Türkiye İş Bankası Yayınları

Yayınevi hakkında görüş ve önerilerinizi, yayınevinden çıkmasını beklediğiniz/istediğiniz kitaplar hakkında görüşlerinizi, çıkan kitaplar hakkında fikirlerinizi/eleştirilerinizi uygun bir dille belirtebilir ve ilgili yayınevinin açıklamalarını/haberlerini bu başlık altında belirtebilir veya tartışabilirsiniz.


Dikkat: Başlıkta genel forum kuralları geçerli olup itham eden, hakaret içeren, alay veya küçümseyici mesajlar uyarılmaksızın silinecek ve tekrar etmesi halinde cezalandırılmalar olacaktır. Ayrıca başlığın amacından sapması durumunda da mesajlar silinecektir. Lütfen başka konularda konuşmak için forum içerisinde belirlenmiş ilgili konuları tercih ediniz.

Konu içerisinde kişisel tartışmalar sürdürmek veya konuyu kişiselleştirmek başlığı amacı dışında kullanmak olarak değerlendirilecektir.

2 Beğeni

Friedrich Nietzsche biyografi kitabı yeni baskısı gelmeli

1 Beğeni
3 Beğeni

Sait Faik öyküleri, Attila İlhan ve Can Yücel şiirleri tek cilt olarak basılmalı. İş bankası toplu baskıları sevmiyor ama tek baskı yapsınlar, muhtemelen 6 ay içerisinde baskı tükenmiş olur.

6 Beğeni

Merhaba:
Aslında bu sorumu tüm yayınevlerine sormak isterdim. Ama öyle bir başlık göremediğim için İşbankasının başlığında tüm yayınevlerimize sormak istiyorum. Hali hazırda benzer bir seri yayınladıkları için T.İ.B.yayınlarına sormak istiyorum…
Türk büyüklerini anlatabileceğiniz Telif olacak bir Biyografi serisi düşünür müsünüz? Edebiyatçılarımızın, sinemacılarımızın, az sayıda da olsa bilim insanlarımızın, tarihçilerimizin, Komutanlarımızın, Tarihi şahsiyetlerimizin ve şu an aklıma gelmeyen büyüklerimizin anlatıldığı bir biyografi serisi yayınlayabilir misiniz. Bu bir ihtiyaç. Biliyorum böyle bir projenin altından kalkabilecek çok az sayıda yayın evimiz var ama yeni nesil için kalıcı bir seri olacaktır böyle bir dizi. İyi Geceler

7 Beğeni

Aslında çok güzel bir talep. Benim de aklıma gelmişti ama şöyle bir sorun var. Türk büyüklerinden büyük kısmını tarafsız inceleyemiyoruz ülke olarak ne yazık ki. Bu bizim eksiğimiz.

Halihazırda bir seri dahilinde olmasa da örneğin Nazım Hikmet’le ilgili çok güzel bir çalışması var İş Kültür’ün. Umarım seri de olur ben alırım :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de isterdim ama dediğiniz imkansız olmasa bile (bence imkansız) çok zor. İş Bankası yayınlarının şu anda devam eden serisi zaten bir sürü başka yayın evinin ve yazarın türkçe teliflerinin alınması ile basılıyor. Ülkemizde yazılmış olan biyografilerin halihazırda bir türkçe haklarına sahip yayın evleri var.
Örnek vermek gerekirse Afife Jale-Destek Yayınları, Halide Edip-Everest ya da @BiblofilYouTube verdiği örnek gibi Nazım Hikmet İş Kültür ve daha bir sürü yayın evi. Tek bi yayın evinin seri yapması bu kitapları imkansız.
İkinci ihtimal ise ısmarlama biyografi yazdırmak, yani yeni yazılacak kitapların haklarını direk bir yayin evinin toplaması ( ya da saçma da olsa bana biyografi yazın diye sipariş vermesi) bu daha da imkansız. Biyografi uzun yıllar (bazen 40-50 yıl) araştırma sonucu yazılır. Zaten türkçesi olan türkçe okuyabileceğimiz kitapları bir yayin evi tek seride toplayamaz. Tek yapabileceği kendisinin daha önce bastığı biyografiler varsa o kısa alanda 5-6 kitaplık seri yapabilir o kadar. Benim fikirlerim imkansız olduğu yönünde. Yayın evlerinin birbirleri arasında kitap haklarının el değiştirmesi nasıl işliyor bunu bilmediğim için belki de yanlış düşünüyorumdur.

1 Beğeni

Neden olmasın… Ben zor olacağını ama imkansız olmadığını düşünüyorum. Evet istediği tam olarak da ( ya da saçma da olsa bana biyografi yazın diye sipariş vermesi) Büyük bir iş ama İşbankası gibi gerçekten dev bir bankanın ve o bankanın yan kuruluşu olan yayınevinin altından kalkabileceği bir iş diye düşünüyorum. Bu tür işlerde kar amacının güdülmeyeceğini biliyorum ama sağlayacağı prestiji düşünün. Ve daha önemlisi yeni neslin eline kaynak hatta temel kitap olabilecek sağlam bir yayın vermiş olacaksınız. İşin bir başka yönü birbirine zıt kutupları bir araya getirebilmek. Mesela bir Hüseyin Nihal’le Nazım Hikmet’i bir araya getirebileceksiniz. Bence İşbankası veya diğer büyük yayınevleri bu konu üzerine düşünmeli Bu biyografileri yazabilecek uzmanlara ön çalışma yaptırmalıdır diyorum.

2 Beğeni

Türk ve Dünya Ünlüleri Ansiklopedisini tavsiye ederim. 80’lerden kalma ama bildiğim kadarıyla derli toplu daha bilgilendirici bir eser yok .

Zamanında fasikül olarak yayınlanmış, bende olan ciltler biraz zor yerde olduğu için sayfalardan paylaşım yapamıyorum ama çok uzun zamandır baskısı olmadığı için bazı fasikülleri paylaşan eskikitaplarim adresini paylaşıyorum

Kitapyurdu sahaf linki Belki dışarıda sahaflarda daha uygun bulabilirsiniz.

2 Beğeni

Bize önerdiğiniz ansiklopedi çok güzel. Keşke kitaplığımda olsa diyebileceğim türden. Ama Herkes bunu temin edemez. İşbankası çok çok güzel bir işe el attı. Orjinali **Over the Edge of the World olan seriyi yayınladı. Bu harika bir iş. Benim istediğimde böyle bir seri telif etmek. Yazdırmak. Eminim arasak pek çok kaynaktan istediğimiz kişiyi buluruz. Ama hepsini bir arada bulabileceğimiz ve olabildiğince yansız-ki ben yansızlığa inanmıyorum- bir biyografi dizisi yazılması. Mesela kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz sultan Selim’i yada Alparslan’ı anlatan tarihi ve gerçekçi bir biyografi var mı? Mesela mevlana, Yunus Emre, Kazım Karabekir, İsmet inönü Adnan Menderes, ya da daha çağdaş Arif Arf, Aziz Sancar, Nazım Hikmet, Yaşar kemal, Hüseyin Nihal, adını şimdi anımsayamayacağım pek çok bilim insanımız şairimiz,yazarımız. Bence yayınevlerimiz bir kere daha bu konuyu düşünmelidirler.

1 Beğeni

Bu bahsettiğiniz isimlerin çoğu için çok güzel kitaplar var. Bir dizi içerisinde olmaları çok da önemli değil. İtiraz ediyor gibi olmayayım onlarca, yüzlercesi var, daha fazlası da olsun elbette ama yayınevleri bu işin altından kalkam

Örneğin İlber Hocanın da dediği gibi Şevket Süreyya’nın Tek Adam kitapları çok kapsamlıdır.

Örneğin;

  • Enver Paşa
  • Tek Adam
  • İkinci Adam
  • Menderesin Dramı

bu sıra ile okunursa bu kitaplar sadece biyografi olarak değil, yakın tarihimizin en kapsamlı çalışmalarıdır.

Bu dediğiniz İş Bankasının Dünyaya Yön Verenler dizisi ise o kitaplar 3-4 farklı üniversitenin yayınları. Sadece yayınevi ile benzer bir çalışmanın olabileceğini zannetmiyorum.

2 Beğeni

Haklısınız, pes ettim. Kaynaklar için de teşekkür ederim…

1 Beğeni

Teşekkürü hak eden bir yayınevi. Severiz. Modern klasiklerde Maugham’dan daha çok eser görmek isterim şahsen.

Not: ‘‘Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’’ olmalı. Başlık değiştirilebilir.

1 Beğeni

Pes ettim dedim ama aklıma başka bir soru geldi. Eğer bir gün İş Bankası veya başka bir yayınevi “Tarihimize Yön Verenler” diye bir biyografi serisi yazdırmak ve yayınlamak isterse kimlerin bu seride olmasını istersiniz?..
Hadi gelin onların işlerini biraz olsun kolaylayalım

1 Beğeni

Hasan Ali Yücel Klasikleri’ nde ciltli kitapların yeni baskıları neden gelmiyor? Satılmayacağını düşündükleri için mi yoksa önceden planladıkları bir basım sayısı mı var. Kendilerinin düşük fiyattan sundukları bu güzel eserlerin (bazı) sahaflar tarafından fahiş fiyatlarla satılmasına neden göz yumuyorlar (yumuyorlar mı) acaba?

1 Beğeni

Ben tahminen bir cevap verebilirim. Aslında az da olsa ara ara basıyorlar. Bundan bir yıl önce çok güzel bir sisteme de oturtmuşlardı. Salgın başladıktan sonra İş Kültür, yayınlarına devam ediyor olsa da çok temkinli bir davranış şekline büründü. Yeni kitaplarını mümkün olduğunca azalttı ya da kallavi eserleri biraz öteledi yanılmıyorsam. Biraz daha “fast food” diyebileceğimiz, daha çok satma ihtimali olan eserler gelmeye başladı. Daha ince, karton kapak vesaire.

Bunun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Çünkü salgının hemen öncesinde bildiğiniz gibi sadece HAY klasiklerinde değil başka türlerde de çok özel ciltli kitaplar basmışlardı.

Fatih Sultan Mehemmed
Avrupa ve Talihsiz Halklar
Patara
Modern Yaşamda Kişilik Bozuklukları
Çariçe Katerina

Gibi gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Bunlar ya salgından önce ya da salgın çıktığı sıralarda basıldılar. Yani salgının etkilediği programdan sağ çıktılar bir bakıma :slight_smile:

Ben, yeni yıla geçtiğimiz zaman eğer şu hastalık yayılımı böyle gitmez de biraz durulursa yeniden hareket kazanacaklarına canı gönülden inanıyorum.

2 Beğeni

Açıklama için teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni

Ölümsüz Nicholas Flamel’in Sırları tekrar basılsa keşke…

2 Beğeni

Bence bugün Leyla Erbil, Can Yücel, William Golding kitapları ve daha neler neler… satışa açılabilir. . :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba, iş bankası modern klasikler dizisi ve İletişim çocuk klasiklerinden aynı olan kitapların sayfa sayısını karşılaştırdım. İş bankasında bazı kitapların sayfa sayısı farkı yüzden daha fazla fakat bildiğim kadarıyla onlar da tam metin. Sizce çeviri farkı bu kadar fazla sayfa sayısı farkına neden olabilir mi?

Gülliver’in Gezileri iletişim 488 İş Bankası 344

Balonla Beş Hafta iletişim 444 İş Bankası 320

Robin Hood iletişim491 İş Bankası 304

Mutlu Prens iletişim 90 İş Bankası 56

Oz Büyücüsü iletişim 224 İş Bankası 144

Define Adası iletişim 377 İş Bankası 280

Deniz Kurdu iletişim 499 İş Bankası 376

Peter Pan iletişim264 İş Bankası 192

Alice Harikalar Diyarında iletişim164 İş Bankası 112

Tom Sawyer’ın Maceraları iletişim 410 İş Bankası 264

Seksen Günde Devri Alem iletişim 400 İş Bankası 272

Pinokyo iletişim 288 İş Bankası 200

1 Beğeni