Vision'ın Eisner Ödüllü İlk Cildi Sonunda Türkçe

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Vision'ın Eisner Ödüllü İlk Cildi Sonunda Türkçe – Kayıp Rıhtım

image

Vision’ın kendisine bir aile “kurup” normal bir yaşam sürmek için sıradan bir mahalleye taşındığı, ödüllü macerası Marmara Çizgi aracılığıyla bizlerle. (DEVAMI…)

5 Beğeni

İlk cildi deyince bir an acaba iki cilt olarak mı yayımlayacaklar diye düşündüm. Fakat bütün sayıları olması gerektiği gibi tek seferde veriyorlar.

Muazzam bir seridir. Kesinlikle kütüphaneme ekleyeceğim iş başı yapınca.

Devamı gelmedi mi bu serinin? Tüh… Ben 12’den sonra devam etmiştir diye düşünmüştüm. Kontrol etmeden yazarsam olacağı bu işte :expressionless:

1 Beğeni

Yok gelmedi. 12 sayılık bir seri olarak yazıldı.

1 Beğeni

Aynen bütün çıkmış sayıları içinde tek cilt halinde basıldı.Hikayesi nasıl visionu ben avengers’den hatırlıyorum fazla ahım şahım bir karekter değildi.

Evet biraz arka planda kalan bir karakter. Ve böyle bir karakteri Tom King çok güzel yazıyor. Rahat bir şekilde hareket edince göze batmıyor çünkü, Batman serisinin aksine.

Hikâyesi de şöyle. Vision biraz insanlar gibi yaşamak istiyor. Bu nedenle kendisinin yaratıldığı laboratuvara giderek Virginia isminde bir eş ve Viv ile Vin isimlerinde ikiz çocuklar yaratıyor. Ailesiyle birlikte yaşadığı hayat, diğer insanlarla ilişkisi vs. çizgi romanın konusunu oluşturuyor. Tabii işler hiç umulduğu gibi gitmiyor. Oldukça karanlık yerlere doğru sürüklüyor bizi hikâye.

Orijinal dilinde okuyup aşık olmuştum. Hala kütüphanemde güzel bir yeri vardır. Sonunda çevrilmiş :heart:

Tom King’e saygılar :slight_smile:

2 Beğeni

Yıllar önce Altevren’de ilk sayısı için şunları yazmışım. Mis gibi seri. Ayrıca evet, Tom King :heart_eyes:

Bu seride ortaya çok farklı ve başarılı bir iş çıkmış. Sayı başından sonuna kadar tek kelimeyle mükemmel olmuş. Özellikle Tom King deyim yerindeyse harikalar yaratmış. Farklı anlatım tarzı ve bunu çok iyi bir şekilde sunuyor oluşu, sayıyı son zamanlarda çıkan en başarılı işlerden biri haline getiriyor. Kaliteli oluşturulan diyaloglar dışında, yazar tarafından kullanılan anlatım tekniğinin hikayeye ayrı bir keyif kattığını düşünüyorum, aynı zamanda bu anlatım tarzıyla oluşturulmak istenen ‘uncanny’(tekin olmayan/tekinsiz) atmosfere iyi bir zemin hazırlamış. Karakterlerin ve Vision ailesinin topluma uyum sağlamaya çalışmalarının okuyuculara verdiği tuhaf his, çizer Gabriel Hernandez Walta tarafından, hem sayıya çok uygun bir şekilde hem de iyi çizimleriyle pekişiyor. Çok açık bir şekilde, bizleri çok başarılı bir seri bekliyor.