The Witcher Dizi Yorumları

Dizinin kendi konusu olsun artık. :film_strip: Başka konuları işgal etmeyelim :grin:

  1. Sezon yayın tarihi 20 Aralık 2019 Netflix

.

7 Beğeni

Oyuna bayıldım, kitapları yetişmediği için alıp okuyamadım fakat diziyi izleyeceğim. Kitaplar tamamlanınca da alıp okurum. :heart_eyes: Ben fragmanı beğendim. Mutlaka sevmediğim noktalar olacaktır ama seriyle oyun vesilesiyle tanıştım diye böyle hissedeceğim gibi geliyor. Eğer ilk önce okuyup sonra dizi veya oyun geçseydim muhtemelen çok kusur bulurdum. Bu sebeple şu an ben memnun gibiyim. :slight_smile:

3 Beğeni

Kitaplardan önce izleyeceğim diziyi ve bu konuda çok üzgünüm. Önden ilk kitabı okusam 1.sezon için yeterli olur mu?

1 Beğeni

Yaklaşık 2 senedir, yani duyurulduğundan beri diziyi her gün takip ediyorum. Elimizde büyüdü desem yeridir, 1.5 hafta sonra sonunda kavuşuyor olmak beni dev heyecanlandırıyor. Henry Cavill’in o kötü beyaz peruklu deneme çekiminden buralara kadar geldik. Diziden umudum çok yüksek ve şimdiden sonraki sezonlardaki belli başlı karakterleri ve olayları görmek için can atıyorum.

Dizi ilk 2 kitaptaki kısa hikayeleri kapsıyor ancak gördüğüm kadarıyla gelecek kitaplarda geçen bazı şeyleri de koymayı tercih etmişler. Tabii ki dizinin akışını etkileyeceği için bazı kısa hikayeler kesilmiş durumda. Bu kısa hikayeleri çöpe atmak yerine hikayenin Geralt’ı izlemediği kısımlarda bu hikayeler diziye girebilir diye yapımcıdan mesaj geldi. Mesela Göznurumuz Essi Daven’i dizide göremeyeceğiz diye üzülüyordum böylelikle ilerleyen sezonlarda ara hikaye olarak görebilme şansımız var.

Geçtiğimiz gün çıkan karakter videoları için düşüncelerim:
https://forum.kayiprihtim.com/t/witcher-dizisinden-tarih-ve-fragman-geldi/17723/55?u=dvne

İlk iki kitabı kapsıyor dizi. Eğer okumak gibi bir niyetiniz varsa iki kitap da büyük puntolu ve çok hızlı okunan kitaplar. Bu sene 5 kitabı 1.5 ayda okudum, ki ben oldukça yavaş okuyan biriyimdir.

4 Beğeni

Dizi ne anlatıyor ?

Şaka şaka tamam vurmayın :smiley:

Ben diziden bayağı umutluyum. Netflix üzerinde durduğunda başarılı diziler çıkarıyor. Örneğin; Stranger Things, Narcos, Daredevil… Sapkowski reisle de teması kurmuşlardı sanırım. Umarım bu heyecanımız boşa gitmez.

1 Beğeni

Sapkowski sete davet edildiğinde, çok etkilenmiş hatta gözyaşlarını tutamamış. Ayrıca benim bildiğim tüm senaryoya erişimi varmış ama kendisi görmek istememiş ve senaryo yazmayı reddetmiş. Hatta “yemeğin içindeki malzemeleri görmeyi değil yemeğin tadını almayı istiyorum” tarzında bir sözü vardı. Anlayağınız Sapkowski Netflix’in yazar kadrosuna yaratıcı özgürlüğü tümüyle bırakmış durumda.

1 Beğeni

giphy
Umarım bu şekilde gözyaşlarını tutmamıştır😁 Şaka bir yana bu söylediklerinizden sonra heyecanım biraz daha arttı.

3 Beğeni

Son fragman da gelmiş.

3 Beğeni

Jaskier kısmı çok iyiydi :face_with_hand_over_mouth: Umuyorum kendisi gönülleri fetheden bir karakter olacak.

3 Beğeni

Sapkowski’nin seti gezdiği ve dizinin yapımcısı Lauren Hissrich ile yaptığı sohbet videosu yayınlandı.

1 Beğeni

Dizinin ilk sezonu ilk 3 kitap içerikli olur çünkü Ciri’nin bulunduğu sekanslar 3. kitapta geçiyor

Başladık bakalım nasılmış :grin:

Dizinin ilk sezonunu izleyenler hangi kitapları kapsadığını net olarak söylerse çok iyi olur. Zaten 8 bölüm o yüzden fazla sürmeyecektir.

İlk bölümün 20 dakikasını izlemişken, hakkını vererek izleyebilmek için kapattım. Olmuş bu. Bildiğin Witcher evreni ve Geralt var karşımızda. Nefis betimlemişler evreni ve karakterleri. Şaşırdım kaldım valla. Netflix Netflix olalı bir fare tutmuş. Eğer ilerleyen bölümlerde sapıtmazsa hakkını vermişler diyebilirim. Demek ki neymiş, isteyince oluyormuş… Darısı Amazon’un ve Lord Of the Rings’in başına… Witcher’ın bu başarısının ardından Lord of the Rings’in de başarılı olacağına dair umutlarım yükseldi.

2 Beğeni

Oyunda en çok köylülerin yobazlığı irite ederdi beni, dizinin ilk bölümünde de o esintiyi aldım biraz hoşuma gitti.

1 Beğeni

Çok çok umutluydum, ne oyuncular ne başka birşey umudumu kıramamıştı ama net bir şekilde çok sıkıcı ve çok basit.

1 Beğeni

Ben ilk iki bölümü izledim, genel olarak keyifli olduğunu düşünüyorum. Sadece Yennefer’ı işleyiş biçimleri çok hoşuma gitmedi. Bakalım sonraki bölümler ne gösterecek.

1 Beğeni

2 bölüm izledim, umduğum kadar iyi değil ama korktuğum kadar da kötü değil. Yer yer sıkıldım ben de.

2 Beğeni

Kitap ve oyundan bi’ haber olanlar bence okumasın burayı;

Ilk bölümü izledim az önce. Beklediğim yerden giriş yapmadı diziye ve bazı farklılıklar vardi. Meydan savaşı ve Geralt Renfri savaşı dışında güzel bir şey yoktu şimdilik. Geralt abimiz olmuş ama bazı belirsizlikler de var şimdilik diğer bölümler ne olacaksa artik diyeceğim ama Gerat Ciri kavuşmasını bu sezon beklemediğim için bir süre daha kalcak o belirsizlikler gibi. Sevdim ama sevmedim de o yüzden kesin bir şey demiyim ilk bölümden.

Artı olarak hayatımda gördüğüm en güzel kılıç stili olabilir:

2 Beğeni