Selamlar. Ara sıra bir şeyler karalıyorum. Sadece yazı olarak değil de seslendirmeli de bir şey istedim. Şuan için seslendirme yapacak bir ortamım ve zamanım yok yapay zekayı kullanmak istedim sizce nasıl? Bu ilk deneme
Az evvel ilk denememi yaptım. Bana kalırsa vurgu yapmak için birkaç yanlış yerde durması dışında fena değil gibii
Samimi cevap veriyorum, ben böyle bir videoyu, başlığını merak edip açsam bile hemen kapatırım. Zaten açtım, 2 saniye dinledim ve kapattım. Gün geçtikçe gerçek insan sesini daha çok istediğimi fark ettim. Bu "yapay"lık beni o işten hemen soğutuyor. Tüm saygımı yitiriyorum.
O yüzden tavsiyem, gidip uygun fiyatlı bir mikrofon alın ve sadece kendi sesinizle kaydedin, okuyuşunuz üzerine çalışın, diksiyon dersleri veren videolar izleyin vs.
Yani yapay zeka ile seslendirme olur ama ben bunun alıcısı değilim.
Ben de katılıyorum. Bence anlatılan şeyin kalitesini otomatik düşürüyor, içeriği önemsizleştiriyor. Bir de şiirler için özellikle, anlamak ve o duyguların geçmesi için nasıl seslendirildiği de çok önemli. Kısa videolarda genelde film kesitlerini yapay zeka ile seslendirdikleri için dinlerken onları çağrıştırdı ve otomatik olarak kaydırmak istedim.
@periyodiknesriyat Aslında daha önceden seslendirme yapıyordum ama o dönemler hem bol vaktim hem de uygun ortamım vardı şimdi ise maalesef pek vaktim yok. Bana kalsa ben bir blog açıp yazdıklarımı o şekilde paylaşmak isterim ama maalesef insanlar artık kolay kolay oturup uzun uzun yazılar okumuyorlar bende kötünün iyisi olarak sese dönüştürmeye çalıştım. Ama evet çok yapay bir şey oldu.
@Xylene Evet biliyorum o tarz içerikleri. Peki sizce şiir değil de kısa hikayelerimi vs bu şekilde yapay zekaya seslendirsem? Şiir dediğiniz gibi daha duygu yoğunluğu bir içerik olunca yapay zekayla seslendirince iyice yapay oldu; hikaye belki biraz kotarır?
Yapay zeka seslendirmesi herhangi bir konuda bilgi veren, ders içerikli bir yerde kullanılır ise çok bir problem yaratmıyor. Ben orijinali Fransızca İspanyolca vs. olan bu tip youtube içeriklerini youtube’un kendi İngilizce Auto-Dubbing özelliği ile izliyorum. Fakat sesli kitap, şiir, radyo tiyatrosu gibi tamamen diksiyonun, tonlamanın, vurgunun önemli konularda yapay zeka seslendirmesi hiç iyi olmuyor. Daha doğrusu şu an olmuyor, ilerde büyük ihtimal olacaktır
Kesinlikle haklısınız hocam. Ama dediğim gibi aslında benim derdim hiçbir zaman youtube, reels olmadı. Ama hak verirsiniz ki artık hızlı bir dünya da yaşıyoruz ve insanlar dakikalarca hikaye okumuyorlar. Kitap okumayı seven çoğu kişi de kabul edelim adı sanı duyulmamış kişilerin yazıları pat diye okumuyorlar. Bu sebeple yazdıklarımı en hızlı biçimde tüketilebilecek bir formata çevirmeye çalıştım.
Ya da tüm eserleri böyle seslendirmeli bir şekilde paylaşmak yerine bir blog açarak orada paylaşabilirim. Bu şekilde yapay seslendirme ile shorts ve reels hazırlayıp merak uyandıracak şekilde tanıtıp bloga yönlendirebilirim