Warcraft 3 Benzeri Oyun: Armies of Exigo

Oyunu Satın Alabileceğiniz Site: Armies of Exigo for Windows (2004) - MobyGames

Çıkış Tarihi: 30.11.2004

Yapımcı Şirket: Black Hole Games

Yayıncı Şirket: Electronic Arts Inc

Oyun Hakkında:

Farklı dünyalar, savaşın hem yerin üstünde hem de altında sürdürüldüğü fantezi RTS oyunu olan Armies of Exigo’da çarpışıyor. Oyun bizlere elfler, canavarlar, şövalyeler ve karanlığın yaratıklarıyla hayatta kalmak için destansı strateji tabanlı bir savaş sunuyor. Yıllardır barış ve refahın hüküm sürdüğü Exigo dünyasında, insan ve canavar imparatorlukları şimdiye kadarki en büyük tehditle karşı karşıyalar, artık düşmüş olarak bilinen uğursuz bir güç, bu dünyanın sakinlerinin en az beklediği yerden yeraltından saldırmak için tekrar uyanmıştır.

Oyuncular devasa orduların kontrol ederek yüzeydeki ormanlarda ve nehir vadilerinde imparatorluk fetihi savaşları yürütebilirler ve ardından karanlık kötülükle yüzleşmek için yeraltı dünyasının mağaralarına, yeraltı mezarlarına inebilirler. Evrenin her tarafındaki ordular, düşmanlar tarafından görünmeden seyahat etmek için yeraltının derinliklerine inme veya düşmanlara pusu kurarak güçlü saldırılar yapmak için yüzeye kadar çıkabilme yeteneğine sahiplerdir. Exigo dünyasını, dünyayı karanlığa sürüklemekle tehdit eden kötülükten kurtarın. Saldırılar her yönden gelebileceğinden, oyuncunun savaş ve savunma için dikkatli stratejiler uygulaması gerekiyor.

Ogre, trol ve diğer fantastik yaratıkların önde gelen kabileleri olan göçebe canavarlar ile ovaları yağmalayabiliyorsunuz. Karanlık elflerin, savaşçılarını sürü halindeki böceklerin ve karanlığın diğer korkunç yaratıklarınızla ışığın dünyasını tüketmek için derinlerden ortaya çıkabiliyorsunuz. Armies of Exigo üç bölümden oluşan tek oyunculu sefer bölümüne ek olarak sekiz oyuncuya kadar devasa çok oyunculu çatışmalar için çevrimiçi oynanış bölümü de vardır. Oyunda başarı ancak askeri güç ve stratejik ittifaklar dengesi ile elde edilebilir.

Oyun Özellikleri:

1.Üç farklı ırktan oluşan ordudan herhangi birini kontrol edebiliyorsunuz. İmparatorluk şövalyeleri, büyücüler, elfler, canavar devler, troller, kertenkeleler ve kara elfler ve derinlerin yaratıkları.

2 Çift katmanlı harita sistemi ile aynı anda iki cephede yüzeyin üstünde ve altında savaşabiliyorsunuz.

3.Çıkış dönemine göre çarpıcı 3D görseller, karakterlere ve çevre tasarımları.

4.Etkileşimli bir dünyaya sahip. Köprüleri havaya uçurulabilir, düşmanlarınızı yok etmek için çığlar oluşturulabilir, yer altı lav akıntılarının yer üstünde patlatılabilir ve yüzeyden aşağıdaki mağaralara tüneller kazılabilir.

5.Gerçek zamanlı savaşlar ile 200 askeri birime kadar ordular kontrol edilebiliyor.

6.Madenciler gibi birimleri konuşlandırarak ve deprem ve volkan gibi büyüler yaparak hem yüzeyin hem de yeraltı dünyası değiştirilebilir.

7.Üç adet farklı hikaye modu ortalama 20 saat oynanışa sahiptir.

8.Çevrimiçi oynanış modu.

Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 98SE/ME/2000/XP

İşlemci: Pentium 4 1,6 GHz

RAM: 512 MB

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce3, ATI Radeon 8500

Boş Alan:1.5 GB HDD

Oyundan Görüntüler:

Oynanış Videosu:

3 Beğeni

İlk kez duydum bu oyunu. Fenaya benzemiyor, bir denenir.

1 Beğeni

Oyunu dijital olarak satın alma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü ne Steam ne de GOG’da bulunmuyor keza konuda verdiğim linkte Amazon’da da kaldırılmış ve Ebay bilmiyorum. Ben korsan olarak oynadım bilginize.

1 Beğeni

Beğendiniz mi oyunu? Warcraft a nazaran çok eksiği var mı yoksa üç aşağı beş yukarı aynı tadı veriyor mu?

1 Beğeni

Tabii şahsen Warcraft 3 kadar özgün hissettirmiyor. Ses efektlerine kadar çok benziyorlar birbirlerine. Warcraft 3’e kıyasla tek artısı grafikleri. Oyunun grafikleri çok daha iyi. Onun dışında farklı mekanikleri de var. Haritanın hem üstünde hem de altında seyahat edebiliyorsunuz. Bu daha önce herhangi bir strateji oyununda gördüğüm bir özellik değildi benim şahsen. Oyunun bu kadar bilinmemesinin sebebi Warcraft seridir. Yoksa çıkış dönemine bakarsak ve aşırı büyük beklentiler içine girmezsek 20-30 saat vakit geçirtecek çerezlik bir oyun. Özellikle strateji meraklısıysanız ve biraz nostalji yapmak istersen oynanır.

2 Beğeni

Teşekkürler yorum için. Yarın malum yollardan oyunu indirip denerim.

2 Beğeni

Age of la Warcraft’ın karışımı diyerekten internet cafelerde oynamışlığımız var zamanında :smiley: Zevkliydi diye hatırlıyorum.

2 Beğeni