‘‘Acaba’’ diyorum ‘‘kısıtlamalar gelmeden evvel çevrimdışı oynanabilecek oyunları indirip yüklesek mi?’’
Hobileri olmayan, dünyadan bi’ haber bir gençlik istiyorlar. Onlara lazım olan sadece bizlerin eşşek gibi çalışıp vergi vermesi. Gençlerin biraz olsun kafasını dağıtmasını bile lüks görüyorlar. Ülkenin ve imkanlarının kaymağını kendi çocukları güzelce yiyor zaten burada olmasa bile yabancı ülkelerde. Hiç sekmez.
Bu kadar da olmaz diyorum ama her seferinde şaşırtmayı başarıyorlar. Hadi gündemimizde olması gereken tüm “ciddi” konuları bir tarafa koyayım. Onların durumu zaten mâlum.
Ayda yılda bir eşim dostum yurtdışından minik bir paket gönderebilirdi, yalan oldu. Bir avuç insana hitap ettiği için Türkiye’de asla bulamayacağım hobi malzemelerimi yurtdışından sipariş verebilirdim, yalan oldu. Ayda yılda bir Temu veya Aliexpress’ten aldığım minik kırtasiye ürünleri vardı, yalan oldu. Şimdi sıra çok sevdiğim diğer hobime geldi. Ne yapalım ot gibi mi yaşayalım? Zar zor kazandığımız paraları nasıl harcayacağımıza bile kendimiz karar veremiyoruz.
rezil bir firma hiç şaşırtmıyor. ubisoft’tan uzun zamandır hiçbir beklentim yok zaten. bir zamanlar oyun dünyasına yön veren, türleri şekillendiren firma bugün “açık dünya + servis modeli” denkleminden başka bir şey düşünemez hale gelmiş. yaratıcılık yok, risk alma yok, ruh yok. sadece tabloya bakan yöneticiler ve excel’den oyun tasarlama çabası var.
2020’de ac valhalla’yı keyifle alıp oynamıştım, çünkü hala eski ubisoft’tan izler taşıyordu. ama sonrası tam bir düşüş grafiği. prince of persia gibi kült bir markayı remake aşamasında iptal edebilmek, 3’ü yeni ip olan projeleri çöpe atmak, stüdyolar kapatmak… bunlar vizyon kaybının resmi. ubisoft artık oyun yapmıyor, ürün çıkarıyor. aradaki farkı bilenler zaten ne demek istediğimi anlar.
Disco Elysium tarzında bir The X Files oyunu mükemmel olmaz mı ya ? Birileri yapsın şöyle bir şey ya.
Resident Evil Requiem için yapılan güzel bir tanıtım filmi;
20 gün kaldı heyecan dorukta. Yapımcı ısrarla Ada’yı beklemiyin diyor ama Ada’sız RE9 hikayesi olmaz Leon’un da hikaye arkı tamamlanmaz. Güzelce şu Adeon işini çözelim artık.
![]()
Adayı istemezûk, biz gill ve claireciyiz.
Jill ve Claire karakterleri de iyi fakat Leon’un sevdiceği bariz Ada. Bu orijinal re2 ve re4 oyunlarında bariz değilken. Yeniden yapılan remakelerde ufak dokunuşlarla daha belirgin ve odaklı oldu. Özellikle Re4 remake’in sonu. Şimdi Spoiler olmasın. Keza kimsenin hoşlanmadığı re6 da da kör göze parmak seviyesindeler. Requiem de Leon re6’nın sonrasını yaşıyor. Direkt yapımcının söylemi bu. Hatta güzel bir bilgi de vereyim. Büyük ihtimalle Leon 9. Oyunda evli. Bunu da yapımcı ima etti yine. Şimdi böyle bir kadın karakter varken etrafında. Gidip de Helena ile de evlenmiş olabilir. Umarım böyle bir hata yapmamıştır.
Aşağıdaki video aşırı Spoiler içerir. Hani Ada ve Leon’un ilişkisi nasıl bir şey. Nasıl bir ilerleyiş var görmek isterseniz. Film tadında yaklaşık 1.3 saatlik video.
Spider Man 2 Playstation Plus kütüphanesine girecekmiş. 1 senelik üyelik almayı erteliyordum. Haşmetlimiz fişini çekmeden önce alıp oynayayım bari biriken oyunları…
Dün akşam harika bir State Of Play olmuş. Konami resmen geceye damgasını vurmuş. Pragmata’nın konsol demosu sevindirdi. İlgimi çeken bir yapım. Silent Hill inanılmaz bir beklentiye soktu. Müthiş bir oyun bizi bekliyor gibi. God Of War Trilogy’nin remastered yerine remake olması oldukça heyecanlandırdı. En sonunda ise gece store üzerinde satışa açılan God Of War Sons Of Sparta büyük bir süpriz oldu.
Şu an John Wick ve Silent Hill’i büyük heyecanla bekliyorum.
God Of War Sons Of Sparta küçükken PS1’de oynadığım Disney’s Hercules oyununu hatırlattı. :d