Pegasus Yayınlarının Fahiş Fiyat Uyguladığı Gerçeği

Bence pegasus bi marka olmanın kitaplarındaki aşırı iyi kapak tasarımlarının ekmeğini yiyo.(Bunların egosunada kapılmış denilebilir)

Sadece pegasus mu? Eskiden ona söverdik sadece ama şimdi ithaki de girdi bu zam işine. Kitap almak artık bir lüks olmaya başladı.

Saniyeler sonra akla gelen edit: Çizgi romanlar adına da Arkabahçe için aynısını söylemek mümkün malesef. 120 sayfa bir çizgi romana 45-50 tl vermek oldukça fahiş.

3 Beğeni

Haziran ayının ortalarında Witcher 7’li kutulu set almıştım. O zamandan bu yana seriyi okumaktayım ve 6. kitaba yani Kırlangıç Kulesi’ne geçtim.

Kitabın kapağını açtıktan sonra daha ilk sayfayı çevirirken bir şey fark ettim: daha bu sabah okuduğum 5. kitap ile elimdeki 6. kitabın kağıt kalitesi arasında fark vardı.

İki kitap da 1. basım. Ateşle İmtihan, yani serinin 5. kitabı 2018 Kasım’ında basılmış. 6. kitap olan Kırlangıç Kulesi ise 2019 Temmuz’da basılmış.

Üzüldüğüm nokta şu, hem kağıt kalitesi bir tık da olsa gerilemiş, hem de tüm yayın evlerinde olduğu gibi Pegasus’ta da bir fiyat zamlanması oldu. Gerçekten ekonomimizin geldiği bu hale çok üzülüyorum, bir müşteri olarak daha kalitesiz bir ürüne daha fazla para veriyor olmak gerçekten insanın canını sıkıyor.

Bir yandan ilk beş kitabı okurken kendi kendime “Pegasus da kaliteli iş yapıyor yav, kağıt kalitesine bak kütük gibi” dediğime üzülüyorum, bir yandan da kabullenilmiş bir çaresizlik çöktü üzerime…

5 Beğeni

Bir şeyin fahiş fiyatlı olduğunu düşünüyorsanız tek gereken almayarak bireysel boykotunuzu başlatmanız.

2 Beğeni

Pegasus’a veryansın etmenin tek açıklaması cüzdanınızın Doğan Kitap ile henüz kesişmemiş olması muhtemelen. Ben hem yayın politikaları hem de satış fiyatlarından ötürü iki yayınevinin uzun zamandır kitaplarını sıfırdan almıyorum, onlar basıyor diye okumak istediğim kitaptan da olamam. Günün sonunda param yine Pegasus’a para harcamış ve harcayacak birinin cebine giriyor ama hayat felsefem olan ‘çok da şey yapmamak lazım’ ilkesiyle bu pek sorun olmuyor.:sweat_smile:

2 Beğeni

İkinci el alın…

Ben yaklaşık 1,5 senedir rezil pespaye yayınevi politikaları yüzünden ithaki’nin kitaplarını zebramo’dan, letgo’dan, nadir’den, sahibinden’den falan alıyorum. Pegasus %45 %50 indirimi sabit oran haline getirmeden önce Pegasus’ları da fahiş etiket fiyatları yüzünden ikinci el alıyordum fakat etiket fiyatından %50 indirim ile bu piyasa koşullarında normal denecek seviyede oluyor fiyatları.

2 Beğeni

Ben de böyle düşündüğüm için bir şekilde imkanlarım doğrultusunda istediğim kitapları edinebilmeye gayret gösteriyorum.

Artık ufaktan bu yola da başvurmaya başlayacağım gibi görünüyor :sob:

1 Beğeni

Keşke ikinci eller, ikinci el fiyatında olsa da sıfır hiç almasak. Bir süredir takip ediyorum bazı kitapları, sıfır fiyata çok yakın oluyorlar. Kargo da binince bi anlamı kalmıyor.

5 Beğeni

Evet malesef öyle bir durum var ama benim anlatmaya çalıştığım ucuz olduğu için ikinci el alın demek değildi. Yayınevi’nin fiyat, yayın politikası, redaksiyon, müşteri hizmetleri vs. gibi herhangi bir tutumundan memnun değilseniz tepki koyma amaçlı olarak sıfır kitap almayın demek istedim.

Benim letgo’dan zebramo’dan aldığım ithaki kitapları da kargo eklenince sıfır fiyatına geliyor, bazen geçtiği dahi oluyor ama ikinci eli sıfır fiyatının iki katı olsa dahi, yayınevinin “burnunun” kalkıp pespaye bir yayın politikası izlemesinde benim en ufak bir katkım olmasın diye ithakiden sıfır kitap almam.

Diğer türlü tepki göstermek istediğiniz durum her ne ise, bu düzelmediği gibi, gram utanması olmadan okuyucunun suratına yalan söylecek yüzü kendinde gören ithaki, sel, akılçelen vs. örneklerinde olduğu gibi gün geçtikçe okuyucu açısından daha kötüye gider.

4 Beğeni

Haklısınız. Aslında demeye çalıştığım şey, yayın evi boykot edeyim derken uçuk fiyat uygulayan sahafların ekmeğine yağ sürmek zorunda kalmak idi. Yayın evlerinden zerre rahatsız olmayan biri olarak (neden rahatsız olmuyorum bilmiyorum), ikinci el şişirilmiş fiyat olayı beni rahatsız ediyor.

Kolektif olarak boykot edilecekse sıfır fiyatına ikinci el alayım ama ülkede birlikte hareket etmek de çok zor. Şurada iki avuç insan bile bir konuda anlaşmakta çok zorlanıyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Öğrenilmiş çaresizlik de olsun istemiyorum. Belki de hiç kitap almamak, bir süre ekitap okumak da çözüm olabilir.

Kendileri tasarlamıyor kitap kapaklarını, telifini ödeyip yurtdışı kapaklarını kullanıyorlar.