Dizinin oyunu Tactics’i bir süre oynadım.
Dizi oyunu olarak pek şaşırtmadı. Oyunu ilk başta Android ve IOS platformlarına özel yapmışlar da sonradan bu fikirlerini değiştirmişler gibi. Grafikler, envanter, yetenek, silah, vs. ulaşım ekranlarının tasarımı oyunun mobil cihazlar için tasarlandığı hissi uyandırıyor.
Oyun teknik olarak eksikliklere sahip. Bunların en dikkat çekeni dizinin müziklerinden ve seslendirmelerinden mahrum olması. Resmi oyun bile olsa kullanmaya izin vermemişler demek.
Oyunda hikâye anlatımı yok. Var ama yok. Diziden belli anları bölüm niyetine sunmuşlar. Küçük bir sunumla amacımız özetleniyor. Gerisi, bölüm temizlemek, ölmeden belli bir noktaya ulaşmak, düşmanlarla savaşırken bir yandan da uzaktaki mekanizmalara ulaşıp çalıştırmak gibi klasik JRPG görevleri var.
Çevre etkileşimi yeterli değil. Daha doğrusu, bölümüne göre var, o da kısıtlı ve uğraşması zor. Örneğin, düşmanı yamyam bitkilere itmek için özel güç gerek.
Bölüm tasarımları da bir hayli küçük ölçekte. Küçük haritalarda mücadele veriliyor.
Karakterlere deneyim puanı kazandırıp onları güçlendirme imkanı var. Bunun için eski bölümlerin haritalarına geri gidip tekrar savaşılabiliniyor.
Karakterlerin gelişimini görsel olarak fark edemiyoruz. Ama iş savaşmaya gelince seviyeleri ve yetenekleri ne kadar geliştiklerini hissettiriyor. Ancak bu taktik yaparken daha rahat davranılacağı anlamına gelmiyor. Mücadelelerde temkinli hareket etmek gerek. Aksi takdirde yenilmek çok kolay. Bu oyunun en beğendiğim yönü.
Ama bu da bir süre sonra oyunda ilerlemediğim hissi yarattı. Zaten hikâye anlatımı namina da bir şey yok. Diziyi biliyorum zaten. Bir süre daha kendimi oynamaya zorladım ama nafile.
Böyle olacağını tahmin etmiştim. Ama denemeden emin olamazdım. Eh, artık eminim. İçim rahat.