Söylenti: The Witcher Dizisinde Ciri'yi Siyahi Veya Asyalı Bir Oyuncu Canlandıracak

Reddit ve Twitter’dan gördüğüm kadarıyla Lehler buna acayip derecede sinirlenmiş vaziyette. Bunun kendilerine yapılmış bir ırkçılık olduğunu düşünüyorlar. Ciri’nin birçok Slav kız için örnek olduğunu ve onu oynamak için aday olanların hakkının yenildiğini savunan bir sürü insan var.

Kendi adıma, ben de çok rahatsızım. Öncelikle, bunun sırf politik doğruculuk için yapılan samimiyetsiz bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bundan bıkmadık mı? Ben aşırı bıktım. Yahu, ilan direkt azınlık olsun da gerisi önemli değil kafasıyla hazırlanmış zaten. Ne bileyim; siyahi bir insan, Ciri de siyahi olduğu için mi gurur duyacak, temsil edildiğini düşünecek hakikaten? Ya da Asyalı biri?

Sonra, Ciri’nin etnik kökeninin değiştirilmesi basit bir çeşitlilikten çok daha öte bir durum. Sırf Ciri’yi değiştirdikleri için belli bir coğrafyayı ve aynı coğrafyada bulunmayan ırkları dahi değiştirmek zorundalar.
İnsan düşünmeden edemiyor, ne gerek var? Neden bu çeşitlilik arzusu yeni bir karakter yaratmaktan aciz insanları kavuruyor? Neden illa var olan karakterleri değiştirmek zorundalar?

Fantastik bir evren olsa da, kitaplar kaynağını Slav kültüründen alıyor. Hatta the Witcher serisi, spesifik olarak Polonya için bir gurur kaynağı. Kitaptan uyarlama yapılacağını söylenip, ardından eseri böyle parçalamak (kesinlikle böyle yorumluyorum), yukarıda da yazdığım gibi, onlara karşı yapılan bir ırkçılık ve saygısızlık değil mi? Bence öyle.

Üstelik gittiler Henry’yi Geralt yaptılar. Peki Ciri ile Geralt’ın şaşırtan benzerlikleri ne olacak? Bunlar küçük detaylar ama yukarıdaki büyüklerin yanında daha az değer ifade etmiyorlar çoğu okuyucu için.

Hayır, hakikaten, düşünüp düşünüp belli özellikleriyle var olmuş bir karakteri değiştirmek yerine, neden yeni bir karakter yaratmadıklarını anlayamıyorum. Hayır, bir de ırkçılık/ayrımcılık üzerinden mesaj vermek istiyorlarsa, anlatmak istedikleri bir dertleri varsa, Witcher evreni hali hazırda buna çok uygun zaten? CDPR bunu çok güzel bir şekilde başardı zaten? Nedir bu tembellik?

10 Beğeni