Takip Ettiğiniz Dergiler

Daha önce böyle bir konu açılmamış.Çok merak ettiğim bir konu acaba hangi dergileri takip ediyorsunuz,ettiniz.Benim takip ettiklerim
-kafkaokur
-221b
Uzun bir süre de bilim çocuk okudum.

4 Beğeni

-hece öykü
-hece
-post öykü
-itibar
-muhayyel
-çeto

daha az aldıklarım:
-kitap-lık
-sabitfikir
-notos

3 Beğeni

Eksiksiz takip edemesem de;

Bant Mag
Notos
Magma
Güncel Hukuk

1 Beğeni

Notos
Tuhaf
Altyazı
Psikeart
Ancak sürekli almıyorum hiçbirini, dosya konuları ilgimi çekince… Nedense dergi kültürüm yok çok fazla.

3 Beğeni

Altyazıyı takip ediyorum dört beş yıldır, bir de Peyniraltı vardı; ama artık çıkmıyor bildiğim kadarıyla.

1 Beğeni

Yalnızlar Mektebi’nden bu yana sürekli olarak takip edebildiğim bir dergi olmadı. Aralıklarla Varlık ve Notos alıyorum.

Uzun süre Ot, Tuhaf, Kafa ve Kafkaokur’u takip ettim. Sevdiğim yazarları not edip her sayıda ilk onların yazılarını arardım dergilerde. Sonra dergi okumanın ( özellikle de birden fazla dergi okumanın) kitap okumak için ayırdığım zamanı azalttığını farkettim. Kitap ve edebi dergiler arasında seçim yaptım ve beni daha çok geliştireceğine inandığım kitapları seçtim. Sabırsız bir insanım ne yazık ki :grin: Bir dergiye başlayınca birkaç gün içinde bitirmeden edemiyorum. Şöyle bir aya yayıp her gün 5-6 sayfa dergi okumak hiçbir şeyime engel olmaz fakat yapamıyorum. Bana da uzun uzun kitaplar okumak düşüyor.

1 Beğeni

Naber Dergi. Umut Sarıkaya’nın tek başına çıkardığı ve derginin başında az tanınan dünya klasiklerini yorumlaması harika. Kitap okumayan kişilere detaylı uğraşlarıyla okutmuş gibi oluyor resmen.

Bambu Dergi. Ankaralı tiyatrocu dostların çıkardığı güzide bir dergi, ben de orada yazıyorum naçizane.

3 Beğeni

Çok bi delgi kültürüm olduğu söylenemez ama National Geographic ve 221B’yi kaçırmamaya dikkat ediyorum.

Dergi konusunda önerilere açığım. Kesin oku dediğiniz dergiler varsa onları da takip edeyim.

2 Beğeni

Popular Science.Tavsiye olunur türü sevenlere.

1 Beğeni

Öykülem
Post Öykü
Barbar

Bir ara Yabani alıyordum ama yayından kalktı.

Atlas ve Magma kesintisiz alırım.

Eskiden Uykusuz ve Penguen idi bir aralar koleksiyon bile yapmıştım bununla alakalı. Son 5 senedir almıyorum. Şu sıralar da Herkese Bilim Teknoloji dergisini almayı düşünüyorum.

1 Beğeni

sıkı takipçi değilimdir ama 221b ve çene dergi zevkle okurum :+1:t2:

1 Beğeni

Ayarsız, Kafkaokur ve OT. Her yeni sayısı çıktığında almaya gittiğim dergilerden.

1 Beğeni

Piyasadaki en iyi dergi sözcükler, bence…

Oyungezer. Düzenli oyun oynayan biri değilim, belli başlı türlerle (strateji, taktik, vb.) sınırlıyımdır ve açıkçası kötü bir oyuncuyum. Ama oyun sektörünü az çok takip ettiğim oluyor. Devir Youtube’tan Twitch’ten oyun oynayanları takip devri olsa da beni haber ve yorumlar daha çok ilgilendiriyor. Oyun kültürüne daha merak saldığımdan, dergideki incelemeler ve sektörün geçmişi ve bugününe dair yorum ve dosyalar daha ilgimi çekiyor. En kişisel sebebimse, kadrosunda zamanla değişklikler olsa da derginin kurucularının Level’den bilinen isimler olması; dergiye karşı özel bir sempatim yegane kaynağı bu. Askere gitmeden önce düzenli almazdım; askerlik ve dönüşündeyse düzenli takibe aldım. Digital versiyonu olması büyük avantaj.

1 Beğeni

2013 yılı civarı neredeyse çıkan her edebiyat dergisini ve çoğu fanzini takip ediyordum. (Notos, Kitap-lık, Varlık, İzafi, Lacivert, Sarnıç Öykü, Hece, Karabatak, Kırtıpil, Kalem ilk aklıma gelenler) Zamanla birçoğu kapandı ya da hepsini aynı anda almak giderek masraflı olmaya başladı.

Şu sıralar en düzenli takip ettiğim Öykülem. Henüz üç sayı çıkmış olan Dünyadan Çıkış Yolları’nı da kaçırmıyorum. Post Öykü’yü de ilk başlarda ilgiyle izliyordum, sonradan biraz uzak düştüm. Öykü Gazetesi’nin ise sanırım bütün sayılarını aldım, ancak gazete başına ilgimi çeken öykü sayısı 2’yi 3’ü geçmiyor. Can’dan ayrılıp Kafkaokur’la yola devam etmeleri süreci nasıl etkileyecek merak ediyorum. Notos’u ise sadece ilgimi çeken dosyalar hazırladıklarında alıyorum.

Şiir adına en keyif aldığım Gard. O da kısa bir süre önce yayın hayatına geri döndü, dilerim daim olur.

Şimdilik böyle sanrım.

5 Beğeni

Yabani Dergiye severek başlamıştım. çok uzun zamandır ilk defa bir dergiyi her ay bekler olmuştum. Devrim Kunter’in yazıp çizdiği Kralına İsyan ve sadece 2 veya 3 sayıda bulunan ve vampirler ile kurt kadınların hikayesine giriş yapılan Ayana keşke gelse derken sadece 9 sayı dayanabildiler. 10. sayıda bir klasikler özel sayısı diyerek farklı bir şeyler deneseler bile pek başarılı olamadılar sanıyorum ki devamı gelmedi.

Yabani benzeri takip edebileceğim dergiler varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.

1 Beğeni

National Geographic
Aktüel Arkeoloji
Naber