mı ki :smiley:, artık dünya p2w den daha çok kostüm satışından para kazanılan bir yer haline geldi.

2 Beğeni

Bir soru da ben sorayım. Bu konuyu açmanızın özel bir sebebi var mı yoksa sadece merak mı? Uzun vadede oyun yapmak gibi bir plan ya da idealiniz var mı?

1 Beğeni

Sorularımın maksadının keskin gözlerden kaçmayacağını biliyordum. Evet kesinlikle böyle bir planım var.

Metroidvania yapardım diyeceğim de öyle kolay değil ortaya iyi denebilecek bir oyun koyması. İnce hesap işler onlar.

Neden Metroidvania? Çünkü oyunun oyun olduğunu unutmamak lazım. Rpg fps nereye kadar?

Fps yıllardır sığ mekaniklere mahkum ve yapısı gereği kaçamıyor. Rpgler zaten yakında üç boyutlu visual novellara evrilecek.

Oyun oynadığımı hissettiğim nadir zamanlardan oldu Metroidvania’lar. Oyun yapacak olsam onlardan ve Sonic, Mario gibi mekanik şaheserlerden esinlenirdim.

2 Beğeni

Katılıyorum.

Maalesef rpg türüne pek sıcak bakmıyorum. Hiçbir zaman oynadığım karaktere etki edeyim, olaylar benim seçimlerime göre şekillensin diye bir isteğim olmadı. Ben yazılmış hikayeler üzerinde oynamayı daha çekici buluyorum, çünkü kitap gibi hissettiriyor. Kitap okurken olduğu gibi zaten ben kendimi o karakterle özdeşleştiriyorum, onun yaptığı seçimleri kendim yapmışım gibi hissediyorum, bana seçim hakkı verildiği zaman ise oyundan soğuyorum. Bana kalırsa yazılmış dünyaya müdahale edilmemeli.

2 Beğeni

Ck2, Eu4 gibi Paradox oyunlarının siyasi, diplomatik, dinamikleriyle Total War oyunlarının savaş dinamiklerini birleştirirdim.

2 Beğeni