Ücretsiz E-Kitap Okuma Uygulaması

I go, you go, we go…

Cidden merak mı ediyorsunuz yoksa çaktırmadan reklam mı yapıyorsunuz emin olamadım :grinning: ama ben gene de hüsnü zan ederek cevap vereyim. Bu kitapların epub halleri internette mevcut zaten. Ekşi sözlük meritokrasi epub ağı vardı bir ara, sonra bir kaç farklı epub ağı daha kurulmuştu. Eskikitaplarım sitesinde tarama ve epub haline getirme işi ile uğraşan kişiler vardı bayağı. Uygulama büyük ihtimalle onlardan topladığı kitapları kullanıyor. Yani burada olan kitapları büyük ihtimalle siz de bulabilirsiniz, epub halleri mevcut malum yerlerde. Şahsen ben de kullanıyorum epubları, elimde fiziksel kopyası olsa bile. Okuma işini her yerde yapmaya yardımcı oluyorlar ve okuma hızını arttırıyorlar.

2 Beğeni

E-Kitap’la ilgili bir yanlış ve garip anlaşılma var ülkemizde, e-kitap olunca “beleş” olmalı, çok ucuz olmalı gibi bir algı var.

E-kitap’ın normal karton kapak basılı kitaba göre fiyatında ( kıyaslamayı amazon fiyatlarıyla yapıyorum) 2- 3 USD’ daha düşük fiyatlı olmasında 1- kağıt, mürekkep, baskı 2- dağıtım masrafı yok, Bunun dışındaki tüm masraflar basılı kitapla aynı hatta bizde mini kitap benzeri olan Amazonda mass market paperback olarak geçen baskıya göre de 1-2 USD daha pahalı.

Kısacası bizde bu e-kitap “beleş” ya da çok ucuz olmalı algısı yıkılmadıkça e-kitap gelişmeyecek gibi.

Amazon Türkiye açılınca Kindle üzerinden Türkçe ekitap alır, okuruz diye çok umutlanmıştım ama amazon Türkiye kindle ve Türkçe ekitap olayına girmedi. DR veya kobo com dan alıp DRM korumasını kaldırmak mobi formatına çevirme yapmak gerekiyor.

2 Beğeni

Bu cümleyi göreceli olarak daha az diye düzeltmek lazım.

Bulut servislerin işletme maliyeti sandığınız kadar düşük değil. Drm gibi sistemleri geliştirmek ve uygulamak yine çok ucuz ve kolay bir yöntem değil.

Bunun dışında yasal elektronik kitap için http://www.gutenberg.org gibi sitelere bakmanızı öneririm.

Bir de kutuphane.gov.tr adresinde de e-kitap vardı sanırım.

Bunun dışında bahsi geçen ağlar büyük ihtimalle korsan. Tavsiye etmem.

2 Beğeni

Benim yaşadığım yerde istediğim kitabı bulmak neredeyse imkansızdır. O yüzden kütüphanelere ve ekitaplara baş vurmam gerekir. O yüzden ekitap uygulamalarını severim.

1 Beğeni