Richard K. Morgan Kitapları

%20Morgan

BİYOGRAFİSİ

1965 yılında Londra’da doğan ve Norwich yakınlarındaki Hethersett köyünde büyüyen Morgan, Queens 'College, Cambridge’de tarih okudu. Mezun olduktan sonra dünyayı gezmek için İngilizce öğretmenliği yaparak aralarında Türkiye’nin de olduğu pek çok ülkede çalıştı.
Kaynak

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Siyah Adam (Artemis Yayınları)
  2. Değiştirilmiş Karbon 1 (İthaki Yayınları)
  3. Değiştirilmiş Karbon 2 Düşmüş Melekler (İthaki Yayınları)
  4. Değiştirilmiş Karbon 3 Dirilen Öfke (İthaki Yayınları)

1 2 3 4

9 Beğeni

Değiştirilmiş karbon’un 2. kitabı Düşmüş Melekler 3.kitabı Dirilen Öfke. Sıralama yanlış olmuş.

Serinin 2. ve 3. kitabını kısa süre öne okudum ve açıkçası 1.kitaptan sonra devamını yazmasa da olurmuş.

3 Beğeni

Takeshi Kovacs, bir Samuray Skinoksi veya Kagawa değil :slight_smile: ama ben seriyi sevmiştim.

1 Beğeni

3-5 gün önce forumda paylaşılan bir youtube videosunda Alican Saygı Ortanca “Richard K. Morgan’ın ajanstan yeni kitabı geldi bize” dediği için Thin Air olabilir mi diye sorayım dedim.

Thin Air kitabını basacaklarmış.

ithaki

3 Beğeni

Değiştirilmiş karbon serisinin potansiyeli olmasına rağmen yaratıcısı tarafından bu potansiyel yok edilmiş gibi geliyor bana. Bunun ana nedeni anlatımın oldukça sığ olması, neredeyse çok az mekanın betimlemesi aklımda oranın hayalini kurduracak kadar yeterliydi. Özellikle ikinci kitabın sonlarında yer alan Marslı gemisini bulma sahnesinde, kitap boyu anlatılan marslılar hakkında neredeyse hiçbir ek bilgi anlatılmıyor. Koskoca mars gemisindesin ama baş karakteri bir köşeye oturtup sohbet ettiriyorsun. Takeshi Kovacs’ı sevmeme rağmen gene son sahnede koskaca askeri karargahtaki herkesi öldürebilmesi fazla abartılı geldi, tamam başkarakter ama bu kadar da fazla güçlü ve neredeyse ölümsüz bir karakter portresi çizmek ne kadar doğru. gibi sahneler beni çileden çıkardı. Genel olarak bu seriden hayal ettiğim etkiyi alamadım.

2 Beğeni