Uzayın Sonu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Uzayın Sonu – Aylık Öykü Seçkisi

image

O yıl bütün dünyanın gözleri bizim üzerimizdeydi. Yapacağımız ya da daha doğrusu yapmaya niyetlendiğimiz şey pek hafife alınabilecek bir şey değildi ne de olsa. On yıl önce almıştık aslında bu kararı. Başta sadece bir heves gibi dursa da zamanla bu fikir büyüdü, “Neden olmasın?” sorusuna bir cevap oldu. İlk amaç yol almaktı. Yolda olmak. İlerlemek.… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba.
Öncelikle emeklerinize sağlık. Anladığım kadarıyla 2130’da uzayın sonunu keşfetmek amacıyla yola çıkan ekipten biri düşüncelerini ve yaşadıklarını seyir defteri gibi bir şeye not etmiş, sonrasında kara delik sayesinde kazara yeni bir gezegen keşfedilmiş ve insan soyunun devamlılığı bu gezegende de devam etmiş. Bunu da öykünün sonuna düşülen 2975 yılından anlıyoruz sanırım. Belirtilen tarihlerdeki anlatıcılara belki isim vermiş olsaydınız daha anlaşılır bir anlatım olabilirdi bence. Biraz kafam karıştı açıkçası :slight_smile: Yalnız, aldığım ana fikir olarak, asırlar da geçse insanoğlunun düşüncelerinin değişmediği düşüncesi güzel bir düşünce olmuş.

Yer yer görülen imla hatalarına değinmeyeceğim. :slight_smile:

Sevgiler…

1 Beğeni

Merhabalar.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında tamamen anlamışsınız hikayeyi. Yer yer hatalar var, bitirip okuduktan sonra ben de fark ettim. Yazarak daha da iyiye gideceğini umuyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Rica ederim. Hepimiz hata yapıyoruz.
Klişe bir söz vardır ya; “Birlikte hep daha iyiye.” :slight_smile:
Önümüzdeki hikayelerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Uzayın sonunda neler olduğunu merak ederek okudum ve satır aralarında kendimden bir şeyler buldum.Bu keyifli yolculuk için teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Kendinize rastladığınız için de sevindim. Ve memnun oldum :slight_smile: