Sally Rooney Kitapları

BİYOGRAFİSİ

Sally Rooney (20 Şubat 1991 doğumlu) İrlandalı bir yazar ve senarist. Üç roman yayınladı: Arkadaşlarla Sohbetler (2017), Normal İnsanlar (2018) ve Güzel Dünya, Neredesin (2021). Normal People , Hulu ve BBC tarafından 2020 televizyon dizisine uyarlandı . Rooney’nin çalışmaları eleştirel beğeni ve ticari başarı kazandı ve en önde gelen bin yıllık yazarlardan biri olarak kabul ediliyor.

Rooney, 1991’de County Mayo , Castlebar’da [4] doğdu ve orada büyüdü. [5] Babası Kieran Rooney, Telecom Éireann için çalıştı ve annesi Marie Farrell bir sanat merkezi işletti. [5] [6] [7] Rooney’nin bir ağabeyi ve bir kız kardeşi var. [5] Rooney , 2011 yılında akademisyen seçildiği Trinity College Dublin’de (TCD) İngilizce eğitimi aldı. [8] Orada siyaset alanında yüksek lisansa başladı (ancak tamamlamadı), bunun yerine Amerikan edebiyatı alanında bir derece tamamladı ve 2013 yılında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. [9]Rooney kendini Marksist olarak tanımladı . [10]

Trinity College Dublin’e devam ederken, Rooney bir üniversite münazaracısıydı ve sonunda 2013’teki Avrupa Üniversiteler Münazara Şampiyonasında en iyi münazaracı oldu, [11] [12] daha sonra bu deneyimi yazdı. [13] Yazar olmadan önce bir restoranda yönetici olarak çalıştı.

Kaynak: Sally Rooney - Wikipedia

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

CAN YAYINLARI

  1. Normal İnsanlar
  2. Güzel Dünya, Neredesin?

Normal İnsanlar

MONOKL

  1. Arkadaşlarla Sohbetler

Arkadaşlarla Sohbetler

1 Beğeni

Arkadaşlarla Sohbetler kitabının dizisi çıkınca kitabı alıp okuyayım dedim ancak bir çok sitede tükenmiş görünüyor. Diğer iki kitaba nazaran farklı bir yayınevi ile çıkmış acaba bu kitap da Can Yayınlarından mı çıkacak?