Sony, Playstation Oyunlarını Sinema ve Televizyona Uyarlayacak

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/oyun/sony-playstation-oyunlarini-sinema-ve-televizyona-uyarlayacak/

image

Sony, Playstation Productions adında yeni bir stüdyo açarak sevilen oyunların dizi ve filmlerini bizzat, kendi ekibiyle çekmek için çalışmalara başladı. (DEVAMI…)

6 Beğeni

Hype, hype, hype, hype…

4 Beğeni

Şu kısım umut verdi:

Eski video oyunu filmlerine baktığınızda senaristlerin veya yönetmenlerin o dünyayı ve oyunu anlamadığını görebiliyorsunuz. Asıl mesele, 80 saatlik bir oynanış deneyimini nasıl bir filme dönüştürebileceğinizi bulmakta. Cevap, dönüştüremezsiniz.

2 Beğeni

Ben hep (Sony oyunu mu bilmiyorum) Warcraft’ ın ve özellikle Starcraft’ ın filmini istemiştim. Warcraft çıktı izleyemedim (iyi değil diyorlar), sırada Starcraft var. Güzel hikayelere sahip bol bol oyun var. İyi yapılsa da tadından yiyemesek. :smiley:

1 Beğeni

Video oyunlarının hiķâye ve kazanç olarak ana akım sinema filmlerini geçebildiği bir dönemdeyiz. Sony’nin hamlesi ilginç :thinking:

Öyle ama bugün herhangi bir süper-kahraman filmi milyar dolar kazandırıyor. Kratosun neyi eksik bütün marvel dc evreninden. :slight_smile: Alayını tokat manyağı yapar. :wink: yada yeni nesil bir indiana jones uncharted ile çok daha iyi olur. Bloodborne ile muazzam bir aksiyon korku filmi gelebilir. Ciddi projelendirilirse potansiyeli çok yüksek.

1 Beğeni

İnşallah iki gün sonra yönetmen kolduğunda Uwe Boll’u görmeyiz :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Oyunlarda aktifiz, filmlerdeyse pasif konumdayız. Oyuncuyken aktif yapıya göre tasarlanmış bir hikâye anlatımında göze batmayacak şeyler, izleyicinin pasif konumda anlatılana maruz kalmasını gerektiren yapıda basit veya olmamış hissi yaratabilir.

“Film gibi oyun” kalıbını, içeriği, sunumu, hikâyesi vs. bütününde oyunu övmek için kullanıyoruz. “Oyun gibi film” kalıbıysa, anlatımda kendini fazlaca hissettiren kademeli yapıdan veya görsel estetik için.

İyi romanları sinemaya uyarlaması zordur, durumuyla aynı sebep işte.

Hikâyeye ve atmosfere bağlayan anlatım grameri ve uygulama alanındaki ayrım, oyun ile film arasında da var. Dramatizasyon teknikleri ve deneyimletme/aktarım araçları bakımından iki farklı hikâye anlatıcılığı söz konusu.

Bir oyunun basit hikâyesi, filmleştirmeye uygun olabilir. Hikâye, oynanış dinamiği sayesinde etkileyiciyken, o dinamikten yoksun film anlatımında yavan gelebilir.

Beni şüpheye sevk eden bu.

Hikâyeyi sunumu itibariylen de iyi denebilecek oyun uyarlaması denilince, aklıma Silent Hill geliyor. O da hem uyarlandığı oyun buna imkan sağlıyordu hem de uyarlamayı yapanlar oyundan esinlenme yolunu seçmiştiler. Evet, filmdeki çoğu şey oyundandı ama kendi hikâyesine göre bir film olmaya da gayret gösteriyordu.

O yüzden şüphelerim var :thinking:

@Leingrad,

Şeytan kulağına kurşun :fearful: Hoş, vergi kaçırmak için mi, öyle bir sebeple inadına video oyunu uyarladığına dair bir söylenti vardı. İlgili yasa kalkınca, o da uyarlamalardan elini çekmiş mi, neydi. Neyse. Eh, bu saatten sonra ona, gel abi, bize şu duvarı çek, diyen bile kalmamıştır. Umarım, kalmamıştır :sweat_smile:

2 Beğeni

Onlar Blizzard’ın oyunları :slight_smile:

2 Beğeni

Blizzard’ın oyunları bu ikisi. Warcraft için kötü diyorlar ama benim hoşuma gitti. Devamı gelse seyrederim.

Bakalım Sony’den nasıl yapımlar gelecek.

1 Beğeni

Aslında çok güzel animasyon serileri yapılır.

1 Beğeni

Uncharted ve God of War’ı sabırsızlıkla bekliyorum. İddia ediyorum bu iki film gişeleri patlatır.

Uncharted’ı bilmem ama God of War endgame’i bile sollayacak gişe başarısı yapabilir.Tabi en büyük faktor bu filimde Kratos’u canlandıracak kişi.Yoksa cuvallayabilirde.

2 Beğeni

2005’ten beri, God of war filmi haberleri dönüyor. Ortada ne bir senaryo ne bir karakter var. Böyle bir oyunun sinemaya uyarlanması da büyük risk tabi ki. Herşeyiyle dört dörtlük olmalı. Konusu, aksiyonu, karakterleri…Kratos’u saçma sapan bir karaktere oynatırlarsa gişede çakılır. Super bowl diye bir reklam çekmişlerdi. Trailer tadında enfesti mesela. Bu yapabilecekleri anlamına geliyor. Sağlam bir oyuncu ile gişede çok büyük başarı elde ederler. Benim aklımda hep; Vin Diesel var bu rol için. Veya Tsuetan Hristov :smiley:

2 Beğeni

Oyunu oynarken hikaye kısmı bile 5-6 saat sürüyor son God of War’un. Bunu 2 saatte anlatmak için bir sürü bölümün çıkarılması lazım ve bunları kardıktan sonra bile olayların paldır küldür gelişiyormuş hissi de vermemesi lazım. Oyunu iyi bilen kişilerle yapılırsa iyi bir sonuç çıkar bence.

1 Beğeni

Sırf o trailer yüzünden Gow Ascensionu önsipariş vermiştim. Harika bir trailerdi halen arada açar izler, dinlerim.

1 Beğeni

Harika yapılmıştı. Üstelik Kratos’u canlandıran kişi sarışın bir aktör olmasına rağmen makyajla filan benzetmişlerdi. Düşünüyorum benzer aktörler ile nasıl bir şey ortaya çıkar. Ölmeden izlemek istiyorum bu filmi :smiley: İnşallah Netflix veya başka bir platform için yapmazlar. Direk sinema filmi olur.

1 Beğeni

En etkilendiğim sahne ki ben hiç bir filmde duygulanmam ama kızı ellerinde kül olunca o feryat içimi parçaladı. Heyhat! Koca yürekli Kratos etme bulma dünyası ama intikamını, öcünü yerde bırakmadın. Delikanli adammışsın. :slight_smile:

2 Beğeni

Evet duygusallığı çok iyi vermişler. Umarım, Barlog ve David Jaffe filmin çekimlerinde de yer alır. Bol aksiyonlu ve efsane sahneleri olan bir film izleriz diye düşünüyorum. Kratos’un ilk göündüğü sahnede salonun inleyeceğine eminim. Hatta bir adım ileri gideyim; film eğer olursa ilk trailerin izlenme oranı muazzam bir rekor kırabilir. Hatta Avengers’i bile geçebilir :smiley: Oyun dijital ve kutulu olarak bu pahalılıkta 10 milyon adet satmış ki bu müthiş bir rakam.

2 Beğeni

Filmin sonuda böyle olsun.

1 Beğeni