PlayStation 5 Oyunları ve Lansman: Ne Umduk, Ne Bulduk?

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/inceleme/playstation-5-oyunlari-lansman/

image

PlayStation 5 tasarımı gün yüzüne çıktı. Konsolla gelecek ilk oyunlar da paylaşıldı. Etkinliğe, oyunlara ve yeni tasarıma dair ayrıntılı bir değerlendirme sizlerle! (DEVAMI…)

3 Beğeni

PS bir adım geriden takip ettiğim için PS5 çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Aslında satış yapamayacakları bir dönemde salgın nedeninyle o kadar çok satış yaptılar ki biraz beklemekte fayda var.

Dur ya bir dakika yoksa devletimiz konsolların stoklarda tükenmemesi için mi vergi getirdi.

“Bak 5 çıkacak, alma cicim bu 4’ü satamazsın elinde kalır. 5’i alırsın oynarız beraber. Aaa ama laftan anlamıyorsun ki dur bak vergi getirdim. Stokları tüketiyorsun sonra 5 çıkarsa ne yapacaksın? Olmaz öyle!” :rofl:

Edit: Yazı güzel olmuş ellerine sağlık. PS5’in fiyatı gibi aklımı kurcalayan başka sorular da var. Mesela bizimkilerin vergiyle elde ettikleri gelirle Ps5 üretip satanların elde ettiği gelir arasındaki fark nedir?

1 Beğeni

Spider-Man: Miles Morales için Uncharted: Lost Legacy gibi spin-off tarzı bir oyun olacağı ve ayrı olarak satılabileceği söylentileri dolanıyor. Bakalım gelişmeler neler gösterecek.

Spiderman için DLC olacak diye okudum.

Ekleme: Yeni gördüm bunları.

Sanırım Insomniac’ın kendisi bile net değil. :smiley: Bu şimdi devam oyunu mu yoksa ilk oyuna spin-off mu? :smiley:

Ben Lost Legacy benzeri spin-off bir oyun bekliyorum. Spider-Man 1.5 gibi bir bağlantı vazifesi de olabilir.

2 Beğeni

PS5 e oyunu getirirken farklı ne yapsak demişler, Dlc tadında yapmışlar anladığım kadarıyla. Belki ufak ufak SpiderVerse olayına bile girerler.

Eğer Uncharted: Lost Legacy gibi bir oyun planlıyorlarsa, bence eğlenceli olabilir. Lost Legacy’den ben keyif almıştım. DLC’nin bir tık üstü bir deneyimdi diyebilirim.

Sony dün tanıtımda hep kelime oyunları yaptı. Exclusive değil de PS5’e özel tasarlandı gibi kelimeler kullanıyor. Spider-Man’i tanıtıyor, oyun mu dlc mi standalone dlc mi belli değil.

Özellikle anlamadığım kısım yeni jenerasyonun ilk yılındaki oyunların PS4’e gelmemesi. Bu haberi duyduğumda herhalde yüksek randımanlı başlayacak yeni nesil dedim ama gözüm böyle bir şey görmedi. Bari ilk senedeki oyunları da ver PS4’e. İlk çıkışında almam için bir mantık yok, tek mantığı fiyat artması olabilir o kadar.

Dijital versiyon da ilaç gibi olacak. Umarım 50 dolar değil de 100 dolar daha ucuz olur. Neyse 2020’de muhtemelen ağır toplar gelmeye başlar, konsol o zaman konuşur.

Konferans kötü değildi, ama daha iyi olmasının beklerdim. ‘Horizon Zero Down 2’, ‘Resident Evil 8 Village’ çok güzel görünüyordu.Beni asıl heyecanlandıran ise ‘Demon’s Souls Remake’ oldu.

1 Beğeni

PS4 de Spiderman oyununda 15 saniye süren fast travel süresinin PS5 de 0,8 saniyeye düştüğünü izleyince makinaya daha bir aşık oldum.

Şu spidermanden hiç mi hiç beklentim yok. İlk oyunu plat kupa aldım ama inan çok çocuksu basit tamamen fanatikleri için yapılmış bir oyun tadı bırakmıştı bende. Ben Rachet and Clankdeki ssd performansına bayıldım.

1 Beğeni

Ben oynamadım Spiderman’i. Open world oyunlar çok ilgimi çekse de Spiderman’e karşı mesafeliyim. Ama yeni makinanın hızı için Spiderman’de aldıkları rakamlar beni çok heyecanlandırdı konsola karşı.
Bide artık Ubisoft yeni Farcry duyursa.

1 Beğeni

Dövüş mekanikleri ve yan görevleri kendini çok sık tekrar etmemiş olsa yılın oyunu dahi olabilirdi Marvel’s Spider-Man.

Yeni bir Örümcek Adam macerası sunmasının yanı sıra, keyifli bir aksiyon macera oyunu olarak da kendini oynatıyordu. Fırsatınız olursa bir şans vermenizi öneririm.

1 Beğeni

O ilk dediğiniz tekrar kısmında film koptu bende mesela. Tekrar haddinden fazla artık. Harita çok canlı dolu ama etkileşim hiç yok. Birde trailerlardaki grafikleri baya bir düşürülmüş. Yoksa dövüş mekanikleri, özelleştirmeler çok iyiydi.

1 Beğeni

Spiderman’i sanırım en son xbox 360 da oynamıştım. İlgimi çekmesine rağmen sanırım çok fazla web swing yapmak başımı döndürmüştü :slightly_smiling_face:
Days of Play günlerinde Plus üyelik + Fifa20 derken kotayı doldurdum. Ama ileride yeni indirimlerde sizin tavsiyenize uyarak mutlaka alacağım. :+1:

1 Beğeni

Ben de Days of Play’de Fifa ve Plus alıp kapamıştım dükkanı. Aklın yolu bir. :smiley:

1 Beğeni