Satın Aldığınız Yeni Kitaplar

1 Beğeni

Amazon ile deneyimlerimi ben de paylaşayım; Amazon US, UK ve DE’den kitap alışverişi yaptım. Hiç zarfta geldiği olmadı, hep kutuda veya havalı poşette geldi; kutuda ise kahverengi kağıt ile geldi. Kahverengi kağıt yine kutu içindeki kitabı sabitleyip bir tık koruma sağlıyordu. Ancak Amazon TR ile çok fark olduğunu söyleyemeyeceğim. Yine aynı incecik karton kutularda geliyor. Yurt dışında da hasarlı gelen kitaplardan şikayet eden çok kişi gördüm.

Amazon TR’de ise kutuda gelen çoğu kitap hasarlı geliyordu. Zarfta kısmen daha hasarsız geliyor. Tek zarfa sığmayan siparişleri kutuda yine gönderiyorlar ancak çok uzun süredir kahverengi kağıt koymayı bıraktılar. Gelen kargonun kutuda veya büyük zarfta geldiğini gördüğüm an kesin bir hasar var diyorum artık. Sadece kahverengi kağıda sarıp gönderdikleri kitaplar da oldu ancak çok daha nadir. Kutuda gelen kitaplar, yırtılmış kutunun dışına sarkıyor ve dışarıdan gözüküyor çoğunlukla. Çok istediğim bir kitapsa veya indirimde aldıysam ya değişim talep ediyorum ya da gelen kitabın kondisyonu sinirlerimi aşırı hoplattıysa hasarsız gelene kadar tekrar sipariş verip daha yeni siparişleri iade ediyorum (böyle hizmete böyle muamele). Çoğunlukla direkt iade ediyorum ama.

Ayrıca Amazon TR’den büyük indirim dönemlerinde kitap almayı bıraktım; kargo şirketleri yoğunluktan haşat ediyordu hep kargoyu. İndirim dönemleri dışında aldığım kitaplar hep daha az hasarlı. Alacağım kitapları 1-2 adet şeklinde belli aralıklarla alıp olabildiğince küçük paketlerde gelmesini sağlayınca en az hasarlı şekilde geliyor. Benim gözlemim bu yönde.

Yurt dışı Amazonlarda ise indirim dönemlerinde kitapları almak çok daha mantıklı. Çok iyi indirimlere denk gelebiliyorsunuz. Box setlerde 3 al 2 öde şeklinde bir indirim yakalamıştım bir seferinde. 5000-6000 liralık box setten biri bedavaya denk gelmişti.

Türkçe kitap olarak da satın almaya devam ettiğim sadece İthaki BKK serisi ve İthaki BKK dışı arada bir almaya değer bilimkurgu kitabı çıkartırsa bunları alıyorum. Bilimkurgu dışında aldığım bir kitap kalmadı. Bu kitapları da basım tarihinden sonraki ilk 3 ay içinde amazondan %40 indirimi gördüğünde alıyorum. Ne kadar geç alırsam kitabın kondisyonu o kadar kirli ve kötü oluyor Amazonda. Hele ki son baskı tarihi 2-3 yıldan fazla ise Amazondan almak yerine ikinci el alırsanız çoğunlukla daha iyi kondisyonda kitap alırsınız.

Pazaryeri sağlayıcılarının web sitelerinden ise hayatta kitap almam. Tam bir rezillik o kısım.

Son dönemde kitapyurdu kutu + havalı poşete geri dönmüş galiba, son İthaki indiriminde bu şekilde geldi. Geçen sene kitapyurdu kitapları sadece poşete atıp gönderdiği siparişimden itibaren hiç alışveriş yapmamıştım. Kitapları kitapyurdundan almaya dönebilirim.

Art book, manga ve koleksiyon niteliği olan kitapları ise fiyatları düşük olsa bile amazondan almayı bıraktım. Amazon istek listemi de boşalttım artık; olur da fiyatı düşük görüp alıp hasarlı gelen kitaplarla canımı sıkmak istemiyorum. İstek üzerine kitap ithalatı yapan firmalara yöneldim. 2-3 ayda geliyor ancak tertemiz ve bir gram hasar olmadan geliyor, kafam rahat en azından.

4 Beğeni

Tüm Dünyaların Oyunu kapağı çok hoşuma gitti.

29 Beğeni

Baskı kalitesi muazzam ve çeviri de iyi.:ok_hand:

38 Beğeni

Kâğıt kalitesi holmen mi?

1 Beğeni

Bir bilgi bulamadım ama 60gr Holmen gibi duruyor. Tok hissi veriyor ve arkayı hiç göstermiyor.

1 Beğeni

Almadım da önümüzdeki ay alırım dediğim kitap. Güzel bir basım, doğrudan inceleme fırsatım oldu. Kağıdı sarımsı kuşe kâğıt. karton kapak. Konusu ilginç ve zor okunan bir kitapmış

8 Beğeni

Balikcilar on gunde geldi. Vakifbank kagit kalitesi sahane. YKY Kazim Taskent klasmaninda.

19 Beğeni

Bu arada eski basımlar olduğu için öyle vbky şu an onlarda normal kağıtlara döndüler

4 Beğeni

Amazon… :hanci:

22 Beğeni

Her karanlık gecenin bir de Brightest Day‘ı vardır. :flashlight:

3 Beğeni

Jose Saramago’dan Körlük kitabını aldım ama sırada çok kitap var.

8 Beğeni

Arkadaşlar belki yeri değil ama Fırtınaışığı Arşivleri 5. Kitabı alacaktım fakat tek cilt basılmış. Önceki kitaplar iki cilt halindeydi. Şimdi nasıl olacak ilk kitapları tekrar tek cilt basacaklar mı ya da 5. Kitap da iki cilt basılacak mı? Nasıl yapacağız?

2 Beğeni

Akılçelen dahil kimse bilemez bunu bence :d

Yapalım kafamıza göre bir şeyler diyorlar öyle basıp geçiyorlar. Sissoylu kitapları kırk farklı boyutta çıktı. Fırtınaışığı Arşivi ilk tuğla formunda basıldı. Sonra bir kitap iki cilt halinde bastılar. Şimdi de tekrar senelerce bekletip son kitabı tek bastılar.

4 Beğeni

24 Beğeni

30 Beğeni

Sırada bu kitabın antitezi olan Robert Nozick’in State Anarchy and Utopia kitabı var ama kitap çoktan karaborsaya düşmüş. Elinde olup satmak isteyen forumdaş olursa lütfen ulaşsın.

18 Beğeni

25 Beğeni

25 Beğeni

Hediye

22 Beğeni