Keyifle okumalar Taylan, harika seçimler: Fakat;
Benim Oblomov’un çevirisi beden Sabahattin Eyüboğlu ve Erol Güney ???![]()
Hemen ben de yeni baskı Oblomov’un siparişini veriyorum![]()
Bence gömü bulmuşsunuz siz… Ama itiraf etmeliyim ki akıllı yatırım.
Evet uzun bir beklemeden sonra Mars kitaplarımı az önce getirdiler. Yeşil Mars ve Mavi Mars. Kitaplardan büyük bir kutuda hiç bir dolgu malzemesi kullanmamışlar. Köşeler kırılmış, kapak yamulmuş. sanki 2. el gibiler. Bu yüzden hayal kırıklığı yaşadım. Kargo şirketi, Kolay Gelsin. Tam bir hayal kırıklığı. Amazon yetkilileri bu yazılanları okuyordur umarım.
Okusalar bile umurlarında değil, emin olun.
Kitapyurdu’nun İthaki indiriminden aldığım kitapların 3 tanesi hasarlı gelmişti, değişim yapıldıktan sonra paylaşmak istedim.
Hayırlı olsun. İçeriğe hafta sonu göz attım: Irak ile bitiyor (2009). 2009’dan beri yapılmış şarkıları, filmleri, sahne eserlerini vb. dökseniz çok büyük bir eksik çıkmaz ancak Ukrayna’dan Filistin’e (remake?) süregelen YENİ ve BÜYÜK savaşların bile kitaba yetişmediğini görünce, tür olarak savaşa ve kana ne kadar bulandığımızı daha iyi fark ediyor insan.
Sopranos’un Tony’si James Gandolfini’nin savaşa dair kitaplarını gururla gösterdiği emekli general, yeni mahkum Robert Redford’un The Last Castle’da başına belayı sardığı bir söylemi vardı. Gerçek savaş görmüş olanların savaşa hayranlık duyanlara bakışıyla alakalı. Yayınevi tercihi yönünden, keşke Mısır-Roma-Yunan-Çin basılmışken, en azından şuna öncelik verilseydi diye iç geçirdim:
Amazon siparişim. Geçen hafta gelmişti aslında. Ama birkaç kitap hasar gördüğü için değişim talep etmiştim. Amazon görevlisinin kitapları içine koyduğu kutunun görselini aşağıya bırakıyorum. Bence böyle bir kutuyu göndermek büyük saygısızlık. Çoğu zaman bundan daha az oluyor hasar durumu. Ama üç siparişin ikisi mutlaka böyle hasarlı kutularda gönderiliyor.
Kargo da olmuş olması daha muhtemel.
ben 1 ay uğraştım Amazon iadeleri ile, 1 tane sağlam sipariş gelmedi amazondan son 4-5 aydır.
Sorun kargo görevlilerinde değil, kargo normal taşıyor, sorun amazon un paketleme sistemi ve koli karton kalitesi. Kartonları o kadar ince ki ufak bir darbede yırtılıyor , kitap paketlemeyi bilmiyor depolarındakiler, kolilerin içlerini doldurmuyorlar kitaplar içeride parti veriyor gelene kadar. Geçen sene kolilerin içerini kahverengi kağıtlar ile dolduruyorlardı paket patlasa bile içindekiler sağlam geliyordu ama yılbaşından sonra ne karar aldılarsa çöp gibi geliyor hepsi.
Sanmıyorum. Çünkü kolideki yırtık ve delikler yeni değil, eski. Bir de üç siparişin ikisinde koliler böyle hasarlı geliyor. Kargoda hep Amazon’un kolileri zarar görecek değil. Örneğin Kitapyurdu’nun kolileri bu şekilde hasarlı gelmiyor.
çünkü kitapyurdunun işi sadece kitap satmak , depolarında çalışanlar ona göre eğitimli, günde 1500 paket yapıyor. Adamlar kitapları ayrı patpata sarıyor, üstüne kalın karton ile paketleme yapıyor , onunda üstünü ıslanmaması için şeffaf plastik ile shrink atıyorlar. kitap taş gibi geliyor. Son 1 senede belki de 10 kere kitapyurdundan alışveriş yaptım 1 kere kitaplar hasarlı gelmedi
Alışveriş yaptığım siteler arasında her zaman en memnun olduğum Kitapyurdu oldu. Bazen pahalı bile olsa oradan sipariş veriyorum.
Nedense Amazon kullanma alışkanlığım yoktu ama geçen gün verdiğim siparişim olduğu gibi karton bir kutunun içine atılıp öylece gönderilmişti. O nedenle Kitapyurdu’ndan devam.
Evet, Kitapyurdu’nun kargoları aynen böyle sağlam geliyor.
Kitapyurdu’da zarar görmüş kitap gönderdiği oldu bana. En son ithaki kampanyasına gelenler hasarlıydı. Dediğiniz gibi geliyor ama koyanlar ya dikkat etmiyorlar depodan alırken yada yayın evinin gönderdiklerini kontrol etmiyorlar.
Amazon dediğiniz gibi işi kitap satmak değil. Ama bu adamlar ticaret yapıyorlar. Yani ticarette sen karşındaki adama kusurlu mal verirmisin diye sorucağım. Ama Türkiye bayisinden kusurlu araba satan bir memleket olduğu için şimdi sorgulamayı kestim.
İade edip yenisini alacağız başka çare yok. Bu işte beni çok bunaltıyor. Yani çalışırken git kargoya ver uğraş, söylene söylene yapıyorum.
Ben işe kitapçılıkla başladılar diye biliyorum.
Amazon’dan memnun kalıyorum ben. Sadece Witcher kutulu da memnun kalmadım kutu hasarlı geldiği için ama fiyatı tölerans ediyor bence. Tek kusuru koruyucu kullanmamakta inat etmeleri. Dünya’yı patpat poşet kullanmamak kurtaracak sanki ![]()
İlk başlarken kitap satarak başladılar ama şuan ki konumu artık tüm ticari ürünleri satıyorlar. Ondan dolayı bir kitapyurdu yada bkm gibi bir site değil. Daha çok pazarama, hepsiburada, trendyol gibi bir pazaryeri.
Her yerden kitap alışverişi yapan biri olarak söylüyorum ki tamamen şans meselesi. Depocu veya görevli biri iyi bir kondisyona sahip kitabı kötü bir şekilde paketleyip gönderebilir veya kargo taşırken sağa sola çok çarptırabilir. Veya bilerek kondisyonu sorunlu, baskı hatalı ürün seçilip kargoda iyi bir şekilde taşınıp öyle de gelebilir. Çok denk geldim ve kesinlikle sürekli iyi gönderen bir yer yok. Sadece diğerlerine göre daha korunaklı gönderen yerler var.