Skyrim Üzerinde Kendi Çektiğim Dizi

Başlangıç 8 Mart 2018 - Bitiş 6 Nisan 2018

Açıklama

İlk Machinima dizi serisine başlamış bulunuyorum. Şu an oldukça acemiyim bu işlerde. Zamanla kısmet olursa daha da iyi olucam. Ama bu iş sadece izleyerek öğrenilmiyor. Bol bol deneme gerekiyor. Bu yüzden bir yerlerden başlamam gerektiğini düşündüm. Çok değil sadece 1 günde dizimin planlamasıyla çekimlerini tamamladım. Tabii ben çok fazla detaya girmedim. Yoksa haftalar belkide aylar bile sürebilecek kadar yoğun bir iş Machinima çekmek. İzleyen ve izlemeyen herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Desteklerinizi bekliyorum.

Machinimamın konusuna gelirsem. Son derece sade ve lore dostu bir hikaye olduğunu baştan söylemeliyim. Kesinlikle abartılı şeyler yaparak oyunun orijinalliğini bozmayı düşünmüyorum. Skyrim’i az da olsa oynayan herkes oyunda Rorik köyünde yaşayan Erik’i hatırlayacaktır.

Ben bu karakterin hayatını ve yaşayacağı maceralardan kesitler sunacağım. Elimden geldiği kadar. Gönül ister daha iyisini yapmak elbette. Elimde fırsat olsa seslendirme bile yapardım ama bir mikrofonum yok. Eğer alırsam ilerde belki karakterleri kendim seslendirebilirim. Fakat sesimin çok iyi olduğunu söyleyemem. Ya da oyunun hazır seslerini kullanabilirim ama şu an Creation kit’te o bölümlere gelmedim. Hala bu programın büyük bir bölümü benim için bir gizem.

Dediğim gibi Erik kardeşimiz hayatı boyunca yaşadığı küçük köyünde bir maceracı olma hayalleriyle büyümüş bir genç. Erik her yönüyle buna hazır bir adam. Tecrübesiz biri fakat bunu kısa zamanda kavrayacak kadar zeki ve istekli. Kendine inanıyor her konuda. Kesinlikle aptal değil tehlikelerin farkında. Yine de elinde imkan olmadığından istediği bu hayatı bir türlü yaşayamıyor. Çünkü hem parası yok hemde başında onun üzerine hala çocuk gibi titreyen bir babası var. Oğlunun bu hayali yüzünden başına bir iş geleceğinden çok korktuğu için ona destek olmuyor ve her fırsatta vazgeçirmek istiyor. Ama Erik kararlı ve inatçı.

Hayatından artık çok sıkılmış ve artık farklı bir şekilde yaşamını sürdürmek istiyor. Okuduğu maceracıların kitaplarından etkilendiği büyülü bir hayatı arzuluyor. Bunu tanrıdan da diliyor. Onu bu kısılıp kaldığı küçük yerleşkeden kurtarması için hergün dualar ediyor. Oyunu zaten oynayanlar bununla ilgili ufak bir görev olduğunu bilir. İşte hikayenin özeti bu. Tabii ileride çok daha büyük olaylar yaşanacak ancak onlar bir sır olarak kalsa iyi olur. Her şeyi yazarak zevkini kaçırmak istemem. İlk bölümde ise Erik’in sıradan hayatında bazı sahneleri çektim. Asıl olaylar ikinci ve ilerleyen bölümlerde gelişecek.

İlerleyen bölümlerde daha çok haraket ve aksiyon animasyonu olmasını sağlamaya çalışacağım. Şu an sadece sinamatik diyologlar çektim. Ağız ve dudak mimikleri göz ve kafa ya da vücut haraketlerine çok girmedim. Tam olarak daha çözemediğimden bu bölüm biraz düz gelebilir. İyi seyirler. Önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.

İkinci bölümde Erik’in artık daha fazla sabrı kalmadığından babasının sandığının kilitini çözerek içinden zırhıyla silahlarını alır. Üzerinde zırhla köyün yakınlarında tek başına alıştırma yapmaya başlar. Babasının bunu fark etmesi uzun sürmez. Başta çok sinirlenir fakat daha sonra oğlunun yeteneğine bizzat şahit olduktan sonra bütün kızgınlığı kaybolur. Aslında pişman olur ve bundan sonra ona karışmayacağına her konuda arkasında duracağına söz verir. Ardından hana tuhaf bir adam gelir. Bu adamın Erik’in hayatında çok büyük bir rol oynayacağını o zamanlarda kimse tahmin bile edemez.

Bölüm 3’de Erik gizemli bir adamdan yardım ister. Karşılığında ona takipçi olarak hizmet teklifi sunar. Adam başta tereddüt eder ama sonra kabul eder. Erik’e zırh alabilmesi için gereken parayı verir. O da şehre inip ekipmanları satın alır. Köyüne döndüğünde ise en kötü kabuslarının canlandığına şahit olacaktır. 4. bölüm öncesi ise iki tane ara bölüm çektim sadece…

9 Beğeni