Tartışma: Yapay Zeka

Yapay zekaya karşı çıkılmıyor, olumlu yönleri kadar olumsuz olabilecek tarafları da değerlendiriliyor ki daha sağlıklı bir sonuca ulaşılabilsin.

Yapay zeka ve işsizlik konusu, Beyaz Saray tarafından yayınlanan “Artificial Intelligence, Automation and the Economy” adlı rapor ve Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma sonuçları doğrultusunda ağırlıklı olarak tartışılmaya başlandı çünkü rapor da araştırma sonuçları da işsizlik riskini işaret ediyordu.

Bazı olasılıkları görmezden gelmek mümkün değildir ancak bu demek değildir ki yapay zeka sakıncalıdır. Sonuçta yeni iş sahaları da doğabilir.

Kimin elinde ne olacağını tahmin etmek çok zor olduğu için ilk etapta etik konusuna ağırlık vermeleri gerekmektedir.

İşsizlik önemli bir detay çünkü insanlar hayatta kalma derdine düştüğü an artık hiçbir şey düşünemez hale gelir ve o insanlardan verim alamazsın. Dünya üzerindeki kaynaklar zaten tükeniyor ve bir de aç insan sayısı daha da artarsa her yer cehenneme döner.

Yapay zekanın mantığı insan hayatında kolaylık sağlamak değil midir? İnsan hayatını zorlaştırmaya başlarsa ne olacak peki? İşte bu noktada tüm olasılıkların değerlendirilmesi gerekiyor ve bu karşıtlık anlamına gelmemektedir.

1 Beğeni