Philip Pullman Kitaplığı 2

Philip Pullman

BİYOGRAFİSİ

19 Ekim 1946’da İngiltere, Norwich’te doğdu. Hem babası hem üvey babası Kraliyet Havayolları’nda çalıştığından çocukluk yılları dünyayı dolaşarak geçti. Çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği Avustralya’da çizgiroman dünyasıyla tanıştı. Özellikle Superman ve Batman’in tutkunu oldu. On bir yaşında tekrar İngiltere’ye döndü. Exeter Üniversitesi’nde İngiliz dili eğitimi aldı.

Bir süre değişik işlerde çalıştıktan sonra öğretmenlik yapmak için Oxford’a döndü. On iki yıl boyunca pek çok ortaokulda öğretmenlik yaptıktan sonra Westminster Üniversitesi’nde okutman olarak göreve başladı. Öğretmenlik yaptığı bu yıllarda kitap yazmaya başladı ancak yazarlık tüm zamanını almaya başlayınca öğretmenliği bıraktı.

İlk basılı romanı yetişkinler için olmasına rağmen Pullman ağırlıkla çocuklar için yazdı. Yirmiye yakın romanı olan Pullman’ın bazı romanlarının konusu okul çocukları için yazdığı piyeslere dayanmaktadır (Sisteki Yakut gibi). En bilinen çalışması Karanlık Cevher Serisi’dir. Seri, aralarında Carnegie Nişanı, Guardian Çocuk Kitapları Ödülü, Whitbread Yılın Kitabı Ödülü, Eleanor Farjeon Çocuk Edebiyatı Ödülü de dahil olmak üzere pek çok ödül kazanmıştır.

Kaynak: https://1000kitap.com/yazar/philip-pullman

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

İTHAKİ YAYINLARI

  1. Sisteki Yakut (1985)
  2. Karanlık Cevher Serisi 1: Altın Pusula (1995)
  3. Karanlık Cevher Serisi 2: Keskin Bıçak (1997)
  4. Ben Bir Fareydim! (1999)
  5. Karanlık Cevher Serisi 3: Kehribar Dürbün (2000)
  6. Masum İsa ve Hain Mesih (2009)

1 sisteki yakut 2 karanlık cevher altın pusula 3 karanlık cevher keskin bıçak 4 karanlık cevher kehribar dürbün

5 ben bir fareydim! 6 masum isa ve hain mesih

6 Beğeni