Sapkowski ve CDPR Anlaşmazlığı Çözüme Kavuştu

Polonya yasalarına göre böyle bir hakkı olduğunu öğrendikten sonra ekstra telif talep etmesine kızmadım yazarın. Sonuçta hakkıymış, hakkını aramalı elbette. Benim kızdığım nokta yıllarca - yıllarca - oyunları kötüleyip her ortamda ne kadar değersiz olduklarını anlattıktan, kendisini oyunlarla tanıyıp imza isteyen hayranlarını tersledikten sonra birdenbire “değersiz” olarak gördüğü o oyunları “değerli” bulması ve “Benim paramı verin!” demeye başlaması oldu.

Yahu sen değil miydin ta en başta bu adamlar sana kârdan pay önderdiğinde “Hayır! Paramı peşin isterim. Hemen, şimdi! Çünkü kâr falan olmayacak!” (Kendi sözleridir) diyen? Oyunun geliştirilme aşamasında senaryoyu sana getirip fikrini sorduklarında onları geri çeviren de sendin. E, şimdi oldu?

Seneler önce CDPR ekibini hâkir gördü, alabileceği kadar para alıp kenara çekildi. Şimdi yine onları hâkir görüp avukatları aracılığıyla 16 milyon dolar talep edip aksi takdirde mahkemeye vermekle tehdit etti. CDPR ise biz başarımızı Sapkowski’ye borçluyuz, adamın hakkını verelim deyip kendisine ekstradan para ödedi.

Ben şimdi Sapkowski’ye içerlemeyeyim de kime içerleyeyim?

15 Beğeni