USB Şarjlı Cihazlar Hakkında

Arkadaşlar merhaba, USB’den şarj edilebilen bir okuma ışığım var. Ben bu USB şarj kablosunu PC’ye takmak yerine Apple şarj adaptörüne takıp prizden şarj etsem herhangi bir sorun yaşar mıyım? Akımın fazla gelmesi, cihazın yanması vs gibi bir şey olur mu? Mantığım çekilen güç aynıdır/yakındır bir şey olmaz diyor ama yine de bilen birine sormak istedim.

Kullanım kılavuzunda pc ile şarj ediniz diyorsa başka kaynaklarla şarj etmek zarar verebilir. Önemli olan kullanım kılavuzunda ne yazdığı. Herhangi bir öneri yoksa kullanmanızda bir sakınca yok gibi. Sonuçta usb ile çalışıyor.

1 Beğeni

Malesef kılavuza sahip değilim. Çin malı bir şey sanırım.

Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Cihazın üzerinde hiç yazı yok malesef. Bir deneme yapıyorum o zaman.

Kullandığınız adaptörünüzün çıkış mah gücü ile ışığın giriş mah gücünü karşılaştırın. Işıktan düşükse yavaş, yüksekse hızlı şarj eder. Yavaş şarj etmesinin sakıncası yoktur ama hızlı şarj etmesi pil ömrünü hızla tüketebilir.

Bir de ben bazı cihazları (triathlon saatimi mesela) bilgisayardan şarj ediyorum. Bunun sebebi orjinal ve kaliteli bir adaptörünüz yoksa adaptörlerin dengesiz gerilim değerleri sıkıntı çıkartabiliyor olması. Anakartlar çok düzgün bir grafikte enerji sağlar.

Ama iphone/samsung gibi kaliteli markaların adaptörlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz dediğim değerleri göz önünde bulundurarak.

3 Beğeni