Rıhtım Kamarası

Merhaba, paylaşabilirsiniz.

2 Beğeni

Aha sosyal medyalarınıda kurmuşlar. :slight_smile:

1 Beğeni

Pokemon evreni Türkiye’de olsaydı;

22 Beğeni

Yok hocam bizim burda kesip kesip yerlerdi. Et alamıyor millet. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Orta tempo yürüyüş esnasında dinlenilecek müzik öneriniz var mı? Epic müziklerden olmasın, gaza geliyorum yürüyüş hızım çok artıyor. :slight_smile:

1 Beğeni

2 Beğeni

Ben sombrero kanalını keşfettiğimden beri, yaparken bir şeyler düşünmemem gereken ve zamanın hızlı geçmesini istediğim işler için (yürümek gibi) şarkılarını kullanıyorum. buyrun.

6 Beğeni

8 Beğeni

Kingkiller’ı abinin başta belirtmesi beni üzdü. Adama hak verdim, ama Rothfuss dayının kendini içinde bıraktığı durum ibretlik ve de üzücü bir durum gerçekten. Allah hepimizi internetin şerrinden korusun, bize kendi başımızı yaktırtmasın.

Malazan’ın 6. sırada olması da ayıp bence biraz :roll_eyes: . Ama Malazan’ın hakettiğini geç bulmasına alıştık, sorun yok :sweat_smile:

Birincinin Sanderbot olması da şaşırtmadı. Nemisin’i de hala okuyacağım bir gün. Asıl beni şaşırtan Jade City oldu yahu. Jade City nasıl, biliyor musun hocam hiç?

Ben dilimi ısırayım ama okumaya yavaş bir dönüş yapıyorum gibi, güzelse bir bakayım.

3 Beğeni

Malazan’ın ilk 3’te olması çok zordu zaten. Sanderson’ın popülaritesiyle ilk sırada olmasına alıştım.

Jade’e ben de şaşırdım, listemde ama henüz okumadım. Bi gaza getirdi beni ama pişman olacakmışım gibi geliyor nedense. :slight_smile:

Nemisin’in iki serisini okudum, birisi ehh, diğeri DNF. Benlik bir yazar değil. Biraz şu SJW mi diyorlar, sex-gender savunucuları filan var ya, onların pohpohlaması gibi geliyor bana. Bir de 2. tekil şahıs anlatısı var yer yer.

5 Beğeni

Jade’e belki bayılmazsın ama hayal kırıklığı olmaz, güzel bir urban fantasy. :slight_smile:

3 Beğeni

Buz ve Ateşin Şarkısı, Malazan nasıl oluyor da Abercrombie ve Sandersondan gerilerde yani. :rofl::rofl: İki seriyi de sıkılıp bıraktım, ilk üçlükteler. Neyse zaten artık reklamı çok olan hiçbir şeyin iyi olmadığını anladım. G. Martin’e de iyi oluyor, böyle listeleri görsün de bir az çıldırsın hiç olmazsa.

2 Beğeni

Bu elemanı takip ediyordum ben, sonra hep böyle listeli videolar Topx videolar falan yapmaya başladı daha çok click almak için. Özlemişim keratayı :joy: Listeye şaşırmadım bizde pek tutmayan çoğu seri bu booktuber larda inanılmaz popüler gerçekten.

@nefarrias_bredd Jade bende aldım ama okumadım. Bu youtuberların her okuyanı beğeniyordu zamanında ama elim gitmiyor bir türlü o seriye benim de :grinning_face_with_smiling_eyes: .

2 Beğeni

Yazarları çok popüler ve sosyal medyada çok aktifler. Konferanslar, canlı yayınlar vs. derken çok daha fazla kişiye ulaşabiliyorlar. Bir de bu eleman diğer YouTuber’ları incelemiş hep, onların bir kısmı sponsorlu, bir kısmı clicl-bait vs. derken şaşırtmayan bir liste olmuş.

@Vordue Ben ilk defa gördüm. Ben artık pek takip etmiyorum bunları. Merak ettiğim kitap/seri varsa ona bakıp geçiyorum. Çoğu zaman da Goodreads yetiyor.

2 Beğeni

https://x.com/silatanilli/status/2018782511204323576?s=20

11 Beğeni

Tutacağım zaptı diyen eski kafalı albaylarda varmış sektörde tuvalet kağıdı lan bu en önemli ihtiyaç onu saymak nedir ya, bi de yayınevini uçuracak kitaplar bulmasını istiyormuş affedersinizde ağızıyla da kuş yakalasın mı sayın “sahip” bunu yapmaya devam etsin yakında full yapay zekaya geçirir. Benim gözümde Dedalus Yayınlarında ne kadar kurtalıcak kitap varsa aynısı Say Yayınları içinde geçerli.

2 Beğeni

@W4YNE zahmet olmazsa eğer Ramses serisi için konu açarsan sevinirim :blush:

1 Beğeni

Bilemedim hocam. Çalışanların sessiz kalması bazen rasyonel bir hareket olabilir. Şahsen payıma düşenden baya daha fazla işçi/işveren davasına taraf/tanık oldum. Bu işten fayda alarak çıkan görmedim. En fazla zaten en baştan hakkı olanı, yıllarca mahkemelerde koşturduktan sonra alabiliyor insanlar.

Günümüzde Türkiye’de acı gerçek şu ki, finansal/politik açıdan sizden çok daha güçlü birisiyle dalaşmak iyi bir fikir değil. Korku iklimini bozmak güzeldir ama işin ucunda kişinin kariyerinden olup karşılığında hiçbir şey elde edememesi var.

Defeatist yaklaşmak istemezdim konuya ama durum aşağı yukarı böyle gibi. Ben dışardan bakıldığında pek matah görünen firmalarda çalıştım, günün sonunda başıma gelenlerden bazılarını yasal olarak anlatamıyorum bile şimdi :sweat_smile: .

3 Beğeni

Bana bulaşmayın Melih bey :face_with_hand_over_mouth::blush: Hemen bir gözden geçireyim bakalım.

2 Beğeni

Şunu asıl Rothfuss görse de utanıp kendine gelse diyeceğim de epeydir sesi soluğu çıkmıyor. Ölü taklidi yapıyor sanırım.

Malazan’ın popüler olması için sanki biraz reklama ihtiyacı var gibi. Animasyonlarının yapılması, sosyal meclarda boy göstermesi vs lazım bence. Bizde bile baksana yıllarca Malazan diye konuştuk. Kitaplar 5-6 ayda bir geliyor o ara biraz konuşuluyor sonra tekrar unutuluyor gidiyor. Youtube’da kitabın tanıtımını yapana da neredeyse hiç rast gelmedim. Neden acaba?

1 Beğeni