Yapı Kredi Yayınları tarafından çeşitli zamanlarda basılmış ciltli, limitli baskı bir çok kitap var. Bunları toparlamaya çalıştım. Ben böyle bir liste bulamadım. Belki benim gibi bu kitapları alan, almak isteyenler olur diyerek bir amme hizmetine girmek istedim. Bazı kitapların baskı adedini bulamadım. Bu listede olamayan benim gözümden kaçmış kitaplar da olabilir. Bu açıdan sizlerin de bilgisinden faydalanmak isterim. Benim açımdan bu listeye girecek kitaplarda aradığım asıl kriter limitli baskı olması. Forumda ilk defa konu açıyorum, kesin bir şeyleri yanlış yapmışımdır. Tabloyu gönüllü olarak düzenlemek isteyen, daha estetik bir şeyler yapmak isteyen olursa minnettar olurum. Özellikle fortknoxt üstat tam size göre işler, öyle görsel eklemeli seriler oluşturmak falan.
Konunun altında 3 nokta simgesi var, ona tıklayınca çıkan somun anahtarı simgesine tıklayarak wiki yap derseniz konuyu tayfa rütbesindeki tüm kullanıcıların düzenleyebileceği hale getirmiş oluyorsunuz.
Üç noktalı yere tıkladığımda somun anahtarı simgesi çıkmıyor bende. Çöp sepeti yani silme simgesi, yer imi ekleme simgesi, gönderiyi düzenleme simgesi, bayrak ekleme simgesi ve bağlantı kopyalama simgesi çıkıyor. Acaba benim yapabileceğim şeylerin sınırlı olması ile ilgilimi bilmiyorum. İlginiz için teşekkür ederim.
Bu baskılardan 10-15 tane falan vardır sanırım bende, limitli bir baskı için çok über kaliteli olmasa da fiyatıyla orantılı bakınca epey beğeniyorum. Başından takip etmedik o yüzden illa hepsini bulayım/alayım diye kasmadım ama denk geldiğinde okuyacağımı düşündüğüm kitaplardan edindim basıldıklarında.
Bu kitaplar numaralı da aynı zamanda, kaçıncı kitap olduğu en ön ya da en arka bir yerlerde numarası ile yazıyordu .
Elinize sağlık, bende bir ara detaylı bir bakayım bakayım belki birkaç tane daha almaya karar veririm .
Takip etmesi oldukça zor, YKY’den yeni çıkan kitaplar altında sürekli takip etmek gerekiyor son 20 yıl falan. YKY bunları bir dizi/seri gibi basmamış. Belli bir standart yok maalesef. Mesela Kuyucaklı Yusuf 80 Yaşında isimli bir kitap basmış ama sınırlı basım değil, kitap arkasında herhangi bir sayı yok. O sebeple bu listeye almadım. Yani gerçekten takibi çok zor, o sebeple bildiklerimi toparlamak adına bu konuyu açtım.
Dost 60 Yaşında kitabını nadirden almıştım, bu gün geldi. İlginç bir şeyle karşılaştım. Arka sayfada kitabın tek seferlik ve 1.500 ile sınırlı basıldığı yazılmış ama kitabın kaçıncı nüsha olduğu yazılmamış. Neyse elimizde birde böyle kitap olsun. Bu arada listeden elimde olmayan üç kitap var.
1-Üvercinka
2-Kara Kitap
3-Öteki Defterler
Bu kitaplardan elinde olan ve satmayı düşünen varsa bana mesaj atsın lütfen. Takas yapmayı düşünen olursa yine mesajları bekliyorum. Zira bazı kitaplardan çoklu adet var.
Öncelikle elinize sağlık. Araştırmalarım sonucu listede gördüğüm tek eksik “İnce Memed 50 Yaşında” oldu. YKY 2006 yılında kutulu-şömizli-imzalı olarak 500 adet basmış.
Teşekkür ederim. İnce Memed’in bahsettiğiniz edisyonu bende var ancak imzasız olanı. İmzalı olanların 500 adetle sınırlandığını bilmiyordum. İmzasız olanında herhangi bir sınırlama yok. Bu arada bahsettiğiniz imzalı edisyon 50-60 bin lira civarlarında satılıyor. Bilgi için teşekkür ederim.
Tekrar merhaba. Konuyu biraz araştırdım. YKY şöyle yapmış: 50. Yıla özel bir edisyon hazırlamışlar ve ilk 500 kitabı Yaşar Kemal imzalamış, sonrakiler imzasızmış. Ancak bu imzalı olan ilk 500 kitaba yada sonraki imzasız olan kitaplara herhangi sayı verilmemiş. Yani sınırlı basım değil, sadece basılan ilk 500 kitap yazar tarafından imzalanmış, bu edisyondan kaç tane basıldığı belli değil. Bu sebeple bu listeye alamıyorum maalesef. Ancak sayenizde yeni bir şey öğrendim teşekkür ederim.