Rıhtım'ın Evcil Hayvanları

Anladim, bir de her veteriner muhabbet kuşunu nasıl tedavi edebilecegini bilmiyor. Götürmeden once arayıp sormak lazim. Sık sık gözlemleyin siz yine. Felaket tellalı gibi yetiştim kusura bakmayın :no_mouth: Umarim sağlıklıdır ve size dost, evinize de neşe kaynağı olur.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, yok öyle düşünmedim. Bir sorunu varsa göstermek iyi olur evet. Benim arkadaşım da kuş besliyor her veteriner bilmiyor dediğiniz gibi.

1 Beğeni

Normalde bir kedi sahibiyim ama bu şirin geçici dostumuzun fotoğrafını burada paylaşmakta bir sakınca göremiyorum. :yellow_heart:

27 Beğeni

12-13 senedir bizimle beraber olan ve elimize almaya korktuğumuzdan dolayı o kadar sene uzaktan bağ kurduğumuz Tosbikciğim^^

14 Beğeni

Kediler, tavşanlara saldırıyorlar. Hatta tavşan küçükse kolaylıkla öldürüyorlar. Yediklerini de görmüşlüğüm var. Kedinizin yanında kesinlikle tavşanı bırakmayın derim. Umarım sorun yaşamazsınız.

Tavşan çok şirinmiş ama o kokuları beni mahvediyor. :rabbit:

4 Beğeni

Acı tecrübe ile dediklerinize katılıyorum. Bir kaç sene önce bahçeye gezmeye çıkardığımda, iki tavşanımdan birine aniden bir kedi saldırdı ve hemen kovalamama rağmen tavşan şoka girdi. Veterinere götürmeye fırsat kalmadan öldü maalesef, korkudan öylece donup kalmıştı, yaşıyordu yarası da yoktu ama ne yapsam tepki vermiyordu. On dakika içinde oldu bunlar :frowning: o günden beri kedilere olan sempatim son buldu. Doğaları gereği olduğunu biliyorum nefret etmiyorum, ancak sevmiyorum da.

Benim kedim sokak kedisidir, eve sokmam asla ama görüyorum neler yakaladığını. Ben her gördüğümde besliyorum ancak tabii ki yeterli olmuyordur. Çiko’da sürekli güvercin yakalar. Bizim burada sincap var sincap yakalıyor filan. Onlarında yavruları var çiko neden böyle yapıyorsun dediğimde. Miyav diye cevap veriyor, çok haklı bence.

Bizim burada tavşan yok, ancak olsa kesin yer inanıyorum. Kırsal yerlerde koca koca tavşanları yakaladıklarını gördüm. Zaten tavşan çok garip bir hayvan, donup kalıyor. Kaçmıyor, kedide hemen boynunu kırıyor maalesef. Normalde hiç aklınıza gelmez, bir kedinin tavşanı yiyeceği ama maalesef gördükleri anda affetmiyorlar.

3 Beğeni

Benim de ilk evcil hayvanım tavşan olmuştu. Bembeyaz ve mavi gözlüydü. Minicik alıyorsun ama 3,4 aya inanılmaz büyüyorlar. Kafesine sığmaz olduğunda köye götürüp başka tavşanları da olan bir çiftliğe vermiştik. İlk kalp kırıklığımı da böyle yaşadım…

Bu kediler öyle haylaz ki. Babamın arkadaşının sultan papağanı var ve 1. katta oturuyorlar. Kedinin biri papağan açıkta uçarken perdesi kapalı olan açık balkondan girivermiş. Abartmadan anlattıysa kedi papağanı ağzına almış ama balkondan geri inmeyi becerememiş. Bu sırada görüp müdahale etmişler. Papağan bir süre sessiz kalıp yemek falan yememiş ama şoku atlatabilmiş sanırım. Çok korkunç bir olay kuşu olanlar için…
Bi keresinde de arkadaşın kedisinin yarasa yakaladığını duymuştum. Bir de avladıklarını öldürmeyip oynuyormuş genelde… Vahşi doğaya bu kadar uygun başka evcil hayvan yoktur herhalde. :no_mouth:

3 Beğeni

Kuşları yakaladıklarında ben üzülüyorum. Çünkü asla 1 tanesiyle doymuyorlar. Kuştan da adı gibi kuş kadar et çıkıyor. Güvercini yedikten sonra, tekrar pusuya yatıyor. :joy: Karşımızdaki parkta 100-200 arası güvercin var, ekmektir bulgurdur bu tarz şeyleri sürekli verdiğimiz için kaçmıyorlar da. Ayağımla hafif dokunuyorum ki yolu açsınlar bana. Niye bana dokundun der gibi bir bakış atıyorlar, sonra yemeklerine doğru yürüyerek gidiyorlar. İnsanlara çok alıştılar, kendileri yemek bulmak istemiyorlar. Parka gelip bekliyorlar resmen. :joy:

Geçen bir tanesi bizim buradaki ağaca tırmandı, kuş avlamak için. Kuşta bunu fark etti ama kaçmıyor iyice dalın ucuna gitti bekliyor. Kedi bir anda zıpladı kuşu yemek için, kuşta kendini ağaçtan bıraktı uçup gitti. Kedide uçtu ama 1 saniyeliğine. :smiling_face_with_three_hearts: Yaklaşık 10 metreden yere çakıldı salak şey. :joy:

Halbuki dediğim gibi güvercin yiyebilirdi ama gözü doymadı, aç gözlülüğünün kurbanı oldu.

Dayımında kedisi 5. kattan kuş yakalayacağım diye atlamış camdan, bahçedeki demirlere saplanmış. Sanırsın evde aç bırakıyorlar. :joy: Bazen doğaları gereği böyle şeyler yapıyorlar sanırım.

2 Beğeni

uykusu geldi :white_heart::white_heart:

20 Beğeni

Bu sıkıntılı bir durum işte, direkt tembelliğe geçiş yapıyor güvercinler. :joy: :joy:

Benim babaannemin kedisi de 4. kattan iki kere güvercin yakalamak için atlamış ama ikisinde de dört ayağının üzerine düşmüş. Çok da uzun yaşamıştı. İkinci düştüğünde uzun süre bulamamışlardı. Düştükten sonra gidip eş bulmuş kendine hanımefendi. Yavrusunu doğurup geri gelmiş evine aylar sonra. Çok ilginç yaratıklar, çok…

3 Beğeni

Bence güvercin yakalamak için atlamamış. :joy: Bu arada dişi sokak kediler pek yaşamıyorlar, erkek nüfusu fazla oluyor. Dişi sayısı çok az oluyor genelde. Dişi gördükleri zaman toplu olarak hücuma geçiyorlar. Bu yüzden ben kedimi kısırlaştırdım, uzunca yaşasın diye.

2 Beğeni

Günlük sinek yiyor kedim. Annem kızıyor bazen yemesine izin verme al şu sineği önünden diyor ama bu sefer ben korkuyorum alamıyorum sonra bakıyor bana alamadığımı görünce patisiyle ağzına götürüyor. :sweat_smile:
Pencerenin önüne kuş geldiğinde anında zıplıyor.
Ama favori yemeği akşam yemekleri oluyor.

20 Beğeni

Ben bir türlü kedime su veremiyorum. Kabına döküyorum öylesine bakıp uzaklaşıyor, başka kaba döktüm yine aynı şey. Ben de böyle olduğunu görünce elimde su veriyorum, yalnız bu şekilde içiyor, ben acıyorum ona, acaba neden böyle?
@Stardust ne kadar tatlıymış bu :star_struck: Bizim kedi de böceklere meraklı, geçenlerde çekirgeyi mideye indirdi, ne zaman yerde böcek görse oynamaya başlıyor onunla, yeme kısmından emin değilim. :smile:

2 Beğeni

Yine doğaları gereği, sanırım verdiğiniz suyun taze olduğunu düşünmüyor. Benim kedim de aynı şekilde davranıyordu. İçiyordu ama az, protein tabanlı mamalar veriyorsanız böbreklerine çok yük binmemesi için su içmesi önemli. Ben durumu su pınarı alarak çözdüm, sürekli aktığı için daha taze olduğunu düşünüyor. İlk başlarda biraz oyun olduğunu düşündü ama sonra alıştı :slight_smile: şimdi daha çok su içtiğini görebiliyorum, kumundan da belli oluyor daha fazla içtiği :grin:

3 Beğeni

Bazı kediler akan suyu içermiş sadece. Banyo ya da mutfak musluğunu damlayacak şekilde açık bırak takip et içecek mi diye. Dikkat et kulağına su girmesin. Eğer içmezse musluktan da kabına soğuk su koy. Havalar sıcak ya ondan içmiyor olabilir.
Benim kedimde musluktan içiyor. Su kabını değiştim iki defa yine içmedi. Şimdi başka bir tane buldum o kaba da soğuk su koymazsak içmiyor. Hep musluğun başında miyavlıyor. :sweat_smile:

:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Bazen farkediyorum, banyoya gidip yerde su varsa, yerde su birikmişse onu içiyor, musluğu açık bıraktım, içecekmiş gibi baktı, içmedi yine elimde verdim.

Son zamanlara kadar içiyordu, galiba hava sıcak diye soğuk su istiyor.

Ben musluğu tam açıyordum, şimdi aklıma geldi, belki de korkmuştur. Çünki yüksek seslerden çok korkar, araba görünce saklanır, elektrik süpürgesi çalışınca hemen uzaklaşıyor. Musluğu az açarım o zaman, belki o zaman içer.
@sonsuzruzgar @Stardust çok teşekkür ederim tavsiye için. :blush:

2 Beğeni

Birer birer damlayacak kadar ya da ince bir şekilde dökülecek kadar olsa yeter.

Elektrik süpürgesini görmesi yetiyor. Çalışmasına gerek yok. :joy::joy:

@Rena ne demek her zaman.:blush:

2 Beğeni

Şehir dışında olduğumdan kedim yanımda değil bu minik dostumuza da bu yüzden gönül rahatlığıyla bakıyorum yoksa dediğiniz gibi biraz sıkıntı çekebilirdim. Kokuları gerçekten berbat. :sweat_smile:

2 Beğeni

Arkadaşımın tavşanları var, hatta bazen kucağında gezdiriyor tavşanı. Millet aaa ne kadar tatlıymış o diye yaklaşıyor, kokuyu alır almaz uzaktan gülümseyip gidiyorlar. Kolay gelsin. :sweat_smile:

2 Beğeni