Taş Kapıların Çıkmama Sebebi Acaba Şey Mi?

Kayıp Rıhtımın 1 Nisan şakası hala boğamzımda böyle daş gibi oturuyor. Arkadaş ben buna nasıl düştüm diye evde otobüste kara kara düşünüyorum. İşte böyle düşüne düşüne aklıma bir fikir geldi. Acaba dedim Sakallı Patrick Efendi 'nin Taş Kapıları bitirememe sebebi Chandrialıları nihai olarak bitirmek için başka kitaplar mı hazırlıyor? Birçok yerde kendisinin aynı evrende geçen romanlar öyküler yazacağı bilinen bir şey ama çoğu kişi bunların tek ortak yanlarının ülkeler ve büyü sistemi olacağı kanısında. Ben ise şöyle düşünüyorum. Kvothe Daş Kapılarda Chandrialıların tamamıyla karşılaşmayacak. Karşılaşsa dahi sadece Köz ile olacak. Tahminimce Köz’ü malum üç kilitli sandığa hapsedecek. Ya da bir parçasını mesela kalbini. Ondan sonra birkaç olay daha başından geçer ve Kvothe evladımızın hikayesi sona erer.
Aradan yüzyıl geçer.
Erkek kardeşim ve ben yeni Avatarın Eng adında bir havabücü olduğunu öğrendik(Şaka şaka:) )

Patrick yeni bir seriye başlar. Ana karakterimiz bu sefer kızdır. Bilirsiniz yazarımızın kadın karakter yaratma yeteneğini.Başından talihsiz serüvenler geçer. Chandrialılarla karşılaşır.Onlara düşman kesilir. Finalde içlerinden birkaçıyla karşılaşır ve öldürür. Bu döngü devam eder…

Pat olayları tabi ki de bu kadar basite indirgemez ama aşağı yukarı böyle gelişir. Belki karakterlerden birkaçı Dört Köşe’den ayrılıp yeni yerler keşfedip yeni insanlarla tanışır. Diyeceklerim bu kadar .
Arkadaşlara başarılar diyorum.

1 Beğeni

Senaryonun şu anki yeriyle Kvothe’nin hancı olduğu yer arasında çok fazla açık var. Ana konu 1700 sayfa ilerlemesine rağmen henüz Kvothe, yazarın kitabın başlarda bize ucundan gösterdiği “Kralkatili Kvothe” rolüne yeni yeni kavuşmaya başladı. Yani ortaa daha Fae’ler, kral katletmeler, Denna ile ilişkiyi ilerletmek, rüzgardan başka şeylerin adını söylemek, Amyr’ler, Chandria’lılar varken seri kolay kolay bitirilemez. Bitirilse bile en basit şeyleri bile mükemmel anlatımıyla hikayenin en önemli parçaları haline getirebilen Patrick Rothfuss senaryonun gelişme ve sonuç kısmını 3000 sayfanın altında bitiremez. Bitirirse de ilk iki kitabın yaşattığı büyüleyici atmosferi bozmuş olur.

Son olarak dayanaksız kendi yorumum. Patrick Rotfuss Kral Katili üçlemesini çoktan bitirdi, şu an yapmaya çalıştığı Kvothe’nin anılarıyla hancı Kote’nin yeni maceralarını bağlayıp ortaya aynı kalitede yeni bir seri çıkarabilmek.

Sandıkta Köz’den bir parça olsaydı neden açmaya çalışsın ki? O sandık Meluan Lackless’ın sandığı değil mi ayrıca, içinde nasıl Köz’e ait bir parça olabilir?

2 Beğeni

Meluan’ın sandığıyla Kvothe’nin hanında sakladığı üç kilitli özel sandık farklı.