Seray Şahiner Kitaplığı

Seray Şahiner benim için oldukça kıymetli bir yazar. Forum’da kendisinin de bir yeri olsun istedim, belki kendisini hiç okumamış olanlar tanışmak isterler. Gelin Başı ile başlamanızı tavsiye ederim. Hulki Aktunç’un övgüsünü almak kolay olmasa gerek.

Biyografisi için tıklayınız. *

ESERLERİ:

  1. Gelin Başı (Öykü, 2007)
  2. Hanımların Dikkatine (Öykü, 2011) 2012 Yunus Nadi Öykü Ödülü
  3. Reklamı Atla (Deneme, 2014)
  4. Antabus (Roman, 2016)
  5. Kul (Roman, 2017) 2018 Orhan Kemal Roman Ödülü
  6. Hepyek (Öykü, 2019)

*Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin hazırladığı Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü’nü çok beğeniyorum. Online kullanıma açık.

5 Beğeni

Öykü için söylediği çok hoşuma gitti. “Yavaşlamaya cesaret etme dürtüsü öykü”

1 Beğeni

Antabus’tan tanıdığımız Ülker Abla bu romanda ana karakter olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda birbirine el uzatan romanlar diyebiliriz. Peki, buna nasıl karar verdiniz, romanın oluşma sürecinden bahsedebilir misiniz?

Kamusal alanda kadın ve barınma hakkı üzerine çalışıyordum. Akademik olarak da bu meseledeki meraklarımı gidermeye çalıştım. Bu iki konunun hayatiliğini, sokaktaki haliyle tartışacağım bir roman yazmak istedim. Burada, Ülker Abla ile yollarım tekrar kesişti. Ülker, Antabus’un ana karakteri Leyla’nın bir manada mihmandarı olan, karanlığın içinde mizahla parlak alanlar yaratan, nefes veren bir karakterdi. Gidecek yeri olmadığı için, evinde yıllarca kocasından gördüğü şiddete katlanmış bir kadın. Bir gece ani bir kararla evi terk ediyor. Artık nereye isterse gidebilir. Ama gitmeyi isteyebilecek kadar hesaba katabileceği bir yer yok. Komşular kapısını açmaz, ailesi eve almaz. Kocasıylayken evde gördüğü şiddetten sonra tedavi için gittiği hastaneye gidiyor: Can havli ve ayak alışkanlığıyla… Geceyi bekleme odasında geçiriyor. O günü kurtarmış oluyor ve o bekleme odasından bir formülle çıkıyor. Hastanede kimsesiz hastalara refakatçilik ederek barınma ve gıda ihtiyacını gidermeye başlıyor.

“Ülker Abla” yı okusaydı yakalanmazdı. :slight_smile:

2 Beğeni