Rıhtım'ın Evcil Hayvanları

Davetsiz misafirler :slight_smile:

18 Beğeni

Bu fıstığa hala yuva arıyorum.

12 Beğeni

2020’de bir post atmıştım, bir tane muhabbet kuşu annem balkonda otururken gelip omzuna konmuştu. Ondan sonra beslemeye başlamıştık kafes falan alıp. Sonra kuşun sahibi çıkmıştı geri vermiştim. Kardeşim üzülmesin diye bir kuş daha almıştık ondan sonra, çok geçmeden bir tane daha kuş yine aynı şekil annemin omzuna konmuştu ve iki kuşumuz olmuştu.

O kuşlardan biri, Fıstığımız bu sabah vefat etti. Kardeşim çok üzgün, ağlıyor sürekli. Ben de bir fena oldum öğrenince. 4 senedir bizimleydi. Ben çok ilgilenmezdim ama yemini falan alırdım.

Çok değişik bir duygu, evin bir ferdi eksilmiş gibi hissediyorum.

11 Beğeni

Cücük büyüyor.

26 Beğeni

Yumuşlanacak kıvama geldi.

Bu da annesi :slight_smile:

26 Beğeni

Acil şundan lazım

5 Beğeni

Bugün bizim tospağanın 6. yaş günüydü. İyi ki girmiş hayatımıza, turuncu yanaklarıyla ve şapşallığıyla renk katıyor. :slight_smile: Tüm minik dostlarımızın tüyü kadar ömrü olsun. :rooster:

21 Beğeni

Esimin fotograflariyla, 4 disilik evimin iki kedisi, 4 yasini dolduran İrmik ve ona 8 ayda yarim kilo fark atan Azman.

17 Beğeni

Tostiğimin ölümünü iki gün önce öğrendim.

eşimle tatile gidip geldik, sonrasında aile evimdeki kedimizin melek olduğunu öğrendim. çok üzgünüm. kalbi dayanamadı çocuğumun. keşke her şey daha farklı olsaydı… geçen ayın son haftasında istanbul’da on iki gün kalmıştım. her gittiğimde bir hafta kalıyordum ama bu kez uzun tuttum. altı ay önce arka bacaklarına emboli atmıştı, onu kurtarmayı başarmıştık. yine kucağımda yatıp mırlıyordu. sadece benim kucağımda yatardı. kitap okuyup kahve içtiğimi gördüğü an zıplardı yanıma.:face_holding_back_tears:
ama gitti tostiğim :broken_heart: ne zaman sosyal medyada fotoğrafını paylaşsak bir şey oluyordu, hiçbir yere atmıyordum bu yüzden. şimdi ise olan oldu… acı çekmeden gitti, tek sevincim bu. maalesef kabullenemiyorum, 2018’den beri birlikteydik. daha yaşayacak yılları vardı :cry:
istanbul’dayken hiçbir şeyi yoktu, iyiydi. ben gittikten bir hafta sonra kötüleşmiş. bir hafta önce de melek olmuş. ailem bu süreci benimle paylaşmadan eşime anlatmışlar yalnızca. artık saklayamıyoruz demiş annemler, çünkü sürekli tostiğimi görmek istiyordum görüntülü arayıp…
evin alt katı serin diye orada takılıyormuş oğlum. sıcaktan bunaldı dediler. bu aralar yoğun olduğum için de aklıma kötü bir şey gelmedi. meğer veteriner köşelerinde koşturuyorlarmış. eşim son günlerde durgundu, nedeni buymuş. herkes üzülmeyeyim diye çabalamış, yine de çok üzgünüm.

21 Beğeni

Başınız sağ olsun. :frowning:

2 Beğeni

Teşekkür ederim :pray: /20

1 Beğeni

Kaybınız için başsağlığı diler, kalıcı yas tutmak yerine de, bir değil, zamana yayarak, iki kedi sahiplenmenizi tavsiye ederim.

2 Beğeni

Baş sağlığı dileğiniz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Alerjik astımım olduğu için Tostiğimi Samsun’a getiremedim. Kardeşimin kedisiydi ama benimle daha iyi anlaşıyordu. O evimize geldikten bir sene sonra astım oldum. Yine de sevdim. Götürmek istedim fakat annemler de onu çok sevdiği için vermediler. Bu saatten sonra sahiplenmem de mümkün değil. Onun yerine ne koyarsam koyayım eskisi gibi olamaz. Sokakta beslediğim canlarla devam :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Aile evine ziyarette bahçelerinde bulduk bu kara oğlanı. Oğlan “baba, anne, lütfen götürelim evde bakalım” dedi ısrarla. Dayanamadık, aldık Antalya’dan Alanya’ya getirdik. Biraz halsizdi, evde ishali başladı. 12 gün uğraştık, her gün veterinerde sıvı takıldı, antibiyotik verildi. Biz kefir mayaladık, her gün tavuklu patatesli pirinçli püreyle besledik. Dünden beri toparladı, ishali tamamen geçti, şimdi hiçbir şey olmamış gibi, deli gibi evin içinde patinaj çeke çeke koşturuyor, sanırım kefeni yırttık :slightly_smiling_face: Panter, ailemizin en son üyesi. Şu an mevcudumuz bir kuş, iki balık, iki kedi, üç insan :grinning:.

25 Beğeni

“Biraz daha büyüsem de şu kitaplığın üst rafını komple aşağı indirsem” bakışı…

Bu da babası :slight_smile:

23 Beğeni

Dün

Bugün

Hep kart fotolarini atmisim. İlk goz agrimin bebeklik fotograflarini da atayim, bu sabah sokakta bir baska yavru gorup anilari yasamisken…

17 Beğeni

Kedi mamalarıyla ilgili bir yazı bulamadığım için birkaç gün önce rastladığım şahane kaynağı buraya paslıyorum.

2021’de paylaşılmış ve yorumlarla da güncel tutulmuş. Ben 2020 gibi epey derin bir araştırmaya girip Applaws bile kullanmıştım, bu yazı daha sonra kaleme alındığı için gözümden kaçmış. Ancak görüyorum. Özet geçersek, güncel fiyatlarda Brit Care/Bozita + Brit Premium yahut Brit Premium + Golosi veyahut olmuyorsa Mystic önermiş yazar. Amazon’da çoğu stokta var, 10 gün sonra indirim gelirse güzel olur zira sosyal petlebi vb. mama öneren hiçbir sitede o mama satıcılarının şikayet üstüne şikayet aldığını da söylemiyorlar, alacak güvenilir satıcı bulamıyorsunuz. Özellikle yavru kediler için ilk bir yıl tek mama kullanımı yerine birden çok mamayı tanımaları adına karışım öneriliyor, yeni sahiplenecek arkadaşların benim yaptığım yanlışa düşmemeleri için onu da paylaşmış olayım (yanındaki kısır kedi için kısır kedi maması almak gibi).

3 Beğeni

Uzun zamandır N&D kullanıyorum, tavsiye ederim.

1 Beğeni

N&D fiyatları Tropical haricinde coşmuş. Birden fazla kedisi olanlar için mutfak parası. Yoksa Acana, Orijen, N&D altın grup zaten. Proteini yakamayan hareketsiz ev kedileri için faydadan çok zararı da olabiliyor ancak ND’nin.

1 Beğeni

4 yılı devirdik beraber. Arkadaşı 2 ay önce vefat etti ama şükür iyi kendisi.

14 Beğeni