Video Oyun Dünyası

Bu oyundan gördüğüm en ufak sahne, oyunu tekrar kurdurup arabayla aylak aylak gezme arzusu uyandırıyor. :d

State of Play beklendiği gibi çöp çıktı. Soul Reaver Remastered’ı bekliyordum. Bu oyun çıktığında analog kontoller henüz tam oturmamıştı hatta benim PS1’in kontrolcüsünde analog bile yoktu :face_with_hand_over_mouth: Kamera Raziel’in etrafında R1 L1 tuşları ile dönüyordu. Yeni kontroller ile günümüzde oynanabilir hale gelmesi sevindirici ama yeni nesile düzgün bir AAA 3. oyun da yapsalar keşke.

3 Beğeni

State of play e heyecanlanmayı ben bırakalı çok oldu. Şu ps5 nesline gta 6 dan başka oyun gelmez. O da onların markası değil.

Ghost of Tsushima’nın devam oyunu, Ghost of Yötei duyuruldu. İlk oyunun 329 yıl sonrasında geçecek oyunda kadın samuray Atsu’yu kontrol edeceğiz. Oyun bu sefer Hakkaido bölgesinde geçecek. 2025 yılında çıkacakmış.

5 Beğeni

Soul Reaver neden remake değil? Neden abi neden? Remakini en çok istediğim oyunlardan biri.

3 Beğeni

Ciddi ciddi cevap vereyim hahah. Birincisi, eski bir IP’ye hala ilgi olup olmadığını test etmek istemiş olabilirler. Eğer ilgi varsa, bir reboot ile seriyi tekrar canlandırmayı düşünebilirler. İkinci neden ise, halihazırda yeni bir oyun üzerinde çalışıyor olabilirler ve bu süreçte önceden bir altyapı hazırlığı yapmak adına, görece daha düşük maliyetli bir hamleyle ilgi çekmeye çalışıyor olabilirler.

1 Beğeni

Bu konuda biraz karışık hisler içersindeyim.

Bir yandan remake/reboot olaylarına prensip olarak karşıyım.

Bir yandan bu serinin öyle ya da böyle dönmesine sevindim; çocukken çok severdim ama pek de beceremezdim açıkçası.

Diğer yandan yakın zamanda emülatörle seriyi tekrar oynamaya çalıştım. Buram buram eski oyum dizaynı kokan bir oyun hocalarım. Fortnite-roblox gençliğine hiç hitap etmeyeceği gibi bu oyunun dizayn dilinin geçirdiği 25 yıllık evrime tanıklık etmiş biz dinazorları da küp ittirme puzzle’ları falan ne kadar sarar bilemedim.

Remake değil de daha adamakıllı bir oyun yapacak olsalar, o da zor. Vampirli temalar onyıllardır ölümüne işlendi. Bilemedim.

Bende öyle düşünüyorum. Blood omen serisine bence remake gelecek.

1 Beğeni

Bloodborne hakkında güncel bilgisi olan, Sony’ de tanıdığı olup da duyum alan var mi ya ? :grin:
İlla emülator ile mi uğraşalım ben anlamadım ki. Taş gibi hazır oyun. Pek çok oyuncu hazırda bekliyor pcye gelse de oynasak diye. Yap portunu ondan sonra paraya para deme. Çok mu zor.

Bence ya PlayStation 6’yı bekliyorlar Demon’s Souls tarzı bir aksiyon için ya da yapım aşamasında olduğu söylenen filmi.

1 Beğeni

Filmden haberim yoktu. İnşallah güzel bir şey yaparlar da en azından bu şekilde biraz Bloodborne hasretimizi gideririz pc oyuncuları olarak.

1 Beğeni

https://www.hepsiburada.com/logitech-940-000138-f310-usb-kablolu-gamepad-p-HBV00000DWVBL

8 sene konsol kullansam da klavyede oyun oynamayı çok daha fazla severim. Arada FIFA(FC 24) atarız diye F310 aldım bugün.

Dualshock 4’e alıştığımdan epey tuhaf hissettirdi. Tuşlar çok sert geldi vesaire. Ama kötü değil yani alışırım buna da. Zaten shooter(silahlı) oyunların tamamını klavyeden oynarım çünkü gamepad ile oynarken inanılmaz zorlanıyorum hedef almakta.

Dualshock 4’ün yerini tutacağını sanmıyorum ama kötü değil.

FIFA atarım diye aldım ama Hades’i oynamak da feci sardı kol ile.

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, 5-6 yıl önce yeğenime ps4 pro almıştım. Ara ara bende oynuyordum. Ancak cihaz son zamanlarda oyunlara başladıktan 10-15 saniye sonra kendine reset atıyor.
İçi hiç açılmadı, hiç temizlenmedi. Acaba diyorum fanları tozlandı veya içindeki termal macun işlevini yitirdi vs.
Var mı başına böyle bir şey gelen?

Alien Isolation’un devam oyunu erken erişim aşamasında.

:heart_eyes:

5 Beğeni