Evet Samsung. Teşekkürler. ![]()
Neredeyse 12 yıl sonra yeni dizüstü aldım. Burada da öneri istemiş olabilirim. Linux kurmak için freedos aldım ve Ubuntu kurdum. İlk zamanlar donma sorunu yaşadım. O sorun ortadan kalktı. Şimdi ise son bir kaç haftadır internetin aniden yavaşlaması ve kopması sorunu yaşıyorum. Biraz araştırma yapınca iki türlü sorun olabileceğini öğrendim: Yazılımsal ve donanımsal. Yazılımsal olarak dört çözüm var(mış). İkisini denedim sonuç alamadım. İki tane daha kaldı. Onları da deneyeceğim. Donanımsal sorun ise en temel sorun. Araştırırken ilk önce benden istenen wifi kartını kontrol etmem oldu. Mediatek’ in filanca modeli. Linux için problemli kartmış kendisi. Yazılımsal olarak çözüm çıkmazsa tek çözüm İntel kartına geçmekmiş. O da 1600 tl civarı. Taktırması vs. 2000 lirayı bulur. Eğer sorun donanımsal ise yapabileceğim birkaç şey var. Hangisini seçeyim sizce?
- Wifi kartını değiştirmek(muhtemelen garantisi yanar)
- Windows yüklemek(isteksizim)
- Eternet kablosu ile internete bağlanmak(evin belli bir bölgesine mahkum kalmak)
Laptop sadece evde kullanıyorsanız ve meselenin gerçekten donanım kaynaklı yani wifi adaptör olduğunu biliyorsanuz, USB tak çalıştır wifi adaptörlere bakın.
Antenli vs USB adaptör olabilir. Hem cihazı açmazsınız hem de USB ile başka cihazlarda ihtiyaç duyarsanız USB den takar kullanırsınız.
Teşekkürler. Kontrol ediyorum. Diğer şekillerde çözemezsem dediğinizi yaparım sanırım. ![]()
Bu da çok iyi proje.
Eski bir Android telefonu Linux masaüstüne veya akıllı ev sunucusuna dönüştürün — PC’ye, root’a veya buluta gerek yok
Google play de uygulama ücretli. Github veya F-Droid üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.
Myne, Project Gutenberg’den e-kitap indirmek ve okumak için kullanılan açık kaynaklı bir Android uygulamasıdır. Arka planda e-kitaplar için meta verileri almak üzere GutenDex API’sini kullanır . Ayrıca, bir EPUB okuyucu olarak da işlev görür ve en sevdiğiniz EPUB kitaplarını kolayca içe aktarabilirsiniz.
Uygulamanın adı, Ascendance of a Bookworm adlı anime dizisinin ana karakterinden esinlenilmiştir .
Sanderbot artık daha çok yazabilecek. ![]()
Fabula ile tanışın: Yazarların hikayeleri yapılandırmasına ve geliştirmesine yardımcı olan etkileşimli bir yapay zeka yazma aracı. 42 uzman yazarla birlikte tasarlanan demo, yakınsayan yinelemenin yaratıcılığı nasıl desteklediğini gösteriyor
Fabula’ya erken erişimi duyurmaktan heyecan duyuyoruz; bu, her seviyeden senarist ve oyun yazarı için bir yazma aracı olarak tasarlanmış bir araştırma prototipi. Fabula, yazarların bir hikaye planı ve senaryosu üzerinde hızlı bir şekilde inceleme, revizyon ve yineleme yapmasına olanak tanıyan bir ortak yaratım aracıdır. Fabula ekibi, klasik anlatıbilim temelli bir hikaye yapısını oluşturmak için ayrıntılı talimatlar hazırladı. Google’ın Gemini’sini kullanarak, Fabula uygulaması yazara hikaye unsurlarını etkileşimli bir şekilde üretme, düzenleme ve uyarlama imkanı sunarak anlatıyı oluşturma ve güncelleme olanağı sağlar. Fabula bir hikaye üreteci değildir - yazarın hikaye keşfetme yaratıcı sürecinde, hikaye, karakter ve hikaye yayınının versiyonları üzerinde yineleme yapmalarına olanak tanıyan tutarlı yapay zeka tabanlı öneriler sunarak onları güçlendiren bir araçtır. Fabula’nın yapay zeka tabanlı önerileri, senaryo ve oyun yazarlığında kullanılan klasik anlatıbilim modellerine dayanır.
https://x.com/GoogleResearch/status/2044304794194452945?s=20
İrlandalı linux dağıtımı Zorin OS’ in ara kararlı güncellemesi çıkmış. Windows’ u kovalamak isteyenlere duyurulur. ![]()
Fedora 44 yayımlanmış!
ask.com kapanmış.
Hiç kullanmadım ama zamana ayak uyduramamak olabilir.
Google Chrome gizli gizli işler çevirmiş…