Saygın Ersin Kitapları

SnSXKdwE_400x400

BİYOGRAFİSİ

BİYOGRAFİSİ
5 Şubat 1975’te Manisa’da öğretmen bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Orta öğreniminin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nde yüksek öğrenimine başladı ve bu üniversitenin Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Kısa bir gazetecilik deneyiminin ardından yazı hayatına başladı. Yedi Kartal Efsaneleri’nin ilk iki kitabı olan ‘Zülfikar’ın Hükmü’ ve ‘Erbain Fırtınası’ isimli romanlarının ardından, kısa polisiye hikâyelerden oluşan ‘Emekli Polisler Lokali’ isimli kitabı yayımlandı. Orkun Uçar ile birlikte ‘Derin İmparatorluk’u kaleme aldı. Ayrıca ‘Gökkanat’ isimli bir çizgi romanın senaryo yazarlığını yaptı. TRT ekranlarında yayımlanan ‘Ayrılık’ isimli televizyon dizisinde hikâye yazarı olarak görev aldı. ‘Eksik Sayfalar’ isimli sinema filminin senaryo ekibinde ise projenin ‘fikir babası’ olarak yer aldı.

Orkun Uçar ile ortak çalışmasının ürünü olan “Derin İmparatorluk” yayımlanmıştır.

Yazarın son olarak Nisan 2016’da “Pir-i Lezzet” isimli kitabı yayımlanmış.
Pir-i Lezzet kitabı 2022 Tarihine kadar 14 farklı dile çevrilmiş ve o dillerde yayımlanmıştır.

ÇIKAN KİTAPLARI

emekli-polisler-lokali20130515113951

0001872024001-1

0001872025001-1

0000000687803-1

Yayımlanacak Eserler

  1. Taşlar ve Kapılar (Yayımlanacak)
6 Beğeni

Merakla Yedi Kartal Efsanesinin devamının yayınlanmasını bekliyoruz .Saygın Ersin benim kanaatim fantastik macerada Türk yazınında yeni ufuklar açmış bir yazardır.Kurt adamlar hiç bu kadar bizden vampirler Türkçe konuşurken bu kadar tanıdık olmamıştı.

1 Beğeni

Yakın zamanda Ateş ve Bedel gelecek diye biliyorum, bunu kesin ve net olarak birinci ağızdan duydum.
Hocam bu seride kurt adam yoktu diye hatırlıyorum ben ama yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Vampirler yani geceliler gerçekten çok iyi kurgulanmış ve anlatılmış, sadece geceliler üzerine bir kitap olsa bile çok keyifle okunur.
Solaklar üzerine yaz bir tane.
Yani şu iki kitap üzerinden bile kaç tane daha kitap çıkarılabilinir.

1 Beğeni

Uzun zaman oldu okuyalı, fakat vardı diye hatırlıyorum .Bende eski baskıları var, yeni baskı ilk kitabı aldım katkı olsun diye, en kısa zamanda bu savımı teyit edeceğim öte yandan eserde Türk mitolojisinde olan karakterlerinde olması aslında iyi anlatılınca fantastik yazın için yeterli malzemenin bu topraklarda bol olduğuna kanıt adeta, ayrıca yazarın belki de en büyük kaybının eserin devamının bir türlü gelmemesi yeni baskıların senelerce sonra gelmesi .Devamı için iki kere gelecek dendi,her şeye engel olan pandemi buna da engel oldu sanırım , bütün gecikmelere rağmen Saygın Ersin okunmayı hak eden bir yazar.
Yan kitapların olabilirliğine katılıyorum fakat zaten bitmemiş bir seri yazarın insiyatifinde bir konu bu.Dizisi olsa seyretsek fakat iyi prodüksiyonla .Son olarak yarın yeniden okumaya başlamak için sebep oldu bana.

1 Beğeni

@Kara Eşim yakın zamanda okumuştu siz söyledikten sonra ona sordum yok dedi ama yine de kontrol etmekte fayda var.
Hem Türk mitolojisini kaynak alıp hemde bazı batıl inançlardan faydalanıp aldında çok güzel fantastik ve korku eserleri çıkabilecek çok büyük bir hazineye sahibiz. Şöyle bir durum var ki ülkemizde okur sayısı zaten az birde fantastik vs gibi spesifik türlere girinci okur sayısı maalesef okuyan sayısı daha da azalıyor. Sayın Ersin Pir-i Lezzet kitabıyla diğer okurlara da hitap etmekle kalmadı aynı zamanda farklı ülkelerde ki okurlara da ulaştı.

Yeni baskı olayı için maalesef bir şey söyleyemiyorum, bende eski baskıları uzun süre arayıp bulamayınca yeni baskıların çıktığını görüp oradan okumuştum.
Şöyle bir şey söyleyebilirim Saygın bey bir yazar olarak mükemmeliyetçi bir karaktere sahip onun içinde sanırım yazması uzun sürüyor. Mesela Pir-i Lezzet kitabı için sadece 1.5 yıl gastronomi üzerine araştırma yapmış ki hiçte öyle içi boş bir araştırma olmadığı zaten kitabın içeriğinden de belli.
Birinci ağızdan duyduğumu aktarmam gerekirse 3. Kitap artık kendi elinden çıkmış ve yakın zamanda gelmek üzere.
Zaman nelere gebedir bilemeyiz belki biraz zaman alır ama ben şahsen gerek yan kitaplar gerekte farklı kitaplar konusunda bir beklenti içerisindeyim.

Dizi konusu için bir şey diyemem çünkü senaryo olayı bambaşka bir şey, mevcutların düzgün bir yapımcı ve hatta mümkünse Netflix olabilir ya da Disney+ Türkiye pisyasasına giriyor belki burada öyle bir şey olur veya Amazon prime için neden olmasın. Bu şekilde olacaksa olsun derim. Yoksa Anne with an e dizisinin bile uyarlaması şimdiden afişi bile rezalet olmuş ki bu güzelim eserleri kimbilir nasıl rezil ederler.

1 Beğeni

Pir-i Lezzet’in senaryo ve yayın hakları pandemiden önce bir dijital platforma satılmıştı. Geçen gün sorduğumda öğrendim, araya pandemi girdiği için yapılan sözleşmenin süresi de dolmuş ve yeni sözleşme yapılmış. Yakın zamanda duyurusu da düşer.
3. ve 4. kitaplar uzun bir süredir hazır. Hatta yazım taslaklarını fotokopi ile çoğaltmak kısmet olmuştu. Ama malum basım süreci de pandemiden nasibini aldı. Bir aksilik olmazsa mayısta satışa çıkacakmış.

4 Beğeni

Acaba devam kitapları ile ilgili bir gelişme var mı? İlk 2 kitap gözümün içine bakıyor ama görmezlikten geliyorum seriyi tamamlayıp okumak için :sweat_smile:

Mert ayında Saygın beyle ufak bir rastlaşmamış olmuştu, o zaman 3. Kitabın bu sene içinde çıkacağını söylemişti.
Okumanız için devam kitabını beklemenize gerek yok 2 kitap kendi içinde bir bütünlük sağlarken devam kitabı için akılda çok çok büyük soru işaretleri bırakmıyor.

1 Beğeni

Normalde uzun zamandır hazır kitaplar ama hala çıkamadı. 2021 Haziran’da çıkacaktı en son. Serinin akıbetini en iyi @erdo biliyordur.

Bu arada ilk iki kitap kendi içinde sonlanıyor gibi, okumak için devamı beklemenize gerek yok bence.

2 Beğeni

@Korgi @isos81

Ah bunu öğrendiğim iyi oldu :star_struck: En kısa zamanda başlıyorum okumaya

Evet aynı şekilde dediğin gibi kendi içinde sonlanıyor dostum. Saygın abi ile bu aybaşı içerisinde birlikteydik. Tüm sürecin sona erdiğini, son okumalarının yapıldığını ve matbaaya baskı sırasına gönderildiğini söylemişti. Yayın tarihi için tamamen yayınevi insiyatifinde olduğunu, muhtemelen fuar zamanına yakın piyasaya sürülebileceğini söylemişti. Genelde bizim yayınevi fuardan kısa bir süre önce kitap basıp, fuar heyecanını canlandırmaya çalışır gibisinden bir açıklama yapmıştı.

3 Beğeni

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam iş güç yoğunluk derken eklemeyi unutmuşum yeni kitabı.

1 Beğeni

Rica ederim :hugs: 20202020

1 Beğeni

Çok övüldüğü için biraz araştırdım ama tam aradiğimi bulamadım ilk kitap için. Tam olarak konu nedir Zülfükarın hükmü adlı kitabın? Kitabın açıklama kısminda yazanlar çok net değil spoiler vermeden bilgi verebilirmisiniz?

Okuyalı 2-3 sene oldu ama şöyle anlatayım; Lokman hekim kötülükle mücadele için kendine yedi tane yardımcı seçer ve 50 yılda bir hazırlanan bir iksirle onları ölümsüz kılar. Bu ölümsüzlük elflerin ölümsüzlüğüne benzemektedir. Lokman hekim’in yardımcılarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti ordusu içinde bu 7 kartal’a yardım eden gizli bir birim daha vardır. Bu yedi kartal’ın herbirinin kendinin yetiştirdiği çırakları vardır.
7 kartal ve bu birim bir yandan kötü ve karanlık güçlerle mücadele ederken bir yandan Topkapı müzesinden çalınan Zülfikar’ı aramaktadırlar. Diğer bir yandanda ortalıktan kaybolan bir çırağı bulmaya çalışmaktadırlar.

En basit özeti bu şekilde diyebilirim. Eleştirilebilinir yanları olmakla beraber çevremde okuduğuna pişman olan kimseye rastlamadım.

3 Beğeni

Dördüncü kitabı merak edenler için.
Dün biraz sohbet ettik. Türkiye şartlarını düşünürsek bir aksilik çıkmadığı taktirde Ocak ayında raflarda olacakmış.

6 Beğeni

Hocam yapma böyle şeyler.
Biz gecenin dördü beşiyiz, beklemeye avı çekmeye alışmışız hocam, heyecanlara gark etme bizi.

Şaka bir yana Saygın bey bu sefer çitayı yükseltti.
İş güç yoğunluğundan kitap fuarına gidip göremedim zaten.
Son kitabı daha okumamıştım raz daha sarkıtayım o zaman 2 kitabı üst üste okur combo yaparım.

Peki size bir sorum daha var müsadenizle.

Bu seriyi bitirdikten sonra üzerinde çalıştığı kitapla alakalı bir şeylerden bahsetti mi size?
Yani yeni bir seri veya yeni bir kitap beklentimiz olabilme ihtimali var mı?

1 Beğeni

Rica ederim ne demek.
Bu yaz üçüncü kitabı kutlayalım diye bir sözleşme yapmıştık. Ama bir türlü fırsat bulup gerçekleştiremedik. Ne zaman yapalım diye konuşurken arada sizin sorunuzun cevaplarını kısa kısa aldım aslında.
13’üne kadar İzmir’deyim, o güne kadar müsait olursak oturalım, ondan sonra İstanbul’a gideceğim senaryo konuşmaları için dedi.
Pir-i Lezzet mi diye sordum. Hayır bu sefer farklı bir senaryo var Gain için, onun hazırlıklarını yapıyoruz dedi. Tamam abi buluştuğumuzda detaylı konuşuruz dedim.
Sanırım şu sıralar senaryo işlerine ağırlık vermiş durumda. Yazım kısmı nasıl gidiyor sormadım ama ilk fırsatta sorarım.
Bu arada hemen yanında oturan Afşin Kum ile sohbet ettik. Netflix’in Sıcak Kafa’yı havada bırakmasından serzenişte bulundum. Çok güzel çok naif bir insan. Çok fazla dokundurmadan Nefflix’in öyle uygun gördüğü söyledi.
Bu arada Kübra’nın senaryosu hazırmış ve çekileceğini söyledi. O da Netflix için hazırlanıyor ama bu sefer havada kalmayacağının sağlam garantisini aldık dedi.
Kübra’yı okumuştum ve dizi olarak iyi bir şeyin ortaya çıkabileceğini düşünüyorum.

5 Beğeni

Bu seri benim en sevdiğim serilerden biri, üçüncü kitabı da çok severek okudum; tabii yıllar geçince tadı bir başka oluyor. :slight_smile: Umarım dördüncü kitap arayı bu kadar açmaz da keyifle okuruz onu da.

1 Beğeni