Tim Powers Kitapları

BİYOGRAFİSİ

Timothy Thomas Powers (29 Şubat 1952 doğumlu) [1] Amerikalı bir bilim kurgu ve fantezi yazarıdır. Powers, eleştirmenlerce beğenilen romanları Last Call ve Declare için iki kez Dünya Fantezi Ödülü kazandı . 1987 tarihli Gizemli Denizlerde adlı romanı, video oyunlarının Monkey Island serisine ilham kaynağı oldu ve dördüncü Karayip Korsanları filmine uyarlamak için seçildi .

Powers’ın romanlarının çoğu " gizli tarihler "dir. Ünlü kişileri içeren gerçek, belgelenmiş tarihi olayları kullanır, ancak gizli veya doğaüstü faktörlerin karakterlerin motivasyonlarını ve eylemlerini büyük ölçüde etkilediği başka bir görünüm gösterir.

Tipik olarak, Powers, yerleşik tarihsel gerçeklere sıkı sıkıya bağlıdır. Belirli bir konuda kapsamlı bir şekilde okur ve tutarsızlıkları, boşlukları ve ilginç verileri not ettikçe olay örgüsü gelişir; 2001 tarihli Declare adlı romanıyla ilgili olarak, “Kaydedilmiş gerçeklerin hiçbirini değiştiremeyeceğimi veya göz ardı edemeyeceğimi veya takvimin herhangi bir gününü yeniden düzenleyemeyeceğimi kesin bir kural haline getirdim - ve sonra hangi önemli ama kaydedilmemiş gerçeğin ne olabileceğini anlamaya çalıştım. hepsini açıkla.”

Powers, Buffalo, New York’ta doğdu , ancak 1959’dan beri California’da yaşıyor. [3] Cal State Fullerton’da İngiliz Edebiyatı okudu ve 1976’da BA derecesini aldı . [4] James Blaylock ve KW ile ilk kez orada tanıştı. Her ikisi de yakın arkadaş ve ara sıra işbirlikçi olarak kalan Jeter ; üçlü, 1980’lerin hakim siberpunk türünün aksine , yarı ciddi bir şekilde kendilerini " steampunks " [5] olarak adlandırdılar. Powers ve Blaylock, şair William Ashbless’ı Cal State Fullerton’dayken icat etti.[6]

Powers’ın bu dönemde ilk tanıştığı bir diğer arkadaşı bilimkurgu yazarı Philip K. Dick’ti ; [7] Dick’in VALIS adlı romanındaki “David” adlı karakter, Powers’a dayanmaktadır. Androidler Ne Zaman Elektrikli Koyun Rüyası Görür? Romandan uyarlanan filmle bağdaştırılması için Blade Runner olarak yeniden adlandırıldı , Dick filmi Tim ve Serena Powers’a adadı.

Powers’ın ilk büyük romanı The Drawing of the Dark (1979), [3] ancak ona geniş övgü kazandıran roman , Philip K. Dick Ödülü’nü kazanan ve o zamandan beri birçok başka dilde yayınlanan The Anubis Gates idi.

Powers ayrıca, Yaratıcı Yazarlık Konservatuarı’ndaki San Gabriel Valley’deki Orange County Sanat Lisesi ve California Sanat Okulu’nda ve Blaylock’un ders verdiği Chapman Üniversitesi’nde ikamet eden Yazar rolünde yarı zamanlı olarak ders vermektedir . Ayrıca Redlands Üniversitesi’nde yarı zamanlı ders verdi .

Powers ve eşi Serena Batsford Powers şu anda California, Muscoy’da yaşıyor . Clarion bilimkurgu/fantezi yazarı atölyesinin bir parçası olarak sık sık akıl hocası yazar olarak hizmet vermiştir.

Kaynak: Tim Powers - Wikipedia

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

ALFA YAYINLARI

  1. Anubis Kapıları
  2. Fay Hatları Serisi 1 - Son Çağrı
  3. Fay Hatları Serisi 2 - Süresi Dolanlar
  4. Fay Hatları Serisi 3 - Deprem Havası

Anubis Kapıları Son Çağrı Süresi Dolanlar

Deprem Havası

İTHAKİ YAYINLARI

  1. Anubis Kapıları

Anubis Kapıları

GEREKLİ ŞEYLER YAYINCILIK

  1. Gizemli Denizlerde

Gizemli Denizlerde

3 Beğeni