Sayı #127: "Piramit Öyküleri"

Doğru saydıysam 45 öykü var. Bereketli bir ay daha. Yazanların ve bu sayfayı hazırlayanların ve de o güzel görseli çizenlerin ellerine sağlık…

4 Beğeni

Çok doğru! Benim için de bu şekilde. Bu tarz da bana hitap ediyor. :slight_smile:

2 Beğeni

Merhabalar, bu ay benimde seçkideki ilk katılımım. Fantastik bir öyküden yana kullandım şansımı.Öykümün adı “Her Dilek bir ölümden gelir”. Spiritüel öğelerle bezenmiş bir kurgu oluşturdum. Yorumlarınızı bekliyorum. :hugs:

1 Beğeni

45 öykü var, rekor mu acaba? Yeni katılımcılar da çok. :slight_smile: Önceki seçkide fırsat bulamadığım okumaları bu defa telafi etmeyi planlıyorum sanki.
Fantastik-bilim kurgu türünde bir öyküyle katıldığımı söyleyebilirim bu ay.

Görselin Silent Hill tadında mükemmel olduğunu da es geçmemek gerek.

1 Beğeni

Ondan referans alınarak çizilmiş sanırım. Silent Hill kurgu ve distopya olarak Kill Bill ile birlikte en iyi filmdir benim için. Sıkılmadan bin kere izlemişimdir. Pyramid head en çekici slasher karakterlerden biri zanımca. :slight_smile:

2 Beğeni

Silent Hill’in Lovecraftian (Bir şekilde anımsatıyor) doğasına ya da Quentin Tarantino’nun “cool” dehasını yansıttığı filmlerine dalarsak çenem düşebilir. Bunun yerine öykünüzü okumaya başlayarak ‘Hoş geldiniz’ demiş olayım. :slight_smile:

1 Beğeni

Herkesin eline, kalemine sağlık. Her ay sadece öyküleri değil görseli de merakla bekler oldum :slight_smile:
Tebrik ediyorum. Hepimize keyifli okumalar.

1 Beğeni

45 yazar, bir ay boyunca bu tema için hayal güçlerinin ceplerine aylık akbil koyup, yeterli miktarda sodexo’sunu verip ve sabah evden çıkmadan bir kaşık tahin-pekmez vererek -zihin açsın diye- 9-5 mesaiye yollamış. O yılmaz savaşçı hayal güçleri, yazarlarımızın bilinçaltlarında ekmek parası için her gün emek vermiş, ilham denen iki yüzlü, bencil, maymun iştahlı ruh hastası patron ile çalışmayı sıkıntı etmemiş, “sigortam yatıyor, ses etmeyeyim,” diyerek sineye çekmiş, mesai saatlerinde sosyal medyaya girmemiş, yeri gelmiş yazarlarımızın uykusu sırasında hazır ortam sessizken mesai yapmış yeni fikirler üretmiş.

Şimdi gel de eşsiz yazarlarımızın hayal güçlerinin bu emeğine şapka çıkartma. Peki sevgili yazarlarımız ne yapmış? Hepsi tüm övgüyü kendi üstlerine almışlar. Bir tanesi bile hayal gücüne teşekkür etmemiş, o, buluşmaya beş dakika kala mesaj atıp “abi işim çıktı gelemeyeceğim,” diyen arkadaş gibi bir anda ortadan kaybolan ilhama en ufak bir eleştiride bulunmamış.

Yazar dediğin mavi yakadır dostlarım. Bütün başarı o fikri ortaya çıkarıp kurguyu yapan ve tarifi ortaya çıkartan hayal güçlerinindir. Yazarlar sadece o yemeği servis eden garsonlardır.

Bu vesileyle hatırlatmak isterim ki, hayal güçleriniz olmadan hepiniz işsizsiniz! Onlara iyi bakın, onları iyi besleyin, akbilini, sodexo’sunu eksik etmeyin. Alın onları gezdirin, dışarı çıkartın, azıcık parkta yürüyün, pamuk şeker alın. Sonra bir bakmışsınız ilham denilen manyak, yancı gibi size yanaşıp “abi ben de size katılabilir miyim?” demeye başlamış. Sonra ver elini kitaplar, romanlar, ün, şan, şöhret, yatlar, katlar, ihtişamlı hayat, ışıltılı stüdyolar…

Velhasılkelam, 45 nedir yahu? Bir odaya toplasak sığmazsınız, etkinlik düzenlesek spor salonu kapatmamız lazım.

Şaka şaka, cansınız, iyi ki varsınız yazar arkadaşlarım. Yüreklerinize ve en fazla da hayal güçlerinize sağlık. İlham sen sus, kırmayayım bacaklarını…

Sevgiler Seçki…

14 Beğeni

O konularda benimde çeneme pek hakim olduğum söylenemez. :slight_smile: Teşekkür ederim, şimdiden iyi okumalar! :slight_smile:

1 Beğeni

“Gizem” temi benim gibi merak unsurunu öykünün olmazsa olmazı kabul edenler için harika bir çalışma zemini. Bu ayki Öykü Seçkisi’ne “Ayrılış” öykümle ben de bir çeşni kattım. Piramitlere bakışımın beğenilmesi umuduyla, keyifli okumalar.

1 Beğeni

Yıllardır Kayıp Rıhtım’a google yönlendirmesi ile bir çok kez girdim bir şeyler okudum ama Öykü Seçkisi ile tanışmam enteresan bir şekilde 4 şubat 2020 günü oldu. Sonra dedim okuyayım ama ekrandan okumayı sevmediğim için en baştan başlayarak öyküleri e-kitap formatında düzenleyip çıktı alayım hem kütüphanemde dursun hem kağıttan okuyayım dedim ama ilk 3 ayı düzenleyince 300 sayfalık bir kitap ortaya çıktı. Sanırım ben yine de buradan okuyacağım :slight_smile: Ama yine de kütüphanemde durması açısından düzenlemeye devam ederim. Bu ay son gün yazmak özrünü de ortaya koyarak bir hikaye ile ben de katıldım. Mart ayında ve sonrasında daha iyi düşünülmüş ve özümsenmiş hikayeler ile aranızda olmaya devam etmeye çalışacağım. Herkesin eline sağlık.

(Not: Bu arada site yönetimi veya yazan arkadaşlardan izin almadan sadece kendim için çıktı aldığım için bir tedirginlik duymuyor da değilim ama herkese açık bir site olduğundan çıktı almam da problem olmaz diye düşündüm. Yazarlardan veya site yönetiminden isteyen olursa pdf hallerini kütüphanelerine eklemek üzere paylaşabilirim.)

Aylık Öykü Seçkisi maddi kazanç sağlayan bir platform değildir arkadaşlar. Bu sebeple öyküleri dilediğiniz gibi çıktı alıp okuyabilir, arkadaşlarınıza da verebilirsiniz.

Ücretsiz olarak dağıtıldığı ve üzerinden herhangi bir maddi kazanç sağlanmadığı ya da izinsiz olarak farklı yerlerde yayımlanmadığı sürece herhangi bir sorun yok bizim için :krs:

tamamdır teşekkür ederim. kesinlikle ücretli bir paylaşım amacım yok. dediğim gibi sadece kendim için hazırlıyorum. isteyen olursa da pdf paylaşımı yapabilirm. henüz çıktılarımı dikmediğim için henüz bir resim koyamıyorum ilerleyen süreçte koyarım.

2 Beğeni

Bu yüzden bir kere daha seviyorum bir parçası olmaya çalıştığım Kayıp Rıhtım’ı

2 Beğeni

Ne güzel bir mesaj bu böyle:)) Teşekkür ederiz, hayal gücünüze tabi :stuck_out_tongue:

1 Beğeni

Hoşgeldin 127. sayı:) Harika bir tema ve onun kadar harika bir görsel. @emrealagöz ü tebrik etmeli. Ve dahi seçkiyi şenlendiren tüm yazarları. En çok da okuyanları elbette…

Kıssalı hisseli ufacık bir öykümle seçkide olmak her zamanki gibi mutluluk verici.

Emeği geçen herkes var olsun! Bir de 14 Şubat Dünya Öykü Günümüz kutlu mutlu olsun…

Yaşasın Öykü!

3 Beğeni

Merhaba

Yeni katılan, öyküsüyle seckiye merhaba diyen arkadaşlarımıza hosgeldin demek istiyorum.
Geçen ay aynı heyecanla bende dahil olmuştum. Güzel bir kolej havası var burada ve çok şey kazandıracağından eminim. Seckinin diğer değerli yazar ve okuyucularına da çok teşekkür ediyorum zira yazan okuyana çok güzel bir ortamın parçası oluyorlar…

Bu yüzden 14 Şubat Dünya öykü gününüz kutlu olsun…

3 Beğeni

“MO” adlı öykümle bende ilk defa katıldım. Önümüzdeki ay için daha şimdiden ilham perilerinin bombardımanına uğruyorum. Yine büyük bir zevkle yazacağım.

1 Beğeni

Hayal gücüm adına teşekkür ederim. :grinning: Kendisi bizzat yanıt veremiyor maalesef, çünkü yer yarıldı içine girdi. Bilinçaltımdaki mesaj kutuma “bir süre kafa iznine çıkıyorum,” diye bir not bırakıp toz duman olmuş. Bir süredir başına buyruk takılan ve ortalarda görünmeyen ilham ile arkamdan bir işler çevirdiklerinden şüpheleniyorum. Hayırlısı bakalım. Kokusu yakında çıkar. :cold_face:

5 Beğeni