Ridley Scott'tan Yeni Bilimkurgu Dizisi: Raised By Wolves

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Ridley Scott'tan Yeni Bilimkurgu Dizisi: Raised By Wolves – Kayıp Rıhtım

image

TNT yeni bilimkurgu dizisi Raised By Wolves’un konusuyla ilgili detaylar açıkladı. Dizinin yönetmeni ise yakından tanıdığımız bir isim, Ridley Scott oldu. (DEVAMI…)

5 Beğeni

Bu dizi sayesinde umarım tekrar seni sevmeye başlarız ridley

1 Beğeni

Yorumlamak için henüz erken olmasına karşın, çok iddialı ve çekici bir konu seçildiğini söyleyebilirim. Konuyla ilgili dünya kadar şey söylenebilir, sayfalar dolusu tartışma yapılabilir. Ancak yaklaşım nasıl olacak, nasıl bir üslup benimsenecek, objektif olarak mı işlenecek, yoksa yine bilindik Hollywood klişelerine mi dayanılacak. Üstelik bir de diziyi yapanın TNT olduğu düşünülecek olursa, tüm bu kaygılar umutlu bir insanın ümüğünü sıkabilir. Yine de iyimserim -ya da iyimser olmak istiyorum- diyebilirim.

4 Beğeni

Aslında bu konuda da oldukça fazla film ve dizi yapıldı, ama iyi yapılırsa tutacağı kanısındayım çünkü bir zamanlar Lost’u nasıl izlediğimi çok iyi hatırlıyorum. İnsanların arasındaki çatışmalar bana harika geliyordu o günlerde. Düşününce yeni bir Lost yapmak için büyük şansları var.

Ben merak ettim. Ridley Scott’a son dönemlerde açık bir şekilde güven düştü. Ancak ortaya inanılmaz işler çıkartabilecek potansiyelini hâlâ sürdürüyor. Bi’ bakarız ortaya şahane bir dizi çıkar, kim bilir? Bir şans vereceğim.

2 Beğeni

Ridley Scott’ın yapımcılığını üstlendiği diziler, kısa ömürlerine rağmen izleyenin memnun kaldığı işler oldu. Yani, yapımcı oysa belli bir kalitenin ve beğeni çizgisinin üstünde olacaktır.

Konusuna şimdiden ısındım. Güzel olacak, Şey, en azından güzel olmasını umuyorum, diyeyim; kendi kendime beklentiyi yükseltmeyim.

2 Beğeni

Karamsar hocam bu sefer yapımcı değil yönetmen koltuğunda. Hatırladığım kadarıyla sen de çok seviyordum Ridley abimizi. Aaa şimdi fark ettim: Ridley-Ripley.

1 Beğeni

Scott ve dizi kelimeleri yan yana gelince otomatiğe bağlamışım. Kalıplaşmış yargıda seçicilik işte :sweat_smile:

Dizi olunca tüm bölümleri yönetir mi, yoksa alışılageldiği üzere vizyonunu taşıyan yönetmenlerle birlikte mi çalışır? Bunu dizi çıkınca öğreneceğiz. Dizi yapımlarında tek yönetmenin vizyonu altında bölümler farklı yönetmenlere emanet edilebiliyor. Ha tabii o tür yönetmenlikler daha çok şey gibi, nasıl tanımlanır, ana konseptin dışına çıkılmadan sürekliliği sağlamayı esas alan sorumluluklara tabii.

Bir de Scott’ın fikir değiştirme huyu var. Aklına yatarsa, projeyi güvendiği yönetmenlere emanet edip, yine yapımcılıkla yetinebilir. Malum, son yıllarda proje üstüne proje haberleri geliyor Scott tarafından. Hangi birine yetişecek, merak konusu.

Ama dizinin konusu ve Scott’ın varoluş ve farklı kültürlerin çatışması konularına duyduğu ilgiyi baz alırsakta, projeyi herşeyiyle sahiplenebilmesi olasılık dahilinde.

Tüm bu olasılıklar, proje hayata geçirildiğinde netleşecek.

1 Beğeni

Dizinin fragmanı yayınlanmış:

3 Beğeni

Aklıma ‘i am mother’ filmi geldi. :smiley: Ama bu çok çok daha güzel görünüyor. Gerilim de olacak aynı zamanda. Çok yükseldim…

1 Beğeni

Benim de aklıma ilk o film geldi. Bazı yönlerden daha kompleks bir hikâye çıkabilir. Özü, mitsel hikâyeleri andıran anaerkil babaerkil mücadelesi; dışı, insanlığımız, geleceğimiz ve kaderimizi kendi yarattıklarımıza emanet etmenin karmaşası olacakmış gibi.

Bu dizideki makinemiz masallardan gelme, daha mitik bir rol üstlenmiş gibi. Vahşi kadın arketipi var gibi. İddia ederim ama ispatlayamam; senaristler Kurtlarla Koşan Kadınlar’ı okumuş olabilir.

Fragmanı ilk izlediğimde, androidin klasik bir kötü formunda olabileceğini düşündüm. Spekülatif kurmacada kadın imgesinin düşmancıl/tekinsiz makine veya uzaylı formunda sunulmasına az çok aşinayız.

Fragmanı tekrar izleyince, idealde doğru olanı yapan ama insanların aşmakta güçlük çektikleri zaafları/alışkanlıkları sebebiyle hatalı/kötü görülen bir android olabileceğini düşündüm. Kötü Kurt ve Üç Domuzcuk referansından anlaşıldığı gibi kurt bir tür kötülük simgesi. Fragmanda tek kurt varmış ve o da, o masalla çocukları korkutup yönlendiren androidmiş gibi duruyor. Fakat fragmandaki Viking(!) abimiz de bir tür kurt gibi. Avlanmaya gelmiş gibi bir hali, tavrı var.

Dizide iki çeşit kurt olabilir. Android ana kurt; insanlara bir tür öze dönüş yoluyla yardım edip yol gösteren; koruyup kollayan. Adam erkek kurt; insanlığı felakete sürükleyen insan tipinin temsilcisi.

Bu ikili arasında geçen bir mücadeleye tanık olabiliriz. Android, zor ve kuşku uyandıran yöntemleri sebebiyle kendine kolayca taraftar bulamaz. Adam, insan olmanın getirdiği avantaj ve vadettikleriyle kolayca destek toplar.

Öyle olsa ilginç olurdu… Neyse. Özetle; bazı yönlerden fazlaca tanıdık ve bu sebeple ne olacağı kestirilebilir gelse de keyif ve merakla izletebilme potansiyeli yüksek.

Bekleyip öğreneceğiz.

1 Beğeni

Umarım böyle olur. Çok güzel yazmışsınız. I am mother filminde dışardan gelen insan kadındı. Burda iki cinsiyeti görmek benim de hoşuma gitti ve bu daha çok konuda metafor sağlamış oluyor, dediğiniz tüm özellikler açısından.

3 Eylülde geliyormuş. Çok sevindim bu kadar çabuk beklemiyordum. Daha yeni haberim olduğu için bana göre çabuk tabi. :))

1 Beğeni

I am Mother, “insanlık tamam mı devam mı” sorusunun karar aşamasına odaklanmıştı. O sebeple, metoforik manada anneler çarpışıyor düzlemindeydi.

Bu dizide yol ayrımında hangi yönün seçileceği kavgası olabilir. Metaforik manada, anne ve baba birbirine söz geçirmeye çalışırken, arka koltuktaki çocukların canı biraz sıkılırken(!) izleyebiliriz.

Neyse…

Eh, geç haberdar olmanız daha iyi. Ha çekildi ha çekilecek; vaz mı geçildi, geçilmedi mi haberletrine denk gelmeden, “çıkıyor, izliyorum,” diyebilmek en güzeli :slight_smile:

1 Beğeni