Terry Pratchett Kitapları (Diskdünya) (Delidolu Yayınevi)

Kronolojik sırayla.

Gerçi Diskdünya asla bir seri roman mantığında değildir. Ama kronolojik okunduğunda kitaplar arası göndermeleri yakalamak kolay olur. Tamamen bu nedenle öneriyorum :slight_smile:

Çok çok önemli not: Küçük Özgür Adamlar ile başlayan Tiffany Sızı alt serisi istenildiği bir vakitte okunabilir. 30. kitap olmasına falan asla takılmamalısınız, çünkü bu 5 kitaplık alt seri kronolojik sıradan pek etkilenmiyor. Ve o alt seri okunulmadan ölünmemli :slight_smile:

Hem Patrick Rothfuss ne diyordu?

“Hiçbir zaman bunun kadar güzel bir kitap yazamayacağım!

Onu tekrar okumayı yeni bitirdim. Muhtemelen üçüncü ya da dördüncü okuyuşum.

Bu, bence, onun [Terry Pratchett] en iyi işi. Ve onu birçok neden için seviyorum. Diğer göz kamaştırıcı elmaslar (ama muhtemelen daha az) içinde değeri daha fazla eden bir elmas.

Bir yanım size ondan alıntılar yapmak istiyor. Ama yapmayacağım. Kapsamı dışında onların ağırlarını hissedemezsiniz.

Ana karakteri seviyorum. Zeki, güçlü, kuşkulu ve gururlu küçük bir kız.

Keşke bir kızım olsaydı da bu kitabı ona verebilseydim.

Keşke bu kitabın birer kopyasını dünyadaki bütün küçük kızlara verebilseydim. Tiffany ile tanışmalarını istiyorum. Ve eğer Tiffany gibi olmak istemeseler bile, onun var olduğunu bilmelerini isterdim. Onun [Tiffany’nin] mümkün olduğunu.

Keşke bu kitabın birer kopyasını dünyadaki bütün küçük oğlanlara da verebilseydim. Tiffany ile tanışmalarını istiyorum. Ve eğer Tiffany gibi olmak istemeseler bile, onun var olduğunu bilmelerini isterdim. Onun [Tiffany’nin] mümkün olduğunu.

Bunu küçük oğluma okumak isterdim. Ama o henüz beş yaşında ve kitabın bir kısmı onu korkutabilir; diğer kısımlarınıysa anlayamayabilir. Belki bir sene içinde hazır olacak.

Bu kitabı henüz okumadıysanız, okumalısınız. Eğer Pratchett’ın yapıtına aşinaysanız bundan biraz daha zevk alacaksınız, ama gerekli de değil.

Ben büyüdüğümde Tiffany Sızı olmak istiyorum.

Hazal Çamur, Ankh-Morpok’tan bildirdi.

13 Beğeni