Sad Post - Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri Karaborsada

Belki de çoğumuzun mağdur olduğu bir konu nedeniyle birkaç gündür gördüğüm fiyatlar sonrası iyice uykularım kaçmaya başladı (bu konuda çok ciddiyim). Birkaç ekran görüntüsü bırakacağım kitabı satan sahaflar(?)dan. Kitap şu an en ucuz 800-1500₺ na satılıyor. 400₺ iken almadığıma cok pişman oldum.
Ithaki yayınları bu kitaba özel nedenlerden dolayı tekrar basılamayacağını açıklamıştı. Ancak bu nedenlerin ne olduğundan bahsetmedi. Ve ben hala bu nedenin ne olduğunu merak ediyorum. Bir daha basılamayacak kadar büyük neden ne olabilir?!!
Bu durum her ne kadar korsan kitaba karşı olsamda bu kitap bu fiyatlara çıkmışken acaba mı dedirtiyor. Ancak sonra baktım ki letgo gibi yerlerde kitabın korsanı bile 200₺ civarında!!!
Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Bir yandan deli gibi kitabı almak istiyorum ama bunun için kredi çekmem gereksin istemiyorum. Korsanını da almak istemiyorum. Şimdi pusuya yattım bekliyorum 400e falan bulabilir miyim diye. Bir yandan da sürekli ithaki tekrar bassın diye dua ediyorum. Aklımı bununla bozdum. Ayni durumda olan dostları buraya bekliyorum biraz dertleşelim

2 Beğeni

E-Kitap yada PDF olarak bulabilirseniz öyle okumanızı öneririm. :slightly_smiling_face:

Her öykünün çevirmeni ayrı ve her öykünün yazarı farklı. Bu da yaklaşık 60 telif demek. :frowning:

4 Beğeni

Elimde var tabi epub ve pdfsi ama bilimkurgu klasiklerinin neredeyse hepsi varken onun eksikliği ayrıca üzüyor. Kendi çapımda koleksiyonluk kütüphane oluşturmaya uğraşıyorum 7 senedir.

1 Beğeni

60 telif almak sayı nedeniyle mi gözlerini korkutuyor yoksa mali acıdan mi. Maliyse bence şu an kitabı bassalar saniyede tükenir :joy:

2 Beğeni

Konuyla biraz alakalı bir şey söyleyeceğim. Bu gibi yerlere dikkat etmek lazım. Ben bir heves Harry Potter’ın eski kapaklılarını toplamak istedim. Çok yaygın ikinci el ilanını görünce de heveslendim açıkçası bulabileceğim için ama meğerse “dijital baskı” diye bir kılıf uydurmuşlar korsan kitaba. Bu korsan demiyor da dijital baskı diyorlar, soran kişi sıkıştırırsa orijinal değil diyorlar.

Bu kitaba dair görüşlerimi başka bir başlıkta paylaşmıştım. Hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. :grinning:

2 Beğeni

@atakangngor doğru diyor.

Ben de yeni baskısı olmayan kitapların fiyatının uçuk miktarlarda olmasına üzülüyorum.

Mali açıdan çok pahalı olur 60 adet telif. Ayrıca bu işlem çok uzun sürer. Yani bunu yapacak yayıncı kârdan çok zarar eder.

1 Beğeni

Evet dijital baskı veya replika diyorlar. Çok dikkat etmek lazım ona

1 Beğeni

Bence elinizde olan PDF’den kendiniz için tek baskı yaptırın. Bir az uğraşırsanız kapağı da aynı olur. 1500 TL’den daha hesaplı olacağına eminim :slight_smile:

1 Beğeni

Önerinize katılıyorum. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Aslında en büyük kazığı ithaki attı millete ama herkez bir birinde suç bulunuyor :slight_smile: Yayın evi bilimkurgu klasikleri serinden bu kitabı çıkarmalı ve onun sıralaması hangi sayıda ise o sayıya özel bir kitap çıkarmalı yoksa seri yapanlar haksızlığa uğrar ve seri 200-300e kadar çıksada boş bir seri olur eksik kitapla.

4 Beğeni

Katılıyorum. Madem böyle bir sıkıntı vardı neden en baştan basıldı bu kitap. Eğer basılamıyorsa o sıraya özel birşey yapılmalı yoksa o şanslı bin kişi dışında hepimizin eksik kalacak…

2 Beğeni

Ara sıra aklıma geliyor bunu yapmak. Korona sonrası güzel bir matbaa bulup yaptırmayı düşünüyorum. Her şeyin korsanını satanlar bunu satmayı akıl etmiyor. Akıl edenler de Letgo’ya 200TL’ye ilan koymuş.

3 Beğeni

Kitapların fiziksel olarak elimde bulunması benim umurumda olmuyor açıkçası. Basımı olmayan bir kitabı yüksek ücretle sahip olma fikri bana hoş gelmiyor. Ben okur geçerim. Pdf i var zaten.

1 Beğeni

Ben dediğim gibi yaptırınca kalite korsan kitapların kalitesinden daha iyi oluyor. Yani ben yaptırmıştım zamanında başka kitabı çok rahat okunuyordu, harfler temizdi. Kitabın kendisinden bile ucuza geliyor. :slight_smile:

2 Beğeni

Baskısı olmayan yada sadece internette çevrilmiş öyküler içim benimde aklımda var ama tanıdık matbaa yok benim. Şimdi kitaplığa kitap koyacaz diye ceza yemiyelim. :sweat_smile:

1 Beğeni

Bu konuda haklısınız. Buradaki en büyük hata çok sınırlı sayıda baskısı yapılacak -ve bir daha da baskısı yapılmayacak- bir kitabı BKK serisi içerisine koymalarıydı. Kitaba ulaşanlar hariç herkesin serisi eksik kaldı ki bu seri şuan İthaki’nin lokomotiflerinden.
Bu kitabı bin bir zorlukla aldın madem bu kadar yazar, çevirmen ve telife rağmen, seri dışı büyük boy ciltli bassaydın ya. Herkes mutlu olurdu :face_with_raised_eyebrow:

2 Beğeni

Eh tercih meselesi bende pdften okudum zaten. Ama kütüphanemde olmasını tercih ederdim.

2 Beğeni