Sizce Sinema Tarihinin En İyi Yönetmeni Kimdir?

Sizler kendi cevabınızı yazın illaki bir kişi olmak zorunda değil mesela bana göre en iyisi değil en iyileri var benimkiler
1.Christopher Nolan
2.Peter Jackson

Nolan’ın yeri benim için çok farklı olsa da yönetmenlik sıralamam da ilk üçe girmiyor.

1- Stanley Kubrick
2- Gaspar Noe
3- Steven Spielberg

Bonus :slightly_smiling_face:
En İyi Senarist: Christopher Nolan

Tarih demek için en az 50 yönetmenden beşer film izlemek lazım.

2 Beğeni

Bir an için bu soruyu cevaplayabilecek kadar sinema kültürüm olmasını diledim. Ama çok kalasım bu konuda. Miyazaki deyip kaçsam mı diye düşünmedim değil. :rofl:

4 Beğeni

Çok zor bir soru. 30’lu 40’lı 50’li 60’lı yıllarda çekilmiş birçok filmi belki de çoğumuz izlemedik. İzlediklerimiz arasından belki Francis Ford Coppola veya Steven Spielberg olabilir.

1 Beğeni

Bu konuda tek cevabım var o da James Cameron

Benim için Stanley Kubrick’tir. Kubrick, estetik açıdan kusursuz. Çektiği sahneleri daha iyi çekebilmek neredeyse mümkün değil. Renkleri kullanışı, kameranın pozisyonu, dekordaki seçimleri… Benim için yönetmenler, Kubrick ve diğerleridir.

1 Beğeni

Bütün filmlerini seyrettiğim tek yönetmen, Quentin Tarantino’dur… İlk çıkışını yaptığı 2 film de (Reservoir Dogs ve Pulp Fiction) olağanüstüydü, etkileyiciydi, çok özgün denemelerdi ve bir sürü insanda bir “Tarantino hayranlığı” başlamasına sebep olmuştu bu 2 film… Özgün yaklaşımı nedeniyle, literatüre “Tarantinovâri” diye bir deyim bile girmişti.

Fakat sonradan çektiği filmleri, ben pek fazla beğenemedim… Bir tek, “The Hateful Eight” bir miktar hoşuma gitti diyebilirim.

İnsanlar nedense “Django Unchained” filmini çok beğendiler ama beni çok sarmadı, içine çekmedi bu film. Başroldeki Christoph Waltz’un performansı çok iyiydi tabii, orası ayrı…

“Kill Bill” ve “Inglourious Basterds”, eh işte sıkılmadan izlenebilecek yapımlar denebilir, ama fazla da konuşulacak, iz bırakacak filmler değil bence.

En son çektiği “Once Upon a Time in… Hollywood” ise rezalet, son derece lüzumsuz bir film zaten. Tarantino neden böyle bir işe kalkışmış, nasıl böyle bir projeye aklı yatmış, anlam veremedim.

Tarantino artık 60 yaşına geldi ve bundan sonra bir daha film çekmeyeceğini söylüyormuş etrafına. (Gerçi, Kill Bill’in üçüncüsünü çekeceğini söyleyenler de var)

Kim ne derse desin, sinema tarihine “Pulp Fiction” gibi bir başyapıt bıraktı Tarantino ve sonsuza kadar da bu filmdeki başarısıyla ismi anılacaktır. Tüm filmlerinin senaryosunu kendisinin yazması ise, en çok takdir edilmesi gereken özelliği bence.

Filmlerinin IMDB puanları şöyle (sırasıyla):

Reservoir Dogs: 8.3
Pulp Fiction: 8.9
Jackie Brown: 7.5
Kill Bill: Vol. 1: 8.2
Kill Bill: Vol. 2: 8.0
Death Proof: 7.0
Inglourious Basterds: 8.3
Django Unchained: 8.5
The Hateful Eight: 7.8
Once Upon a Time in… Hollywood: 7.6

(Four Rooms filminin sadece bir kısmını yönettiği için onu dahil etmedim)

Popüler bir yönetmen olduğu, aldığı puanlardan hemen belli oluyor. Zaten herhalde dünyada en çok kişisel hayranı (fanı), takipçisi olan yönetmen, Tarantino’dur. (Christopher Nolan’la birlikte)… Tarantino’nun hem yazıp hem yönettiği toplam 10 filminin puan ortalaması 8.0… Ve çok ciddi bir başarı bu…

1 Beğeni