Tahta Kuklalar İçin Ağlama Yastığı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Tahta Kuklalar İçin Ağlama Yastığı – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Kıyılardaki ağaçların dizleri; geleceğin mezarı. “ Adnan Metin İnsana, gördüğünde hayatı hatırlatan ağacın, yine insan tarafından tabutlar, mezarların içine çakılan tahtalar, çuvallardan fırlayan mızraklar, ölü yakıcılığı için kullanılan odunlar, hatta yakılan ölülerin nehirlere bırakıldığı sallar ve hatta hatta bir darağacı haline getirilerek ölümlere alet edilmiş olması da bu dünyanın hazin öykülerindendir. Bu öykülerin uç verdiği… (DEVAMI…)

Merhaba,

Kaleminize sağlık. İçeriği dolu bir metni okunması çok güç bir şekilde yazmışsınız. Nasıl desem, anlatmak istediğiniz şeyler kelimeleriniz arasında boğulmuş. Uzun cümleleriniz de vermek istediğiniz duyguyu ve anlatımınızı sekteye uğratmış.

Aslında detaylarınız ve örneklemeleriniz çok özgün, başvurduğunuz imgeler çok yerinde. Ama metninizin kesinlikle sadeleştirilmeye ihtiyacı var.

Belki bir marangozun yaptığını yapıp, bu metni biraz daha düzelterek, barındırdığı güzelliği daha parlatarak ortaya çıkartabilirsiniz.

Görüşmek üzere

1 Beğeni

Merhaba,

Zaman ayırıp okumanıza, ilginize ve değerli yorumunuza teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba,

Pinokyo ve Vincent Van Gogh’un hayatını kesiştirmekle çok farklı bir öykü sunmuşsunuz. Fikrinize sağlık. Van Gogh’un tablolarından da kesitler sunmak oldukça keyifliydi. Tekrar tekrar o tabloları seyretme imkanı buldum sayenizde.

Anlatım diline gelirsek eğer; @Muge_Kocak Hanım’ın tespitlerinin paralelinde yorum yapacağım ben de. Açıkçası okurken biraz yoruldum. Uzun cümleler, hikayenin akıcılığına biraz sekte vurmuş. Benzetmeler gerçekten de özgün, akıllıca fakat uzun cümleler arasında etkinliğini kaybetmiş gibi.

Sonraki öykülerinizi iki kulağım da kirişte bekliyor olacağım. :slight_smile:
Sevgiler…

2 Beğeni

Merhaba,

Bu öyküde amaçladığım şeylerden biri de içinde işaret edilen sanatsal unsurları (tablo, şiir ve sanatçıların kendileri, yaşadığı dönemlerin paralellikleri vb.) okuyucuya hatırlatmak ve öykü dışına çıkarıp göz atmalarını sağlamaktı. Bu konuda sevindim.

Tümüyle okumaya zaman ayırdığınız ve kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

1 Beğeni