Rıhtım Kamarası

Sadece rıhtım üyelerinin yaşayacağı bir site inşa etmeliyiz. Kasaba da olur. Köy bile olur yavvvv.:joy:

4 Beğeni

Ekran Alıntısı

Amazon da olmasa normalim aslında :joy:

7 Beğeni

Soruyu görünce bakmaya korktum ama sonra dayanamayıp yaklaşık hesap yaptım. 13 bin TL civarı çıktı.

3 Beğeni

Toplam 26815 liste fiyatlı 104 kitabı ortalama %69 indirime denk gelecek şekilde 8311 liraya almışım.

3 Beğeni

Önerebileceğiniz çok hafif ve balgam yapmayan bir sigara var mı?
Uzun yıllar içip bıraktım. Düzenli içmiyorum ama arada ihtiyaç duyuyorum. Touch blue ve touch gray ağır geliyor.

(Sigara konusunu konuşmak yasak mı bilmiyorum eğer öyleyse yorum uçurulabilir :slight_smile: )

Bizim burada üretilen ne alırsanız alın benzer sorunları yaşama ihtimaliniz yüksek. Örneğin aynı markanın red olanın biz de kötü ve acı bir tadı, kötü ve insanın üzerine sinen bir kokusu varken yurtdışından edinilen ise öyle değil. Hem tat hem koku olarak 20 yıl önceki red keyfini veriyor.

Yurtdışından gelenlere erişme veya getirecek bir tanıdık yoksa biz de üretilenlerden hafif değil ama bence en iyisi hala lezzet olarak M markasının red long olanı.

Daha hafiflerden ise P ile başlayan markanın Night Blue olanı ya da M ile başlayan markanın edge blue olanı denenebilir.

Hiç Cigarillo denediniz mi? Arada sırada ise bir o tarafa da bakın derim ben.

1 Beğeni

Buradakilerde gerçekten bir sorun var, haklısınız. Dediğiniz markalara bakacağım.

İtalyada limoncellolu Toscanello’yu denedim, tütünü sigaraya göre çok daha kalın olmasına rağmen balgam yapmadı ve boğuluyormuş hissi vermedi.

O tarafa yönelmeyi düşünüyorum ama 5 euroluk paketi 400 liraya satıyorlar bizimkiler. Artık bir dahakine bolca getireceğim.

Siz Icos denediniz mi? Tütünü yakmadığı için zararlı maddeler yok ve çok hafif diyorlar.

1 Beğeni

Evet euro kur olayından dolayı normal sigaralarda karton 1000 lira civarı oluyor artık.

İcos da kullanıyorum ama heets getirtmek son bir senedir biraz zorlaştı. Bazen sıkı arama yapıp el koyuyorlar vs. 3-4 sene önce uzun zaman sadece İcos kullandım. Bir süre içince normal sigaranın tadı kükürt gibi geliyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Proust diye diye oldu galiba :face_holding_back_tears: gurur duyarım :dancer:t3:

7 Beğeni

Grok mu bu ? Ben de sorayım. :slight_smile:

1 Beğeni

Beni de Ahmed Rıza’ya benzetmiş. :slight_smile:

İttihatçılık bir ruhtur, o ruh ölmemiş diyor Grok. :slight_smile:

4 Beğeni

Şu an izliyorum. Hoşuma gittiği için belki buradan sizlerde izlersiniz diye paylaşıyorum :slight_smile:

Kendisini yıllardır izlemiyorum. Ekşi sözlükte adına açılan başlıkta yazılanları okuyunca herşey yerli yerine oturuyor. Yıllardır Türkiye’ye neden gelmiyor, yurtdışında yaşayan akrabaları olanlar bilir 2 senede bir Türkiye’ye gelirler aile akraba ziyareti için ama Barış Özcan gelmiyor.

2 Beğeni

Bende kendisini çok takip eden biri değilim ama bu videosu karşıma çıktı ve hoşuma gidince burada da paylaştım. Kendisi necidir, değildir bilmiyorum ama ekşisözlük ne kadar güvenilir bir mecra o da tartışılır.

Beyin geliştirdiği için kitap okumak gerekiyorsa, okumak bir tüketim faaliyetinden başka bir şey drğildir. Zaten zamanımızda okur = tüketici halini almıştır. Kendisini hiç tanımam ama videodaki şahsın söyledikleri nitelikten yoksun şeyler. Bahsettiği istatistikler, araştırmalar bir deney faresi çıktılarından başka bir şey değil. Kitap ve okuma hakkında yaptığı diğer güzellemeler ise tamamen bir facia. Ama kitap ve okuma hakkındaki, kültürel hegemonyanın yaygın söyleminin rüzgarıyla yelkenlerini dolduran bir leğen gemisinin hareketiyle coşanlar için iyi şeyler söylüyor olabilşr.

Lotr serisi hakkında video yapmıştı kendisi Tolkien Vakfı tarafından Lore Master unvanı alan bir kişi kendisini yerden yere vurdu “okumadığı seri hakkında atıp tutuyor” dedi.

Harika bir edit olmuş. Favorim Tom’un uyuduğu sahne.

1 Beğeni

Nasılsınız gençler? :buyucu:

14 Beğeni

İyi. Aslında çok da iyi değilim, ama iyi olmaya çalışıyorum. İyi olacak gibiyim, bilmiyorum. İyi olacak gibiysem bir hayli iyiyimdir herhalde.

3 Beğeni

Al benden de o kadar. :confused:

2 Beğeni