Uyuyalım mı?

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/uyuyalim-mi-umut-kaygisiz/

image

Şehrin sarı renge boyalı binaları arasında öğrendim top oynamayı. Nerdeyse her yere kaçardı topumuz ama oralı olmazdık. Özür diler, “Bir daha atmayacağız söz,” der geçiştirirdik asık yüzlü insanları. Kafasının üzerinde simit tepsisi taşıyan çocuklar en sadık seyircilerimizdi bizim. Sonra bir de şambaliciler vardı. Okul bahçesinin kenarına yanaştırdıkları el arabalarıyla beklerlerdi bizi. Devre arası olsun veya… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhabalar;
Başlık çok ilgimi çekti ve kendimi öykünüzü okurken buldum. Anlatımınız çok hoşuma gitti. Cümleler ve paragraflar arasındaki geçişler çok yumuşak. Konuya yaklaşımınızı da sevdim. Bir sonraki tema için sizi takip ediyor olacağım.

2 Beğeni

Yazınızı gerçekten çok beğendim. Duygusal bir mektup okuyormuşum gibi bir hissiyat verdi. Hani
içiniz çok dolmuştur ve ağlamak istersiniz de ağlayamazsınız, sonra birisi gelir nasılsın der ve yüreğinizden büyük bir acı çıkartarak başlarsınız ağlamaya. Öyle bir karakter okuyorum gibi hissettim ve okurken yaşadım. kaleminize sağlık.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Vakit ayirdiniz, düşüncelerinizi paylaştınız. Eksik olmayın, saygilar

2 Beğeni

Çok incesiniz, sağolun. Lezzetli bir öykü sunabildiysem ne mutlu bana. Verdiğiniz değer için teşekkür ederim, saygilar

2 Beğeni

Merhabalar!
Öykünüz o kadar içten ve samimiydiki…
Okurken bir an hikayeden sıyrıldım ve sanki karşımda çok güvendiğim bir arkadaşımla beraber dertleşiyormuşuz gibi hissettim. Çok yerli yerinde bir demeç niteliğinde olmuş bu hikaye. Yazım diliniz farklılığıyla ön plana çıkmış zaten, bunu belirtmeme gerek bile yok sanırım. Öykünüz benden yana tam not aldı, kaleminiz bol bol kuvvet dolsun, bizlerde burada öykülerinizi okurken şenlenmeye devam edelim efendim. :relaxed:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Değerli vaktinizi ayırmanız büyük incelik. Keyif aldıysanız ne mutlu bana. Saygilar

2 Beğeni

Merhaba

Bu benim hayatımdan bir kesit deseniz inanacağım kadar yaşanmış bir dille yazılmış bir metin olmuş. O ağır duygu kelimelerinden uzak olup duyguları gayet iyi aktaran bir cümleleriniz var. Biraz geçmiş biraz pişmanlık biraz yılgınlık kokuyor ama gerçekçi, hiç de umutsuz değil. Evlilik işte :slight_smile:

Ama bu bir öykü mü bilmiyorum. Olması gerekiyor mu onu da bilmiyorum. Ama bir eksiklik var. Bir kadınla tanıştım kısmına bizi götüren giriş, o kadınla hayatın bir özeti ama sonra bir hareket bir son bekliyordum sanırım. Sanki kaleme aldığınız duyguları pekiştiren, sağlamasını yapan bir olay kurgulasanız, onu uyuyalımdan önceye atsanız daha mı iyi olurdu.

Bu benim görüşümdür, takdir yazanındır.

Kaleminize sağlık

1 Beğeni

Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Değerlendirmeniz ve eleştirileriniz benim için çok değerlidir.
Özellikle boş bıraktım bazı kısımları. Kısa olması benim önceliğimdi. Kurgu uzatılıp tamamlanmali, haklısınız. Ama sanal ortamdaki okuyucu kitlesi daha sabirsiz ve sıkılgan. O yüzden yarim öykü tercih sebebimdi.

Çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz değerliydi.

2 Beğeni

Selam @Umutunjelibonu,

Metnin bende yarattığı duygu:

Karışımda oturan arkadaşım gayet güzel bir Türkçeyle bana bir şeyler anlatıyor, dert yanıyor ben de dinliyorum.

Güzeldi arkadaşımı dinlemek ama keşke konuşmaktan başka şeyler de yapsaydı ı:slightly_smiling_face:

Elinize sağlık, görüşmek üzere…

2 Beğeni

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Eleştiriniz ve okuyucu gözüyle beklentiniz değerli.
Bu da bir öykü çeşidi ve ben bu tekniği kullanmak istedim. Sanırım sitede pek tutulan bir teknik değil:)
Dürüst yorumunuz için tekrar teşekkürler, saygılarımla

2 Beğeni

Elinize sağlık. İçi dolu, dokunaklı bir eser. Bazen bir deneme okur gibi hissettim kendimi, bazen bir mektup. Bu arada eserin öykü formuna sahip olması için uzunluk şartı yoktur yanlış anlaşılmasın. Hatta bilirsiniz dünyanın en kısa öyküsü Ernest Hemingway tarafından yazılmıştır 6 kelime ile.

“Satılık: Bebek ayakkabısı. Hiç giyilmedi.”

Karakter yaratımı, öyküleştirme, kurgu gibi teknik konulara girmeden sadece bunu söylemem yeterli umarım.

Her ne olursa olsun, eserinizin okura ulaştırdığı duygu ve samimiyet çok yoğun. Bu önemli ve çok değerli… Yeni öykülerle buluşmak üzere…

Sevgiler

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Sitede öykü olarak kabul görmemesine kırılmadım. Sonuçta maşallah almak için yazmıyoruz:) Ben yazdığım metinden eminim, mühim olan duygu bu. Desteğiniz ve yorumunuz için teşekkürler.

2 Beğeni

Öykü olarak kabul görmemesi demeyelim isterseniz @Umutunjelibonu öykünün pek çok formu, çeşidi var. Yorum yazan arkadaşlar ben dahil kendi okur beklentimiz üzerine yorum yapıyoruz. Bu platform sizin de dediğiniz gibi beğeniler olduğu kadar eleştiri ve yorumlar yapıldığı için kıymetli. Gördüğüm kadarıyla kimse laf olsun diye yorum yazmıyor. Birbirine, eserlerine ve de öyküye değer verdiği için vakit ayırıp görüş bildiriyor. Velhasıl iyi öykünün peşindeyiz hepimiz… Sevgiyle, öyküyle kalın…

1 Beğeni

Merhaba @Umutunjelibonu.
Öykünüzü beğendim. Yormadan usul usul duyguyu hissettiren bir öykü olmuş. İçerik ile anlatım tekniği birbiriyle uyumlu farklı bir kısa öykü yazmışsınız. Oldukça da başarılı ,
“Uyuyalım mı” finali bence yerli yerine oturmuş. İçerdiği muziplik başlıkta da kendini gösteriyor.
Kutluyorum sizi . Bu tarzda kısa öykü yazmak çok da kolay değil. Kalemin daim olsun.
Sevgimle

1 Beğeni

Merhaba,

Nazik ve cömert yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zaman ayırmanız çok değerliydi. Eksik olmayın, saygılar

Merhabalar,
Yorumlar bazen acımasız gelebiliyor. Benimde keşke bu şekilde yorum almasaydım dediğim oluyor. Ama öyküler ister imla hatasıyla dolu olsun ister anlatımında eksiklikleri olsun tüm öykülerin bir değeri olmalıdır. İster gerçek olsun ister kurgu olsun fark etmez. Öyküler uzun uzun yazılanlardan farklı olarak kısa süre de farklı duygular verebilir. Her öykü herkese hitap etmese de bir kişinin bile üstüne düşüneceği bir şey verebiliyorsa bence o öykü amacına ulaşmış demektir. Eğer bir öyküden hiç keyif almadım derseniz kendinizi o öyküye verememişsiniz demektir. Sonuçta hayaller paylaşmak içindir. :sunglasses: Paylaşımınız için teşekkürler. :raised_back_of_hand:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Ziyaretiniz ve desteğiniz için.

Saygilarimla

2 Beğeni

Merhaba @Umutunjelibonu
Öykünün yormayan cümlelerini, dinginliğini ve çerçevesini sevdim.
Ama birkaç küçük eleştirim var size. Hoşgörü ile karşılayacağınızdan eminim.
İlk birkaç paragraf başka bir şey vadederken, ortalarından itibaren vadettiğinin dışında bir şey verdi. Kötü değil, sadece farklı bir şey.
Karakterin dünyasına girdim; ama sanki orada kaldım.
Anlamak için sanırım biraz daha fazlasına ihtiyacım vardı.
Dilinizin iyi olduğunu, gelecek vadeden bir yazar olduğunuzu düşünüyorum.
Umarım her şey dilediğiniz gibi olur.
Sevgiyle :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp, ziyaret etmeniz değerliydi. Eksik olmayın.

1 Beğeni